Tweety Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 a lekarstwa wykupiłaś? fakturę zapłaciłam wczoraj Quote
BeataSabra Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 Tweety napisał(a):a lekarstwa wykupiłaś? fakturę zapłaciłam wczoraj Cioteczko pisałam wczoraj zapytanie na GG czy mam kupić od razu na weterynaryjną - 100% płatne czy załatwić ciut inaczej - ale dłużej potrwa. Jutro rano pójdę do apteki i dowiem się ile będą kosztowały leki Mufka. Quote
Tweety Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 BeataSabra napisał(a):Cioteczko pisałam wczoraj zapytanie na GG czy mam kupić od razu na weterynaryjną - 100% płatne czy załatwić ciut inaczej - ale dłużej potrwa. Jutro rano pójdę do apteki i dowiem się ile będą kosztowały leki Mufka. zapytaj, zobaczymy jaka to będzie różnica w cenie Quote
BeataSabra Posted March 19, 2008 Author Posted March 19, 2008 Tweety napisał(a):zapytaj, zobaczymy jaka to będzie różnica w cenie Dobrze dowiem się i dam znać. Mufek coraz lepiej się czuje..... Wczoraj zaszczycił mnie zabawą -bawił się ze mną myszką :loveu::loveu:. Nalusia czuje się dobrze - oby jak najdłużej ........ Quote
BeataSabra Posted March 19, 2008 Author Posted March 19, 2008 Leki zakupione inhalujemy się. Mufek ma ciut odmienne zdanie na ten temat - ale ma mało do gadania. Chłopak dostał takiego spida że lata jak nienormalny..... Firanki i zasłony leżą na ziemi...... Totalna demolka Przepraszam ze tak mało info na temat Mafii ale mam dołek gigant i najchętniej weszła bym do mysiej norki... Quote
BIANKA1 Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Jaki znowu dołek :cool3:Przecież wszystko jest ok . Quote
BeataSabra Posted March 19, 2008 Author Posted March 19, 2008 BIANKA1 napisał(a):Jaki znowu dołek :cool3:Przecież wszystko jest ok . Niestety nie jest....... Znikam tak mnie głowa boli że zaraz padnę.....:-(:-( Quote
noemik Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 BeataSabra napisał(a):Niestety nie jest....... Znikam tak mnie głowa boli że zaraz padnę.....:-(:-( Beatko, co się dzieje? Quote
BeataSabra Posted March 21, 2008 Author Posted March 21, 2008 Mufasek -Muchozol paskud szaleje bryka skacze. Takim narzędziem tortur uprzykrzxam mu życie 6 razy dziennie. Quote
BIANKA1 Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Zobacz na wątek Frytki :cool3: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9739849#post9739849 Quote
BeataSabra Posted March 21, 2008 Author Posted March 21, 2008 Mufasa coraz lepiej znosi inhalacje. Dzisiaj na trzy inhalacje trzy bez gryzienia i drapania. Nadal mu się to nie podoba nadal ma ochotę bryknąć ale już nie ma tej paniki w oczach i chęci mordu na pyszczku. Tak po cichutku powiem że niuniek czuje się coraz lepiej . Nalusia jak na razie bez zmian oby jak najdłużej tak było. Quote
BIANKA1 Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 A jakie lekarstwa dostaje ? Ten inhalator jest elektryczny ? Quote
BeataSabra Posted March 21, 2008 Author Posted March 21, 2008 BIANKA1 napisał(a):A jakie lekarstwa dostaje ? Ten inhalator jest elektryczny ? Nie jest elektryczny. Z jednej strony wsadza się lek z drugiej strony jest maseczka. Naciska się jeden raz i dawka leku wchodzi do komory z drugiej strony pakuje się mordkę i nos wkurzonego kota. Kot oddychając zamyka i otwiera zastawki w inhalatorze i zarazem pobiera lek. A leki Theovent (Theophyllinum) Ventolin (Salbutamol) rozszerzający drogi oddechowe Flixotide steryd wziewny Quote
