Jump to content
Dogomania

"Daj Szansę" - akcja w zabrzańskim schronisku, rusza III EDYCJA! od str.32!

Recommended Posts

• Replies 415
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Było super:DTarusia jest cudna:DWszystko jej wychodzilo...taaaka genialna:D:D:Dz reszta...wszystkie psiaki z naszego schroniska sa genialne:pCiesze się,że prawdopodobnie szkolenie znowu sie odbedzie...nastepny z kolejce do szkolenia jest Szrekus:D

Posted

Ja tez jestm bardzo, bardzo zadowolona :loveu:
Dzisiaj sama fotek nie robiłam, ale napewno od kogoś wyżebram :diabloti: Byliśmy dzisiaj w Telexpresie, w "aktualnościach" na TVP3 i w "Wydarzeniach" na polsacie :multi:

Posted

nie bedzie tak źle ;) Mam nadzieje :multi:
Ważne jest to, że to szkolenie przyniosło efekty :loveu: i nasi trenerzy uważają, że byłyśmy suuper :evil_lol:

Posted

Witam serdecznie.
Mysia_ widzałem, widziałem w TV. A ja mam kilka pytań. Nie to, że się czepiam poprostu takie zawodowe pytania. Czy psy po szkoleniu nadal siedzą tam , gdzie siedziały w kojcu z innymi psami, same? Czy ich zachowanie po szkoleniu miało pozytywny wpływ na reszte psów siedzacych w kojcu, czy raczej uległo pogorszeniu? Czy zdecydowanie lepiej znoszą przebywanie w kojcu? Jak to szkolenie wpłyneło na Wasz stosunek do zwierząt i czy staracię się coś zmienic w Waszym dotychczasowym postepowaniu z psami.

http://www.schronisko.infocomp.pl

Posted

Psiaki dalej sa tam gdzie byly ja nie widze zmian w zachowaniu innych psiakow w boksie.Ale np moja Tara nawet bedac w boksie potrafi usiasc na znak:Dco dla nie kiedys bylo niemozliwe z powodu wielkiej ilosci energii:DPotrafie ja troche opanowac zwyklym gestem:)Widze,ze stala sie troche spokojniejsza i bardziej opanowana.Jestem w stanie zapanowac nad jej emocjami przynajmniej czesciowo.

Posted

zielony napisał(a):
Witam serdecznie.
Mysia_ widzałem, widziałem w TV. A ja mam kilka pytań. Nie to, że się czepiam poprostu takie zawodowe pytania. Czy psy po szkoleniu nadal siedzą tam , gdzie siedziały w kojcu z innymi psami, same? Czy ich zachowanie po szkoleniu miało pozytywny wpływ na reszte psów siedzacych w kojcu, czy raczej uległo pogorszeniu? Czy zdecydowanie lepiej znoszą przebywanie w kojcu? Jak to szkolenie wpłyneło na Wasz stosunek do zwierząt i czy staracię się coś zmienic w Waszym dotychczasowym postepowaniu z psami.

Psiaki nadal są tam gdzie były czyli z innymi psami, z przyczyn takich jak przepełnienie nie mamy innej mozliwości. Jeden psiak już znalazł domek :razz:
Ich zachowanie w stosunku do wspólokatorów nie uległo żadnym zmianą. Natomisat udało nam się poznać dużo bliżej psiaki i okazało się, że psiaki po takim szkoleniu zmieniają sie na lepsze :cool3: Chociaż bywały chwile zwątpienia :oops: Ogólnie jestem bardzo zadowolona :loveu:

baffi2 napisał(a):
Też was widziałam w TV :D
Mysia gratuluję dyplomu ;)

Dzięki :loveu:

Posted

Witam serdecznie.
Może warto pomysleć o zmianie poruszania się w kojcu i postępowania z psami, aby polepszyc komfort psychiczny przebywajacych w kojcach psów. Niewiem, czy łączycie suczki z psami po zabiegu sterylizacji, my to robimy i to pozwoliło obniżyć napiecie i sters, oraz poprawić relacje obydwu płci, co ma duże znaczenie w późniejszym życiu takiego adoptowanego psa. Mając na uwadze częte problemy z tą komunikacja spowodowana złą socjalizacja, gdy przebywały u poprzednich właścicieli-właściciela.

Posted

zielony napisał(a):
Witam serdecznie.
Może warto pomysleć o zmianie poruszania się w kojcu i postępowania z psami, aby polepszyc komfort psychiczny przebywajacych w kojcach psów. Niewiem, czy łączycie suczki z psami po zabiegu sterylizacji, my to robimy i to pozwoliło obniżyć napiecie i sters, oraz poprawić relacje obydwu płci, co ma duże znaczenie w późniejszym życiu takiego adoptowanego psa. Mając na uwadze częte problemy z tą komunikacja spowodowana złą socjalizacja, gdy przebywały u poprzednich właścicieli-właściciela.

A co masz na mysli piszać o zmianie poruszania się w kojcu i postępowania?
Oczywiście, że łączymy suczki z psami, 100% suń jest wysterlizowane i sporo psiaków wykastrowanych ;) Z tym, że suczek w schronisku mamy niewiele.