Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Próbowaliście tego? Widać ich mocno na wystawach, interesująca jest wersja dla seniorów (jagnięcina).

Na polskiej stronie nie ma nic a to kopiuję z czeskiej

Složen

Posted

Nie próbowałam, ale widziałam na wystawie w Poznaniu. Wszystkie wersje (szczeniaki, dorosle male, srednie i duze, activ oraz seniorki) sa jagnięco ryżowe + jest jeszcze wersja "all breed" łososiowa. Wadą myśle jest to, że sa robione ze świezego mięsa a nie z maczki co oznacza ze jest go mało w karmie, no i sa pakowane po 12 kg a nie 15 czyli wychodzi pewnie drozej za worek taki 12 kg niz 15 .... [URL="http://obchod.hafbezobav.cz/kat-12-BRIT-pro-psy.html"][B]TU[/B][/URL]gdzies na dole zaczynaja sie opisy po czesku ... Po polsku jeszcze nie widzialam nigdzie ani nic... Zobaczymy jak się pojawią ... no i jak to bedzie wygladac cenowo ...

• 2 weeks later...
Posted

Karma ta pojawila sie od tego miesiaca w mojej hurtowni...ponoc to super premium.. dosc ciekawa sprawa dla alergikow mysle ze chyba skusze sie na 3kg opakowanie na sprobowanie...w szczegolnosci ze jest energy L&R :cool3:

Ma ktos jakies info o tej karmie?

• 3 weeks later...
Posted

Skład wyglada bardzo przyzwoicie zwlaszcza dla alergikow, choc ja mam małe watpliwosci. Badz co badz to tylko "czeska" karma a Czesi sa daleko w tyle za Europa nie mowiac juz o USA jesli chodzi o produkcje karm.

Szkoda ze za ta cene jest 12 a nie 15 kg.

Posted

[B]Leszkupw[/B], amerykańskie nie zawsze oznacza "najlepsze" ;) Ja znam kilka amerykańskich karm, których raczej bym swoim psom nie zaserwowała, mimo, że to tzw. górna półka...

Posted

asher mozemy polemizowac dlugo czy europejskie czy z USA lepsze karmy ale to nie miejsce na ta dyskusje.

Prawda jest tylko jedna, karmy czeskie sa daleko w tyle i za Europa i USA, więc na wszystko stamtad chocby nie wiem co pisalo na worku w opisie trzeba szczegolnie uwaznie patrzec.

Bo pokaz mi jakas super dobra karme z Czech. Napewno ani to Brit tym bardziej Calibra, Delikan, Dibaq......

Dlatego mowie sklad wyglada niezle tej Brit Care, ale wszystko okaze sie w praniu.

Sklad zwyklej Brit z jagniecina wesji Premium tez wyglada fajnie, a wielu psom nie sluzy zwyczajnie w swiecie.

Posted

moje jedzą brit care super, karmiłem brit jagniecina premium ale dodawałem witaminki na stawy itp, ta nowa ma ochrone stawów odstawiłem witaminki dodatkowe i całkiem fajnie jedzą i wygladają, to dopiero 3 tyg ale jest ok. próbowałem i amerykańskich i te z górnej półki ale jakoś nie podeszły a i kasa kosmos,

• 3 weeks later...
Posted

Czesi w karmach dogonili Europę.Cały czas coś ulepszają i nie stoją w miejscu.Brita exportują do Francji a tam rynek jest bardzo wybredny ,jeżeli chodzi o karmy.
W Usa cała gama karm to karmy poniżej Brita,i tylko nam dawnej Europie Wschodniej wydaje sie ,że to takie cudowne karmy bo z USA.
Wystarczy sprawdzić na ilu karmach z Usa są napisy mówiące "NO GMO".
Jest ich naprawdę niewiele.Reszta nafaszerowana jest składnikami genetycznie modyfikowanymi!!!
Brit dodatkowo ma bardzo male dawkowanie co zawsze świadczy o bardzo dobrej przyswajalności karmy.
Posiada certyfikaty jakości wydawane przez Niemiecką niezależną radę konsumentów!

Posted

hmm a propo dawkowania.. sa karmy ze "sredniej" polki dawkowanie maja ok... ale porazilo mnie dawkowanie np rc dla ONkow;/ koszmar jakis;/ i to mnie odrzucilo bo chcialabym puszke na karme... co do brita to pewnie keidys sprobujemy tego nowego:D

Posted

Też mnie powalilo jak zobaczyłem dawkowanie Royala-koszmar!
Co do Brita,to mam przeczucie,ze jeszcze bardziej ulepszą karmy,bo jak widać na Bricie Premium nie poprzestali.:p

Posted

moje jadły poprzedniego Brita i teraz przez tydzień tego nowego i jak dla mnie było o.k:p
tylko cena spora-w tym przedziale cenowym jest troche dobrych karm.
zreszta zalezy ile kilogramów schodzi miesięcznie:cool3::cool3:

Posted

Ja osobiscie nie jestem zadowolona :roll: Moja suka, która jest alergikiem i musi dostawac L&R badz rybke, karme jadla chetnie do tego nie mam watpliwosci, jednak szata wyglada po karmie nie najlepiej, zmatowiala i wypadala siersc a ma jej naprawde nie wiele. Teraz chwilowo jestem na PPP i wszystkow rocilo do normy.
Oczywiscie wiem ze innym psom moze sluzyc, ale juz wiem ze nie moim:shake:

pozdr.

