Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W mieleckim schronisku mamy ostatnio "wysyp" terierkowych cudeniek. Nasze łosie-cosie naprawdę wyróżniają się wśród całej masy nieszczęśliwych, mieleckich pycholi swoją nietuzinkową urodą i ... no "pluszowością" poprostu!!! Nic tylko przytulać i kiziać do końca świata i jeszcze dalej. Mercedesy wśród psów:cool1::cool1::cool1: w wersji S i XL.

Komu pluszaka-dziwaka?

LILA ma już swój domek!

CUD DZIEWUSZKA!Szorstkowłosa ok. 2 letnia, sunia w typie foksteriera. Grzeczna, posłuszna, urocza, miła, przylepna sunieczka. Pięknie chodzi na smyczy i wie co to spacerek, prawdziwa domowa pupilka. Prawdopodobnie komuś zginęła lub też została porzucona z jakiejś przyczyny, przywieziona do schroniska jako pies bezdomny z Niska. Jej oczka same mówią jak bardzo potrzebuje domku....

Tobi

Niedawno do grona porzuconych i bezpańskich psiaków dołączył TOBI. Spokojny i fajny terierek, około 3 letni przyjęty do schroniska jako pies bezdomny. Na zdjęciach TOBI z Panem Zbyszkiem :-)

KOSMA (terierek pszeniczny)

Jest to terierek około 5 lat, przyjęty jako bezdomny. Był w bardzo złym stanie zdrowotnym. Powoli jak widać dochodzi do siebie. Przypomina psa w typie airedale teriera z dolewką krwi soft-coated teriera.

ANGELA

Jasnokremowa, właściwie morelowa misia trafiła do schroniska z miejscowości Korczyna. Ma 8 lat. Myślę, że wytrwali dopatrzą się w niej terierkowych korzeni.Sunia jest niesamowicie miła, łagodna, lubi ludzi i ich towarzystwo. Ma pogodne usposobienie, jest bardzo przyjacielska. Niestety suczynka jest chora...została zbadana przez weterynarza i okazało się, że ma nowotwór gruczołów mlecznych. Prawdopodobnie była to przyczyna pozbycia się suni przez właścicieli.... Jeśli tylko jej stan na to pozwoli, będzie operowana. Wśród schroniskowych krat ta mała kruszynka, marzy o własnym wspaniałym domu. Tak bardzo chcielibyśmy znaleźć jej dom przed zimą...

(opisy piesków www.mielec.bezdomne.com made in ulka18)

• Replies 171
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Napisze od razu, ze Tobi ma szanse na domek kolo Wisly.

Dzisiaj/jutro Irenaka idzie sprawdzic dom dla bialego owczarka (Krakow Nowa Huta) , Tobi by poszedl do corki tej pani chetnej na owczarka.

Posted

powiem szczerze, że najbardziej zależy mi na adopcji ANGELI. on jest taka biedna po prostu....nie wyobrażam sobie jej w zimie...w schronisku...

Aga, chcielibyśmy ją ze Sławkiem adoptować wirtualnie. Tylko tak sobie myśleliśmy, jakie są szanse, że to co przywieziemy do schronu lub prześlemy pieniężnie trafi w własnie do niej? wiem ze to troche laickie pytanie...

Posted

Pisze w sprawie foksteriera Tobiego.
Chcialam prosic Panstwa, ze jezeli znajdzie sie wlasciciel dla niego w najblizszych dniach, to prosze nie wachac sie i oddac go w inne rece.
Niestety w chwili obecnej moja mama, ktora chciala go adoptowac, czeka na wazna informacje, ktora moze uniemozliwic te adopcje. W tej sytuacji uwazam za stosowne poinformowac o takim obrocie spraw.

Adopcja Tobiego odwolana :shake:

Justynko, mysle, ze najlepiej bedzie, jesli kupisz cos dla Angelki.
Moze karme dla starszych pieskow lub w puszkach, witaminy, obrózke.
Nie wiem czy ona jest jeszcze na hali :roll: Moze Murka jutro by sprawdzila.
Napisz pw do Murki plisss.

Posted

Pisze w sprawie foksteriera Tobiego.
Chcialam prosic Panstwa, ze jezeli znajdzie sie wlasciciel dla niego w najblizszych dniach, to prosze nie wachac sie i oddac go w inne rece.
Niestety w chwili obecnej moja mama, ktora chciala go adoptowac, czeka na wazna informacje, ktora moze uniemozliwic te adopcje. W tej sytuacji uwazam za stosowne poinformowac o takim obrocie spraw.

Tak jak pisalam wczoraj, adopcja Tobiego jest odwolana :shake:

Pani strasznie miesza, odwoluje transporty, bo tak to juz by Bialy Kiel i Berni w ubiegla niedziele pojechali do domow. Pan Kierownik byl juz prawie spakowany :roll:

Posted

a niech to...A my ostatnio z mamą prawie nakęciłysmy adopcje dla LILI. Babeczka chciała sunię dla swojej starszej mamy. Pojechała z myślą o niej, jednak w końcu wybrały innego pieseczka. chociaż tyle....Ale tak się już ucieszyłam, że będę mogła już ją usunąć z wątku.

buziaki