Tweety Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 BIANKA1 napisał(a):Jaki znowu dołek :cool3:Przecież wszystko jest ok . Nie jest ok, bo Nalusia ma guza na grasicy:-(. Będziemy ją konsultować u dr Jagielskiego (onkolog) w Warszawie i zrobimy usg u dr Marcińskiego (też Warszawa). Jak ktoś ma jeszcze coś do wystawienia na bazarek to Nalusia bardzo prosi :modla: Quote
BIANKA1 Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 BeataSabra napisał(a):Nie jest elektryczny. Z jednej strony wsadza się lek z drugiej strony jest maseczka. Naciska się jeden raz i dawka leku wchodzi do komory z drugiej strony pakuje się mordkę i nos wkurzonego kota. Kot oddychając zamyka i otwiera zastawki w inhalatorze i zarazem pobiera lek. A leki Theovent (Theophyllinum) Ventolin (Salbutamol) rozszerzający drogi oddechowe Flixotide steryd wziewny On bierze takie leki jak ja :cool3: Tweety napisał(a):Nie jest ok, bo Nalusia ma guza na grasicy:-(. Będziemy ją konsultować u dr Jagielskiego (onkolog) w Warszawie i zrobimy usg u dr Marcińskiego (też Warszawa). Jak ktoś ma jeszcze coś do wystawienia na bazarek to Nalusia bardzo prosi :modla: To nie dobrze . Czy to jest powód , przez który nie rośnie ? Drogie będą te wizyty ? Quote
BeataSabra Posted March 22, 2008 Author Posted March 22, 2008 BIANKA1 napisał(a):On bierze takie leki jak ja :cool3: To nie dobrze . Czy to jest powód , przez który nie rośnie ? Drogie będą te wizyty ? To jest powód jeden z wielu. Oprócz tego niunia ma chondroplazje - karłowactwo zniekształcające. Chondroplazja + guz = malutka Nala. Niestety drogie.... W zeszłym roku wizyta u doktora Marcińskiego (z Sabrą) kosztowała 95 zł. ile kosztuje u doktora Jagielskiego nie wiemy. Na dzień dzisiejszy Mufasa szuka domu Bo na razie Nali nie możemy ogłaszać ze względu na to że nie wiadomo co to za guz i ile dziewczynka będzie żyć. W bardzo ale to bardzo awaryjnej sytuacji wręcz bez wyjścia Nalusia zostanie u mnie na zawsze.- ale to naprawdę musi być prawie koniec świata. Nalusia prosi o grosik na pociąg do Warszawy i na konsultacje. Wystawię zaraz puzzle podarowane przez Noemik na bazarku Quote
BeataSabra Posted March 29, 2008 Author Posted March 29, 2008 [quote name='fona']Beatko, co tak cicho u Mafii?[/quote] Mafia jak to mafia. Raz lepiej raz gorzej. Mufek od czasu jak jest na lekach wziewnych miał dwa razy napad duszności. Apetyt u Mafii dopisuje piją ładnie tylko ostatnio są znowu niezbyt grzeczne w nocy - zwłaszcza mufek..... o 3:30 Mufek mnie obudził mam mu Ochotę wytrzepać futro. Quote
Tweety Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Beatka, napisz kilka słów co po wizycie w Warszawie. Ja wspomnę tylko tyle, że potrzebna by była tomografia u Nali:shake: Quote
BeataSabra Posted April 5, 2008 Author Posted April 5, 2008 Napisze ale nie dzisiaj. Jutro na pewno będzie wszystko na wątku... Dzisiaj nie mam ochoty na nic...... Quote
pucka69 Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 ja przepraszam ze tylko o fundusze się dopytuje - ale ja jestem konkretna dzioucha i wolę wiedzieć na czym stoimy - ile ta tomografia kosztowała? Quote
Tweety Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 pucka69 napisał(a):ja przepraszam ze tylko o fundusze się dopytuje - ale ja jestem konkretna dzioucha i wolę wiedzieć na czym stoimy - ile ta tomografia kosztowała? raczej będzie kosztować. Green ma się dowiedzieć u Was, w "stolycy";) Quote
pucka69 Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 ale jestem młotek - "by była" napisano - a ja przeczytałam " była" Quote
Recommended Posts