Jump to content
Dogomania

SZNAUCEROWNIA czyli PIEPRZNA GALERYJA. Cóż za Ekstrawagancja!

-  

36 members have voted

1. 1. -

• -
      20
    • -
      7

Recommended Posts

Posted

[quote name='zerduszko']Hahahaha, to nie ja :) Nawet mój aparat pragnie rudego ;)
Mogłaby rudego na tymczas, chętnie - tylko kto go odda? ;)

Ups, śmiecimy ;)[/QUOTE]

jak to kto go odda? Lizka ;)

no, śmiecimy :p

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A tam, można śmiecić ;)

[quote name='jambi']fajowe te zdjęcia! kurcze, tak oglądam i myslę sobie że te "szare" psy łatwiej obfocic niz czarnychu! nawet fotka na łózku jest dobra, u mnie to by była jedna wielka czarna plama... ale widze że Dirki i Furla w mocno zimowym futerku ;) Vesper znacznie mniej obrośnięta czy mi sie wydaje?[/QUOTE]

Łatwiej focić to prawda ;)
Futerka nie są takie znów mocno zimowe - Furla była przeskubana jakiś miesiąc temu ale już odrosła i musze poprawić. A Dirki cały czas jest w takiej nieco dłuższej wystawowej szacie - niebawem wystawa więc nie mogę jej ogołocić, a poza tym ona ma takie piękne futro że aż mi szkoda ;) A Vesper była już mocno przerośnięta i miała marny kolor więc jest wyszarpana i dopiero sobie spokojnie odrasta :)

[quote name='zerduszko']Ja zaczynam doceniać czarne. Siwy na śniegu wygląda tak bezbarwnie :shake: Czarnemu trudniej zrobić, ale przynajmniej rzuca sie w oczy :p Nie ma to jak rude, na każdym tle wychodzi ładnie :loveu:[/QUOTE]

E tam bezbarwnie, ja ci dam :mad: Pieprzak jest najpiękniejszym kolorem :loveu::loveu: i zawsze i wszędzie ślicznie wygląda :loveu: Czarny jest taki prosty i oczywisty :cool3: A rude też ładne bom sama jest ruda to nie będe zaprzeczać :evil_lol:

A teraz mam wiadomość, że 24.11.2010 niejaka [B]Silver Senator DIRKEE[/B] [B]została przez FCI oficjalnie mianowana Międzynarodowym Championem Wystawowym[/B] :multi::multi::multi: tj. popularnie Interchampionem a dokładnie C.I.E wg nowej nomenklatury. Mam pisemko, teraz jeszcze czekam na tubę z dyplomem :razz:

Posted

a kto to jest "niejaka [B]Silver Senator DIRKEE[/B] " :hmmmm:
[COLOR=white].[/COLOR]
[COLOR=white].[/COLOR]
[COLOR=white].[/COLOR]
[COLOR=white].[/COLOR]
[COLOR=white].[/COLOR]
[COLOR=white].
[COLOR=white].[/COLOR]
[COLOR=white].[/COLOR]
[COLOR=white].
[COLOR=white].[/COLOR]
[COLOR=white].[/COLOR]
[COLOR=white].[/COLOR]
[COLOR=white].[/COLOR]
[COLOR=white].[/COLOR]
[/COLOR][COLOR=white].[/COLOR]
[COLOR=white].[/COLOR]
[/COLOR]:evil_lol:[COLOR=#ffffff] [COLOR=black]żarcik ofkorz...[/COLOR] :eviltong:[/COLOR]

[COLOR=black]no to przekaż proszę waćpanna tej swojej Interchampionce najwyższe wyrazy uznania od czarnego plebsu! Gratulacje! :multi:[/COLOR]

Posted

[quote name='weszka']E tam bezbarwnie, ja ci dam :mad: Pieprzak jest najpiękniejszym kolorem :loveu::loveu: i zawsze i wszędzie ślicznie wygląda :loveu: [/QUOTE]
Ja się jakoś nie umiem przyzwyczaić do fot pieprzaka na śniegu. Mam pecha, drugi pieprzak i akurat zimą :shake: Ale czy to tak wypada pisać w pieprznej galerii? :evil_lol: Hoduj, hoduj, bo wychodzi na to, że w następną zimę muszę mieć olbrzyma ;)
[quote name='weszka']Czarny jest taki prosty i oczywisty :cool3: [/QUOTE]
Nie prosty, tylko klasycznie piękny :loveu: Mam 3 małe czarne, do wszystkiego pasują ;)

