Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 349
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Słuchajcie pojawiła się ogromna szansa przed Galopem! Musimy ją wykorzystać...

Dzwoniła do mnie pani z Kalisza, która znalazła dla niego dom u swoich znajomych na wsi. Mimo że to wieś, to uprzedziła moje pytanie ;) - ludzie są miastowi, dzieci dorosłe a oni po prostu wywędrowali na wieś.
Chcą adoptować Galopa!

Musiałam ją poinformować o wszelkich możliwych kłopotach związanych z Galopem, przede wszystkim to że jest taki trochę nieufny i nieokiełznany.
Pani może go zabrać w każdej chwili, ale nie chce żeby na tych ludzi spadł jakiś wielki ciężar, z którym sobie nie poradzą. Chodzi więc o socjalizację Galopa , żeby go trochę ucywilizować itp.

Ludzie ci mają jeszcze jednego kundelka-znajdę i Galop musiałby się z nim dogadać...

W związku z tym szukam dla Galopa tymczasu - np. na kilka dni lub tydzień - żeby zobaczyć jak się zachowuje poza boksem... Potem pojechałby do domu.

Bo jak inaczej to zrobić? Macie jakiś pomysł?

Posted

aneta_zyleta napisał(a):
zmiana tytulu..dobry pomysl!ale on jest biedny...i ma takie slodkie oczka...

oj juz zaraz nie bedzie taki biedny! :razz: tylko tymczas potrzebny:cool1:...

Posted

dzwoniła dzisiaj do mnie pani z Kalisza, powiedziała ze ci nowi właścicieli by go chcieli juz i teraz i ze nie ma na co czekać ;)

boją się, że on sie przywiąże do tymczasowej opiekunki i potem nie bedzie im chciał zaufać.

no nie wiem czy jest to na pewno dobre podejście, ale ważne że go chcą.

Jest tylko problem z transportem. Pani prosi o dowiezienie go jesli to mozliwe, oczywiscie zwraca za paliwo.

Jest ktos chętny?

Ja jutro miałam jechac z Dzodzo zawiezc dobermankę, poza tym nie wiem czy Galop by sie zmiescil do mojego samochodu bo nie mam bagaznika. :roll:

Posted

możemy zawieżć Galopa w niedzielę, w sprawie szczegółów proszę Cię o kontakt z amakor.Trzeba by go było wyciagnąć ze schroniska jutro?
pozdrawiam gorąco

Posted

próbuje dzwonić do Amakor, ale nie odbiera, będę próbować potem.

Wymyśliłyśmy jeszcze z dzodzo, że możemy jutro rano jechać z Galopem a potem z dobermanką. Tylko jest właśnie problem, jak my sobie z nim poradzimy...

Chyba że pojechałby z Wami w niedzielę? Trzeba by go było jednak w sobote wyciągnąć ze schronu.
No nic, zadzwonię do Amakor i się naradzimy ;)

Posted

modliszka84 napisał(a):
prosze sie narazie nie cieszyć tylko kciuki trzymac :razz:

no to w takim razie trzymamy kciuki :happy1:, i żeby wszystko poszło zgodnie z planem :razz: