Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie wiadomo,kto i gdzie trzymal tego slicznego szczeniaczka.Boi sie wszystkiego,a pierwsze,co trzeba bylo przy nim zrobic,to obciac mu dlugie,cienkie pazury.
taki mały a juz znerwicowany :-(
Kuli sie na widok ludzi. Na obcych wrecz warczy.Nie usiłuje gryzc,bo sie zbyt boi.
Ale gdy sie go juz wezmie na rece,wtula sie w czlowieka i nie pozwala sie zostawic.
Bedzie nieduzym pieskiem,takim,dla ktorego znajdzie sie miejsce w kazdym domu.kogo szukamy? Dom bez małych dzieci,cierpliwy,spokojny,gdzie domownicy sie nie kłoca. Wymaga atmosfery wyciszenia i absolutnej akceptacji.Na tego psa nie wolno krzyknac.Trzeba powoli oswajac z nowymi sytuacjami,pozwolic mu polubic obcych ludzi.
jak kazdy szczeniak bedzie niszczyl sprzety i brudzil w domu.Ze wzgledu na silna nerwice,ten dropiaty malec moze brudzic w domu dłuzej niz inne szczeniaki.
PAMIETAJ! ZABIERAJAC DO DOMU SZCZENIAKA,BIERZESZ NA SIEBIE ODPOWIEDZIALNOSC ZA CALE JEGO ZYCIE.
Ostatnio zadzwonila do mnie studentka,ktora zabrala ze schroniska szczeniaczka.Teraz piesek ma 1,5 roku i nagle okazalo sie,ze zaczal komplikowac zycie swojej mlodej pani.Zostalam zapytana,"jakie sa warunki zwrocenia psa do schroniska".Zabierala malego szczeniaczka,tuliła go i cieszyla sie,gdy smiesznie biagal za nia na dworze.Dorosłego psa chce porzucic i zrobic mu rzecz najgorsza... Młoda,inteligentna kobieta...
Do takiej sytuacji nie moze dochodzic.

Przed szczeniakiem cale zycie. Jezeli nie jestes pewien,czy podolasz-po prostu go nie bierz.
Ale jezeli chcesz pokochac ten kłebek nerwow i otoczyc go miłoscia-zapraszamy do schroniska.

• Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja tam mogłabym go ogłosić, jeśli sprzeciwu nie usłyszę. Bardzo przypomina mojego znajdka, tylko mój ma takie łapy... bardziej ludwisiowate.... :evil_lol:
Potrzebne mu to, czy raczej i bez ogłoszeń szybko znajdzie się Donek... sorki... domek dla dropiatego szczeniaczka?...

Posted

Natalia i Galwin napisał(a):
Śliczne maleństwo... Tylko czemu tak skrzywdzone?? :(

Hmmm... z Sopotu jesteś?...:razz:
Okruszek też :)
Może potrzebujesz pieska w czerwonym golfiku?... :razz:

Posted

No to jeszcze chciałabym zapytać o coś...
Ja malca tak rozklejałam sobie i trafiłam na niego w ogłoszeniach trójmiejskich.
Jest jeszcze gdzieś ogłaszany?...

Ja na razie wkleiłam go jeszcze na:
ale.gratka.pl,
psy.pl,
kupiepsa.pl,
portal.animaliaa.pl,
gumtree.pl