Goldek Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 NIgdy Kiara niczego nie goniła!?:crazyeye::-o:crazyeye::-o:crazyeye::-o Magia na spacerach [I]ZAWSZE[/I] tropi ptaki i b dużo węszy, kiedyś łasicę wypłoszyła nawet... Kilka razy pogoniła kota, ale dla zabawy. Quote
karolina1625 Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Widzę, że prawie wszyscy mają suczki. Właśnie nie wiem co wybrać. Chyba lepsza jest suczka. Nie biega za psami (tak jak to robią psy za sukami, a w tedy to już ich chyba nikt nie zatrzyma). Nie sikają po ogrodzie tak, że ci drzewa usychają, są delikatniejsze (w zabawie), mniej dominujące. A pies jak zobaczy sukę to szukaj wiatru w polu. I nie chciała bym mieć takiej sytuacji, że kupuje psiaka, po 2 latach spuszczam na spacerze i już po nim. Ale jeżeli ktoś ma wątpliwości co do suczki to napiszcie. Oczywiście musiała by "od razu" jechać na sterylkę. Quote
moon_light Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 czy moglibyscie podac mi nazwy hodowlii goldenów, gdzie psy są "rude"? (mocno nasycony kolor siersci.) Quote
Goldenka 02 Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Ja tam zdecydowanie wolę psy. :P Willi jako szczeniak otworzył szafkę z cukrem, cukier wysypał i .... zjadł go!!! Ostatnio na spacerze na naszej trasie stał wózek (taki na zakupy z jakiegoś supermarketu) . Pies jak go zobaczył to zatrzymal się i "nie idę". Ja nie przejelam się zbytnio jego strachem i poszłam dalej (na długość linki). Ale psiak nie przekonał się i stał dalej w miejscu. Poniewaz byloo to późnym wieczorem i szlam z tatą, poprosilam go aby podszedł do wózka i dotknął go, aby przekonać Willego że wózek nie gryzie. Przyznam że bardzo smieszyło mnie to że moj "malutki" pieseczek z ogonem w gorze warczy i szczeka na straaaaaszny wózek. W każdym bądź razie Willek szerokim lukiem ominąl straaaszną przeszkodę i dumny poleciał do przodu (zwiał). To na prawde wyglądało tak komicznie!!! :D:D:D Quote
Kaya Posted March 27, 2008 Author Posted March 27, 2008 U nas to samo każdy napotkany "wróg" na stałej trasie to wielki dystans obiegnięcie na 20 m :D Quote
Wiza Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 [quote name='Goldek']NIgdy Kiara niczego nie goniła!?:crazyeye::-o:crazyeye::-o:crazyeye::-o Magia na spacerach [I]ZAWSZE[/I] tropi ptaki i b dużo węszy, kiedyś łasicę wypłoszyła nawet... Kilka razy pogoniła kota, ale dla zabawy.[/quote] e sory Weronika ale to nie jest dla mnie dziwne ze moj pies cos goni, jest to całkiem normalne zachowanie wiec nie wiem po co mialabym wymieniac sytuacje kiedy moj pies wywala sie bo goni zajaca, leci pod szkołe bo goni zajaca, albo wpada w krzaki płosząc bażanty. Quote
Goldek Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 [quote name='Wiza']e sory Weronika [B]ale to nie jest dla mnie dziwne ze moj pies cos goni, jest to całkiem normalne zachowanie[/B] wiec nie wiem po co mialabym wymieniac sytuacje kiedy moj pies wywala sie bo goni zajaca, leci pod szkołe bo goni zajaca, albo wpada w krzaki płosząc bażanty.[/quote] Ale napisałaś że [quote]Mój pies jest taki norma;my ze ani [B]nie wiem co było super ciekawe gonienie bażantów zająców kotów[/B], kotów w domu to już normalka.....[/quote] Przez co stwierdziłam że Kiara nigdy niczego nie goniła, bo tak wynika z twojego drugiego zacytowanego postu... Dla mnie też gonienie przez psa czegoś jest normalnym zachowaniem, dlatego zdziwiłam się że Kiara niczego nie goni. Quote
