Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzien Dobry Wszystkim!!!
No to po 1. lipca mozemy jechac :multi:, wlasnie dostalam wynik wilka, ufffffff.
No i teraz moge spokojnie polecac szczecinska wetke od "wyjazdow" :lol:, krew pobrala 27 grudnia, wyniki byly 30 grudnia, certyfikat do odebrania wczoraj. Wpisy, z tego co widze, ok. A sekcje VIII (inne szczepienia) i X (legalizacje) mozna pominac, tak mowila przynajmniej.
Ale sie ciesze :cunao:
Niestety na Crufta sie nie zalapie, wybieramy sie na wypad do UK dopiero na Wielkanoc, buuuuuuuuu.
Biala, Ty szczesliwa kobieto, jak aklimatyzacja?
Gasnik, wlasnie o szczepieniu jest na 4 stronie i ten wpis musi byc.

Posted

To ja juz z wyspy , ale bez mojego amstella , jade do polski po niego okolo 5 marca , dziewczyny ktore sa w anglii , prosze popatrzcie czy samolotem mozna psa na irlandie zabrac , niestety ale nie jestem zmotoryzowana , i dostanie sie do irlandii z amstelem pozostaje dla mnie wciaz wielka niewiadoma ale jestem dobrej mysli , takze jesli ktos z wac w tym okresie bedzie jechal do eire to prosze o zabranie mnie oczywiscie zaplace badz przez anglie . musze konczyc bo lece do pracy ale prosze was o pomoc

Posted

Oj gapa ze mnie. dzięki dziewczeta, bo zrobiłabym z siebie przedstawienie u weta. Na 4 stronie mam wpis o wściekliźnie :evil_lol: Dzwoniłam dzisiaj do weta powiatowego-mam zadzwonić koło 15 lutego i się umówimy wtedy, a co do legalizacji to nie bardzo wiem o co z tym chodzi :oops:

Posted

Legalizacje mi wpisal lekarz powiatowy. Tuz przed wyjazdem, jak juz mialam wszystkie odrobaczenia i odkleszczenia wpisane (oczywiscie bez godzin, sama sobie wpisalam przed granica). Juz bez psow podjechalam do powiatowego lekarza weterynarii i podbil mi same paszporty, lacznie z okragla pieczatka z orzelkiem. Ale na granicy nikt mi tego nie sprawdzal. W ogole na kontroli przed tunelem byla bardzo mila pani i wszystko poszlo bardzo sprawnie.

Psiaki juz sie zaaklimatyzowaly. Najbardziej lubia angielskie wiewiorki ganiac, choc im nie pozwalamy na zbyt duzo swobody. Ale raz dziennie bierzemy je na dlugi space na footpatha. Bloto okropne, ze po kazdym spacerze kapiel w misce przed domem, ale za to biegac mozna do woli. Ale to nic, wreszcie rodzina razem i wszyscy sa szczesliwi. Z jedzeniem tez sobie radzimy. W zwiazku z tym, ze suka jest troche przytlusta, to dostaje jedynie sucha eukanube z rosolem i odrobina kurczaka. Psu gotujemy makaron na rosole i miesie (kurczaki w lidlu po funcie za kilo, wolowina mielona z tesco tez dobra i tania). Wcinaja i nie nazekaja.

Posted

[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Co wy tu z jakimś vetem powiatowym kombinujecie ? Wpisuje tam wszystko vet uprawniony do wystawiania paszportów, a takich coraz więcej, bo ludzie u nas ruchliwi i co raz więcej chce mieć paszporty dla zwierzaków. Naprawdę jesienią wjechalismy z czterema psami do UK i żaden powiatowy vet nic nam nie wypełniał, ani nie podbijał. Sprawdzają na granicy wpis o badaniu i czytają chipa.[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='UTAAP']A po co Wam wszystkim powiatowy wet?!?

Ooo, o wlasnie - Karjo mnie wyprzedzila ;)[/quote]
[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]UTAAP, dziewczyny chyba z nerwów wpadają w lekką paranoję. To się kiedyś Reisefieber nazywało.[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]A z innej beczki, zamówiłam bilety na Cruft's. I mam jeszcze ostatni problemik - bilety na pociąg z Londynu do Birmingham. Wlazła na stronę linii kolejowych Virgin, bo ona obsługuje to połączenie, ale zakup biletów jest tak skonstruowany, że osoby, która poda, że jest z poza UK, programik nie obsłuzy. Czyli zdalczynny wcześniejszy zakup biletów nie jest mi dany. Powiedz mi, czy jak przyjadę do Londynu w czwartek, to dostanę bez kłopotu bilet na sobotę. Pal sześć już cenę, ale żebym dojechała, po to lecę ![/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

No chyba rzeczywiscie to juz czas goraczki przedwyjezdnej :lol: :lol:

Z biletami na pociag, to wydaje mi sie ze tak, tutaj chyba nie ma tak zeby braklo miejsc, tylko ze pewnie zaplacisz cene z sufitu. A probowalas kupic jako osoba mieszkajaca w UK??? :roll:
A te trase to naprawde tylko Virgin obsluguje? Ja jakis czas temu sprawdzalam bilety ale nie pamietam jaka firma tam widniala jako operator :oops: ...