Gratulacje :)

Posted

[quote name='zerduszko']Nie prosty, tylko klasycznie piękny :loveu: Mam 3 małe czarne, do wszystkiego pasują ;)[/QUOTE]

a tu się z koleżanką zgodzę ;) czarny absolutnie nie jest prosty, czarny to kolor głębii, to kolor mocy, to trudne do uchwycenia piękno (i własnie dlatego ciężko go pokazac na zdjęciach :p ) i jako rzekło zerduszko - czarny pasuje do wszystkiego, ponadto czarny wyszczupla :razz:, dodaje siły....

ale zaraz, jakie 3?

Posted

[quote name='jambi']a tu się z koleżanką zgodzę ;) czarny absolutnie nie jest prosty, czarny to kolor głębii, to kolor mocy, to trudne do uchwycenia piękno[/QUOTE]
o to to !!!! No po prostu jakbym siedziała obok Ciebie to bym Ci polała w tym momencie!
:loveu::loveu::loveu::evil_lol:

Posted

[quote name='zerduszko']Nie wiem czemu wszyscy na tym forum mówią o mnie "to" :mad:
Trzy, dwie wprawdzie naznaczane przez szatana diablice tasmańskie, ale liczę wszystkie: Lidzia, Kluska i Jadźka.[/QUOTE]

[IMG]http://manu.dogomania.pl/emot/okulary.gif[/IMG] bo w języku polski nie da sie powiedzieć "ta" albo "ten" w odniesieniu do rzeczownika występującego w formie rodzaju nijakiego, a na ten rodzaj wskazuje końcówka rzeczownika w tym wypadku jest to końcówka "O" - nie powiesz TEN słoneczko, TEN oczko czy TA słoneczko TA oczko, chyba że jest to nazwa własna :hmmmm: no tak, no dobra, przyjmując że to nazwa własna to jednak może... eee....

te zerduszko, ale Jadźka to nie ten gatunek!

Posted

chciałam się wtrącić do jakże pasjonującej dyskusji ale to:

[quote name='zerduszko']Nie wiem czemu wszyscy na tym forum mówią o mnie "to" :mad:
[/QUOTE]

mnie zabiło i umarłam ze śmiechu :roflt: więc nie mogę już nic dodać :evil_lol:

Posted

[quote name='eria']o to to !!!! No po prostu jakbym siedziała obok Ciebie to bym Ci polała w tym momencie!
:loveu::loveu::loveu::evil_lol:[/QUOTE]

no to kurde czemu nie siedzisz???

a wogóle dlaczego mi posty przeskoczyły??? :mad: pisałam po Was a jestem przed Wami :stupid:

Posted

[quote name='jambi'][IMG]http://manu.dogomania.pl/emot/okulary.gif[/IMG] bo w języku polski nie da sie powiedzieć "ta" albo "ten" w odniesieniu do rzeczownika występującego w formie rodzaju nijakiego, a na ten rodzaj wskazuje końcówka rzeczownika w tym wypadku jest to końcówka "O" - nie powiesz TEN słoneczko, TEN oczko czy TA słoneczko TA oczko, chyba że jest to nazwa własna :hmmmm: no tak, no dobra, przyjmując że to nazwa własna to jednak może... eee....

te zerduszko, ale Jadźka to nie ten gatunek![/QUOTE]

Ja uwielbiam jambiowe rzeczowe podejście do niektórych spraw :) I na uwielbieniu się zakończy bo znowu będzie... :D

Posted

Interchampionka oraz jej właścicielka dziękują za gratulacje :p

[quote name='zerduszko']
Nie prosty, tylko klasycznie piękny :loveu: Mam 3 małe czarne, do wszystkiego pasują ;)
[/QUOTE]

[quote name='jambi']a tu się z koleżanką zgodzę ;) czarny absolutnie nie jest prosty, czarny to kolor głębii, to kolor mocy, to trudne do uchwycenia piękno (i własnie dlatego ciężko go pokazac na zdjęciach :p ) i jako rzekło zerduszko - czarny pasuje do wszystkiego, ponadto czarny wyszczupla :razz:, dodaje siły....
[/QUOTE]