EDIT jescze dodam....kupilam na sprobowanie te 2 kg wiec tak naprawde mala ilosc tej karmy...ale kondycja siersci spadla szybko

Posted

Ogromny plus za uczciwośc(2 kg,jestem przekonany ,że to zbyt mała ilosc aby stwierdzić z całą pewnością ,ze karma jest zła.
Swego czasu,kiedy miałem 1 pieska (teraz 3)stac mnie było na karmę Biomil.Karmiłem przez 2 miesiące tą karmą.Pies cały czas robił duże miękkie kupki.Niestety okazalo sie,że to przyczyna robaków których nie było widać podczas wydalania.
Wcześniej już zdążyłem naopowiadać głupot jaki ten Biomil przereklamowany itd...:oops:.
Myślę,ze jest tak w wielu przypadkach,nakłada się inna przyczyna i zwalamy wszystko na karmę taką czy inną!!!!

Posted

[B]blaira [/B]jeśli stosowałaś L& R to tam chyba jest mączka drobiowa, w wątku o zwykłym Bricie tłumaczyliśmy z czeskiej strony skład bodajże Brit Care Activity L&R i właśnie na 2gim miejscu była maczka z ptaka. Może z tego powodu pogorszyła się sierść Twojego psiaka?

Posted

Ja właśnie nie mogę się zdecydować, co teraz kupić: PPP czy Brita Care. Interesowała mnie ta wersja łososiowa.
Powoli jednak zaczyna mi się wydawać, że nowy Brit to żadna rewelacja. Ten premium w swojej klasie wypada nieźle cena/jakość, natomiast nowy nie powala na kolana ani ceną, ani jakością. No nic, mam jeszcze troszkę czasu, więc poczekam na kolejne opinie ;)

Posted

Paczanga, nie ukrywam ze mnie zaskoczylas :crazyeye: Na to wyglada ze zamiast wierzyc ze L&R to L&R chyba zaczne czesciej czytac sklad :roll:

Moja suka byla akurat na rybce ale tez nie patrzylam na sklad:roll:
Jes nie dosc ze uczulona na kure, zoltko to tez jeszcze na owies i jeczmien:shake: reszty wymieniac juz nie bede :evil_lol:
Rzeczywiscie 2 kg nie jest moze miarodajne,jednak po przestawieniu na inna karme sierwsc wrocila do swojej dawnej bardzo dobrej kondycji i mysle jednak ze akurat na to ta karma miala wplyw.

Pamietac jednak nalezy o tym i zawasze to powtarzam ze kazdy pies reaguje inaczej na dana karm, wiec jezeli jednemy sluzy Brit to moze mu nie sluzyc np Acana i na odwrot (to tylko przyklad) dlatego ja czasem testuje karmy, nie cesto ale co jakis czas i najwiekszy problem mam jednak ze swoja suka alergiczka:roll:

pozdr.

Posted

Niestety nie wiem jak wygląda sprawa wersji rybnej Brita, możesz wejść na wiadomości wysyłane przeze mnie w profilu- nie jest ich dużo natomiast są tam posty dotyczące Brit-Care właśnie.
Uważam, że pogorszenie stanu sierści u alergika mogło być spowodowane zmianą karmy nawet tak krótkotrwałą, u nas ludzi też np. wysypki pojawiają się często natychmiast po kontakcie z alergenem, natomiast rzeczywiście długotrwałe niedobory istotnych składników w diecie wychodzi po dłuższym okresie stosowania danej karmy.

• 2 months later...
Posted

szukam w necie i nic
czy ktos ma dostep do dawkowania karm tj:

Brit Care Adult Large Breed Lamb&Rice
Brit Care Salmon All Breed - Salmon&Potato

dla psa 30-40 kg?

z gory dzieki

Posted

[url]http://www.brit-petfood.com/en/food-for-dogs/brit-care-adult-large-breed-lamb-rice[/url]
na tej stronce wybierasz rodzaj karmy klikasz na nią np. tak jak tutaj Adult Large L&R i na dole pod recommended feeding amounts przy Please choose the weight: wybierasz wagę dla 40kg psa podają 320 g.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='paczanga'][URL]http://www.brit-petfood.com/en/food-for-dogs/brit-care-adult-large-breed-lamb-rice[/URL]
na tej stronce wybierasz rodzaj karmy klikasz na nią np. tak jak tutaj Adult Large L&R i na dole pod recommended feeding amounts przy Please choose the weight: wybierasz wagę dla 40kg psa podają 320 g.[/quote]

dzieki sliczne:multi:w takim razie, warto przemyslec:cool3: