Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Melka94']Ze stawami raczej niebędzie miała problemów bo oboje rodzice mają wynik A:razz:. Za życzenie powodzenia na wystawie niedziękuje żeby niezapeszyć:loveu:.[/quote]

A z doświadczenia wiemy wszyscy, żewynik A u rodziców to nie jest żadna pewność zdrowych stawów u szczeniąt :-)
Melka, po jakich rodzicach jest Twoja psinka?

Sonika - kąp jak jest brudny. Psy wystawowe w sezonie kąpie się b.często i jakoś nic im sie od tego nie dzieje :) Jasne - nie kąpiemy psów w chemicznych odplamiaczach, tylko w delikatnych szamponach.
Znam zarówno psy kąpane conajmniej raz w miesiącu, jak i te raz do roku :-) Każde szczęśliwe i zdrowe.

• Replies 344
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Co do tej dysplazji to samemu możem do tego doprowadzić przemęczając stawy w okresie dojrzewania, otyłości i nie systematycznego wysiłku np. 5 dni dookola bloku a w soote i w niedziele gonitwy za patykiem i wkółko. Najlepiej jak nie zmuszamy psa do biegana tylko on sam podejmuje tą decyzje czyli puszczamy na polu i on tam wacha kopie itp. :)

Posted

Kaya, też nie zawsze. Ja kupując psa pojęcie o dysplazji miałam b.nikłe. Szczeniak robił prawie wszystko to co "pies nie powinien, bo będzie mieć dysplazje". I co? Mam psa z HD A i ED 0/0...
Tak samo są psy po zdrowych rodzicach, pilnowane, tak jak pisałaś... I co? Psy z dysplazją...
Troche jak ruletka :-)

Poprostu genetyka genetyką i zdrowi rodzice nie gwarantują zdrowych dzieci. Mnie by interesowały bardzo wyniki innych szczeniąt rodziców psa, przodków rodziców, rodzeństwa rodziców... A to i tak nigdy nie jest gwarancją w 100%.

Posted

[quote name='Gazuś']A z doświadczenia wiemy wszyscy, żewynik A u rodziców to nie jest żadna pewność zdrowych stawów u szczeniąt :-)
Melka, po jakich rodzicach jest Twoja psinka?[QUOTE]

Pewność napewno nie-ale prawdopodobieństwo jest że będzie zdrowa:lol:.
A rodzicami redy są: ESTRO Euro Plus CH.PL,MŁ.CH.PL (tata) x GABI z Niedzwiedziej Gawry - brązowa medalistka:cool3:.

Posted

[quote name='Melka94']

Pewność napewno nie - ale prawdopodobieństwo jest że będzie zdrowa:lol:.
A rodzicami redy są: ESTRO Euro Plus CH.PL,MŁ.CH.PL (tata) x GABI z Niedzwiedziej Gawry - brązowa medalistka:cool3:.[/quote]

W takim razie mój pies (ChPl MAD MAX Pasada) jest jakby wujkiem Twojej psiny :)

Posted

[quote name='Wiza']Melka a mozezsz wstawić to foto suczki z podpisu? Ale większe?[/quote]

Chętnie bym wstawiła nawet inne ale niewiem jak:oops:. Mogłabyś mi tak "po ludzku" wytłumaczyć jak je wstawić?:diabloti:

Posted

[B]Gazuś, [/B]dzięki za link.

A oto zdjęcie;

[IMG]http://www.dogomania.pl/forum/[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img184.imageshack.us/img184/3429/reda1jl2.jpg[/IMG][/URL][/IMG]

Posted

Oj, nie było mnie.
Magia ma urodzinki 4 marca (2006)
CO tam jeszcze mówiliście..
Magia kocha aportować i nie powsztryma się przed tym nigdy:)
Ale mieszkamy w miejscu gdzie wody nie ma i Magia nie była do niej przyzwyczajana... BYliśmy z nią 2 razy nad morzem , zawsze w wakacje i najpierw podchodziła nieufnie ale potem już wchodziła cała do wody... Tyle że nie pływała a podskakiwała jedynie, bałą się oderwać łap od piasku. Magia jest kąpana tak raz na 2 miesiące... Kiedy są wystawy. Tzn jest kąpana przed jedną wystawą i na drugą już niekoniecznie. Różnie wypada. Czesanie tak raz na tydzień, raz na dwa tygodnie, ale z powody braku wody i bajor jest raczej
czysta...
Ze stawami obydwoje rodziców miało A a badania robimy w styczniu lub lutym.
No to czekamy na kolejnych ludków;)