Wiza Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 Napisalam przeciez dokladie w ty poście że GONIENIE BAaANTóW ZAJaCóW KOToW, KOToW W DOMU TO JUz [B]NORMALKA[/b] o, czytamy ze zrozumieniem :lol: Quote
Goldek Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 To lepiej ty pisz zrozumiale, bo nie chce mi sie znowu cytować. Ale nie toczmy kłótni na forum, od tego jest priv i gg a nie ten wątek. Quote
Wiza Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 napisalam "ani nie wiem co by było super ciekawe" a reszta wypowiedzi była osobno, poza tym co za kłóotnia? znasz słowo 'dyskusja'? :lol: Quote
Goldek Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 At, Wiza daj spokój... Po prostu pisz normalnie bo najpierw piszesz "że my nie wiemy co to znaczy (...)" a potem "kotów w domu to już normalka" więc się zdecyduj. I dajmy spokój tej "dyskusji" Quote
Wiza Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 kotów w domu? o wczesniejsze bylo do tej samej wypowiedzxi po prostuu dalam przecinek zeby bylo wiadomo ze chodzi o moje koty i koty 'nadworne' .. Quote
Goldek Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Nie odwracaj kota do góry ogonem. A tak aproppo, to jak wasze psy żyją z kotami/innymi zwierzętami? Magia Łatkę akceptuje, czasami ją troszkę pogoni jak Łatka biegnie, ale nie zrobi jej krzywdy. Quote
Kaya Posted April 2, 2008 Author Posted April 2, 2008 Zależy kiedy jak i gdzie bo np. Kaja piszczy na widok kota lub szczeka, ale nie goni tylko stoi w miejscu :) Quote
Marta&Karmen Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 zaglądam tu rzadko, ale się wtrącę:razz: mój Karmenek oczywiście jak był mały bał się kotów(zazwyczaj trafiała na takie które ją zaczepiały), a ona taki straszek od małego. Potem wujek wziął kota do domu i się pies przyzwyczaił. Ogólnie to wszytkie zwierzaki lubi. Nawet naszych kur nie goni, a przecież nikt jej nie pilnuje;) a odnośnie goldenków to mam pytanko - wasze psy to żarłoki? bo Karmen zbyt dużo nie je, zawsze grymasi:shake: Quote
Kaya Posted April 3, 2008 Author Posted April 3, 2008 Ooo tak dla jedzenia wszystko byle jeść! :D Quote
Marta&Karmen Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Może to i lepiej że grymasi... zawsze zje tyle na ile ma ochotę, nie żre ile wleźie. Przynajmniej sylwetkę utrzyma:lol: Co do ruchu - codziennie biegamy. Całkiem fajna sprawa, polecam;) A dziś jakieś 2 godz. bawiła się ze swoją koleżanką z sąsiedztwa, goldenką... też o imieniu Karmen:loveu: cudnie razem wyglądały, szkoda że nie wzięłam aparatu. Quote
Goldenka 02 Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Mój pies wybrzydza co do karmy (chyba że jest głodny), ale inne rzeczy wcina... worek bez dna. Quote
Wiza Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 A to na twoim avatarze to zawsze mam wrażenie ze to pizza jest.. :lol: Quote
Goldek Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 Magia je wszystko;) Może zjeść kości (ale rzadko dajemy) wszystko. Karmimy Nutro Choice od y.... środka lutego Quote
DuDziaczek Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 [SIZE=3]Zapraszam na bazarek :loveu: Piekny portret [COLOR=Red]Goldenka [/COLOR]czeka![/SIZE] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=109467[/URL] Quote
karolina1625 Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Czy mogli byście mi napisać tytuł najlepszej książki do dobrego wychowywania psa? Jeśli znacie też inne dobre to napiszcie, ale wyszczególnijcie to najlepszą. Quote
Kaya Posted April 25, 2008 Author Posted April 25, 2008 Moim zdaniem dobrą książką jest "Kliker-skuteczne szkolenie psa" :) Quote
Recommended Posts