brazowa1 Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 Nie wiadomo,kto i gdzie trzymal tego slicznego szczeniaczka.Boi sie wszystkiego,a pierwsze,co trzeba bylo przy nim zrobic,to obciac mu dlugie,cienkie pazury. taki mały a juz znerwicowany :-( Kuli sie na widok ludzi. Na obcych wrecz warczy.Nie usiłuje gryzc,bo sie zbyt boi. Ale gdy sie go juz wezmie na rece,wtula sie w czlowieka i nie pozwala sie zostawic. Bedzie nieduzym pieskiem,takim,dla ktorego znajdzie sie miejsce w kazdym domu.kogo szukamy? Dom bez małych dzieci,cierpliwy,spokojny,gdzie domownicy sie nie kłoca. Wymaga atmosfery wyciszenia i absolutnej akceptacji.Na tego psa nie wolno krzyknac.Trzeba powoli oswajac z nowymi sytuacjami,pozwolic mu polubic obcych ludzi. jak kazdy szczeniak bedzie niszczyl sprzety i brudzil w domu.Ze wzgledu na silna nerwice,ten dropiaty malec moze brudzic w domu dłuzej niz inne szczeniaki. PAMIETAJ! ZABIERAJAC DO DOMU SZCZENIAKA,BIERZESZ NA SIEBIE ODPOWIEDZIALNOSC ZA CALE JEGO ZYCIE. Ostatnio zadzwonila do mnie studentka,ktora zabrala ze schroniska szczeniaczka.Teraz piesek ma 1,5 roku i nagle okazalo sie,ze zaczal komplikowac zycie swojej mlodej pani.Zostalam zapytana,"jakie sa warunki zwrocenia psa do schroniska".Zabierala malego szczeniaczka,tuliła go i cieszyla sie,gdy smiesznie biagal za nia na dworze.Dorosłego psa chce porzucic i zrobic mu rzecz najgorsza... Młoda,inteligentna kobieta... Do takiej sytuacji nie moze dochodzic. Przed szczeniakiem cale zycie. Jezeli nie jestes pewien,czy podolasz-po prostu go nie bierz. Ale jezeli chcesz pokochac ten kłebek nerwow i otoczyc go miłoscia-zapraszamy do schroniska. Quote
olenka_f Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 Niuniuś śliczny malutki okruszek, już się boi już swoje złe dni miał :shake: Quote
brazowa1 Posted November 21, 2007 Author Posted November 21, 2007 podnosze.... to na łapce to igla do kroplowki-nie jadl,musial byc karmiony dozylnie.Teraz juz wszystko dobrze-je i ma ładne kupki. Quote
olenka_f Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 szkrabek malutki on fajny piesek jest :loveu: Quote
Yona Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Ja tam mogłabym go ogłosić, jeśli sprzeciwu nie usłyszę. Bardzo przypomina mojego znajdka, tylko mój ma takie łapy... bardziej ludwisiowate.... :evil_lol: Potrzebne mu to, czy raczej i bez ogłoszeń szybko znajdzie się Donek... sorki... domek dla dropiatego szczeniaczka?... Quote
fizia Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 Cudny maluszek i jaki ma twarzowy golfik:) To straszne, kiedy taki malec ma już złe doświadczenia związane z człowiekiem... Quote
brazowa1 Posted November 22, 2007 Author Posted November 22, 2007 Wszelkie ogloszenia sa zawsze potrzebne. Quote
Yona Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Na potrzeby ogłoszenia nadałam mu imię (przyznaję, mało oryginalne). Teraz wabi się Okruszek, jakby co :) Jak coś przekombinowałam, albo czegoś brakuje, proszę o poprawki :cool3: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=274077324 Quote
Natalia i Galwin Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Śliczne maleństwo... Tylko czemu tak skrzywdzone?? :( Quote
Yona Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Natalia i Galwin napisał(a):Śliczne maleństwo... Tylko czemu tak skrzywdzone?? :( Hmmm... z Sopotu jesteś?...:razz: Okruszek też :) Może potrzebujesz pieska w czerwonym golfiku?... :razz: Quote
Yona Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 No to jeszcze chciałabym zapytać o coś... Ja malca tak rozklejałam sobie i trafiłam na niego w ogłoszeniach trójmiejskich. Jest jeszcze gdzieś ogłaszany?... Ja na razie wkleiłam go jeszcze na: ale.gratka.pl, psy.pl, kupiepsa.pl, portal.animaliaa.pl, gumtree.pl Quote
vesna30 Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 Piękny Okruszek w czerwonym golfiku czeka na domek :( Quote
brazowa1 Posted November 26, 2007 Author Posted November 26, 2007 Nie tylko chce,ale wrecz MUSI isc do domu,bo chowanie sie po kątach schroniskowego boksu dobrze mu nie wrozy na przyszlosc :shake: Quote
olenka_f Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 ja za chwile wyjdę na Gdańsk z pałą i będe ludzi lać:mad: ZABIERAĆ MALUSZKA ALE JUŻ:mad: Quote
vesna30 Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Powiedz gdzie będziesz :D przyjdę ci pomóc :)!!!!!!!!!!!! MALUSZEK DO DOMU!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Yona Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Jak Wy w Gdańsku, to może ja w Warszawie zajmę się :mad: Quote
Yona Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Dziecko w sierocińcu siedzi i nikt go nie odwiedza?... Oj, nieładnie, niedobre Ciotki, nieładnie :shake: Quote
olenka_f Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 odwiedza odwiedza a nie pisze bo pały szuka :cool3: Quote
Recommended Posts