Pięknie to koleżanki ujęły. Rzeczywiście fatalnie się wyraziłam że czarny to prosty kolor :megagrin: Mam jeszcze wersję że taki czarny sznaucer to jak wysoka, zgrabna blondynka z dużym biustem - prawie każdemu się podoba :megagrin: A uroda oryginalna musi znaleźć swojego amatora :razz::diabloti:

[/QUOTE]

Padłam ze śmiechu :megagrin::roflt:

Posted

[B]Zapomniałam o ważnej sprawie! Proszę zagłosujcie na missieek z Bukowna, która od lat pomaga zwierzakom głownie z olkuskiej mordowni [/B][URL="http://www.dogomania.pl/threads/199771-KRAKVET-wybieramy-kandydata-na-stycze%C5%84%21/page4"][B]http://www.dogomania.pl/threads/199771-KRAKVET-wybieramy-kandydata-na-stycze%C5%84%21/page4[/B][/URL]

Posted

[B]Tekla[/B] no nie ma zdjęć bo głównie pada deszcz albo mży albo mgła że świata nie widać :(
Wybrałyśmy się dzisiaj w przerwie deszczowej na łąki to niemal utonęłam w błocku. Nie mówię już jak suki wyglądały po powrocie.
Z opowiastków to troszkę się Vesperkowe uszko paprze ale radzimy sobie póki co - najwyżej się skopiuje hihi ;)
Dzisiaj leniwy dzień, nie było treningu agility więc spałyśmy do oporu. Czasem lubię takie leniwe soboty bez napiętych planów, imprez, załatwiania. Szkoda tylko że pogoda jest taka, że ciężko wyobrazić sobie gorszą.

Posted

mam nadzieje ze to papranie to ino tak troszke... ze tak powiem dluzej sie pogoi ale szkoda myslalam ze jak na psie sie zagoi hihihi
no fakt pogoda malo sprzyjajaca nie tylko zdjeciom ale i gojeniu niestety ale ja jestem dobrej mysli.
trzymam kciuki
choc kopiowana Vesper..... nooo .... mnie by sie jeszcze bardziej podobala hihihi wrecz wpadlabym w uwielbienie ale to tylko ja
dawnosmy se nie pogadaly co ? jakos czasu nam sie malo zrobilo

Posted

czemu nas nie informujesz ??? my sa zainteresowane jak sie sytuacja rozwija? mam nadzieje ze w ta dobra strone
i u nas juz dwa dni ladna pogoda moze i u ciebie tez wiec moze beda zdjecia?
a moze u was kiepsko z podtopieniami????
ja mam wode w piwnicy , znaczy mam basen w ktorym moje sznupy chetnie by sie popluskaly a mnie szlag trafia nigdy nie bylo wody a tu .... no ale nie bede narzekac
wszyscy jakos musimy to przejsc

Posted

No co ja tu czytam, pieprzasta panienka ma rozwalone uszko:crazyeye: Trzymam kciuki i chucham w monitor, żeby się uszko ładnie zarosło i nie było śladu;-):thumbs:
I gratuluję Interki:multi::klacz::klacz::klacz:

Posted

Chwilkę mnie nie było ale ostatnio doba za krótka żeby wszystko zrobić :shake: No i jeszcze mieć choć chwilkę dla suczydeł bo o sobie to nawet nie myślę. Choć w piątek się udało i... obcięłam włosy na króko :razz:
Dziękuję za ciepłe słowa pod adresem uszka Vesperkowego i spieszę donieść, że uszko ma się dobrze. Dałyśmy radę same, bez wizyty u weta, ja jestem wet-amator i nie gnam tak od razu, że nic się nie dzieje, a w miarę ocenić już po tylu latach psiarstwa potrafię.

Dla rozrywki mam fotę z pokazu agility. Niestety fotograf się ocenzurował, że zdjęcia mu nie wyszły i cudem wynudziłam takie "marne" :-o:roll:

[IMG]http://img510.imageshack.us/img510/588/sznaucer5825.jpg[/IMG]