Posted

[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Te godziny, co mi potrzebne to tylko Virgin akurat. No a co do adresu - jak myślisz jak podam adres z UK, to gdzie mi te bileciki wyślą ? Jakoś dziwnie mieszkam w Łodzi ![/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=#0000ff]No właśnie dlatego chciałam kupić wcześniej, bo orientuję się w tych ichniejszych zwyczajach i wiem, że im wcześniej tym taniej. Pewne przygody z angielskimi kolejami miałam już 11 lat temu.[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

Sirion, a nie chcesz podac adresu kogos z "naszych wyspiarzy" i wtedy wyslanie biletow do Ciebie to kwestia kilku dni? Sluze oczywiscie moim TZ, jesli sie przyda...

Posted

[QUOTE]jak myslisz jak podam adres z UK, to gdzie mi te bileciki wysla ?
Jakos dziwnie mieszkam w Łodzi ![/QUOTE]
no oczywiscie masz racje - napisalam zanim pomyslalam :oops: , ale widze ze tu juz karjo2 wyciag do ciebie pomocna dlon :p
Moglabys tez odebrac od mojej mamy, bo ja w kaczogrodzie mieszkam.....tez w Lodzi - nie trzeba byloby wysylac, bo to samo miasto. Jak chcesz moge z nia pogadac, leci 29 stycznia :cool3:

Posted

[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]UTAAP, byłabym Ci wdzięczna niewymownie. Jutro ci przyślę na priva o jaki pociag mi chodzi konkretnie, namiary na kontakt ze mną no i jak się uiscić ?[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

A napisze mi ktoś co to jest ta legalizacja i po jaką cholerę mi to?
A co do powiatowego to koajrzę to z jakiegoś tekstu, że powiatowy ma podbić coś tam też.

Posted

dajcie znac dziewczyny ile te bilety kosztuja, Sirion bedziesz sama? ja chetnie pojechalabym z kims, wiec moze razem sie jakos umowimy? Maltka sie cos nie odzywa.....choc to czy pojade zalezy od ceny, moze byc nawet sobota, nie musze jechac w piatek tak jak planowalam bo sama to troche nie bardzo.....a skoro jestem tutaj to taka psia atrakcje warto zobaczyc

Posted

[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Marta, ja planuję taki pociąg o 7:17 chyba (rozpiske zostawiłam w pracy) z dworca Euston. Specjalnie sobie hotel w tamtej okolicy zarezerwowałam, aby na piechotę na dworzec dotrzeć:evil_lol: Na wystawie planuję zalec przy skye terrierach, gdzie mam sporo znajomych. Jutro Ci z pracy na priva wszystkie detale napiszę. A propos czy ty w Poznaniu występowałaś w pokazach posłuszeństwa (tak to się chyba nazywa ?)?[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='sirion'][FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Co wy tu z jakimś vetem powiatowym kombinujecie ? Wpisuje tam wszystko vet uprawniony do wystawiania paszportów, a takich coraz więcej, bo ludzie u nas ruchliwi i co raz więcej chce mieć paszporty dla zwierzaków. Naprawdę jesienią wjechalismy z czterema psami do UK i żaden powiatowy vet nic nam nie wypełniał, ani nie podbijał. Sprawdzają na granicy wpis o badaniu i czytają chipa.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/quote]

Wlasnie to mowie, ze nie sprawdzali na granicy tej legalizacji. Ale u mnie z miasta wyjezdzalam prawdopodobnie pierwsza do Anglii z psem, dlatego tak wszyscy kombinowali, coby nikt sie do niczego nie przyczepil. Dlatego nawet wet powiatowy zyl tym naszym wyjazdem, i stad te jego wpisy do paszportow. A co do wetow, ktorzy maja uprawnienia do czipowania, to moj ma, ale juz czytnika nie mial i musialam leciec do strazy miejskiej zeby sie upewnic, ze te czipy da sie odczytac. Ot tak, uroki malego miasta :)

I jedno pytanie. Gdzie mozna w Anglii kupic kolczatke. Mojej suni sie polamala, a tu chyba nie maja takiego produktu. Ja przynajmniej nigdzie nie widzialam :(

Posted

[B]Biala[/B], pozwol ze zadam Ci prywatne pytanie - dlaczego masz suke na kolczatce????? Mozesz odpowiedziec na priv ;)
Na upartego to moze i znajdziesz,, moze malutka wie gdzie bo jest tu dluzej, ale z tego co ja widzialam to ich nie ma - tutaj nie stosuje sie takich 'wynalazkow'.
[B]Sirion i Marta[/B], macie privy ode mnie ;)

Posted

Biala tutaj nie stosuja takich rzeczy:p moj pracodawca powiedzial raz: "wiesz co oni maja w stanach?, takie obroze z kolcami, jezu -szok:-o "
takze mozna wywnioskowac ze dla nich nie ma mowy o czyms takim, moze i gdzies znajdziesz, ale gdzie?;)

Furciaczek gdzies tu UTAAP podawala link do crufta i tam jest rozpisane

Sirion-tak to ja wystepowalam na pokazach w Poznaniu:lol: podaj mi szczegoly i sie jakos umowimy, choc jeszcze biletu nie kupilam, jak bedziesz zamawiac na pociag to daj znac! UTAAP moze sie jednak wybierzesz?

Posted

[B]furciaczek[/B] i inni zainteresowani :p link do strony Cruft's [URL]http://www.crufts.org.uk/[/URL] tam powinniscie znalezc wszystko.
Z tego co widzialam to cane corso nie ma wogole(oni chyba nie 'uznaja' tej rasy :hmmmm: ) a dogi sa w piatek.

[B]Marta[/B], no chetnie, ale jeszcze musze poczekac :roll:

[B]Sirion[/B], napisalam Ci jeszcze jeden priv ;)