caroolcia Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 RELACJA WŁAŚCICIELI: Bokser ma 2,5 roku mamy go od szczeniaka ,jest pogodny wesoły uwielbia biegać po ogrodzie. Charakter ma dominujący ale przy konsekwencji potrafi oddać dużo swoim przywiązaniem poprostu pieszczoch.Jest po szkoleniu podstawowym , reaguje na podstawowe komendy. INFO ODE MNIE Państwo chcą oddać psa, gdyz zdarzył się indycent - pies uszczypnął ich córeczkę - i teraz mała boi się psa, a Państwo o jej bezpieczeństwo. Pies był bardzo wesoły do czasu szkolenia PT ?(z którego z a z tych samych powodów zrezygnowałam w trakcie), po szkoleniu i traktowaniu go elektryczną!!! obrozą zrobił się psem dominującym. Dla swojego Pana, którego traktuje jak alfa jest przekochany, natomiast dziecko spycha w hierarchii. Szukamy domu - osob z doświadzceniem z psami i absolutnie bez dzieci. MA NA IMIĘ DOLAR - OBY SIĘ DO NIEGO FORTUNA UŚMIECHNĘŁĄ ..... Quote
caroolcia Posted October 31, 2007 Author Posted October 31, 2007 moj pies po 3 tgodniach szkolenia w tym samym miejscu stał się bardziej domunujacy i agresywny - pogryzł się w tym czasie 3 razy z suka z którą mieszka - co wczesniej sie nie zdarzyły - od razu zrezygnowałam widzac te zmiany i na szczescie wszystko się cofnęło, ale co by było gdybym kontynuowała... mi tez proponowano łańcusze a pies wpadł w panikę - taki stres plus wymaganie poleceń sa zabójcze dla psiej psychiki Quote
Dominika74 Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 gratulacje dla ośrodka szkoleniowego! gratulacje! Quote
iwop Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 jakieś debile za przeproszeniem... i ta obroża elektryczna! Niech sami sobie szkoleniowcy założą...:oops: Quote
Donvitow Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 Pojechałem raz na to szkolenie i byłem zniesmaczony. Facet naruszył w ciągu godziny wszystkie znane mi zasadu wychowywania psa. Quote
__chojrak__ Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 biedaczysko czekamy na dalsze info o faflunie Quote
caroolcia Posted October 31, 2007 Author Posted October 31, 2007 Nic trzeba pojechac i się przekonać - co sam zainteresowany powie :p Quote
Tengusia Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 Skoro dwa psy po jednej szkole wykazuje takie same zachowania to cos jest nie halo z ta szkola :angryy::mad: mam nadzieje ze boksio znajdzie domek, chyba lepiej by byl to dom bez malych dzieci nad ktorymi moze dominowac :roll: Quote
caroolcia Posted October 31, 2007 Author Posted October 31, 2007 Tak myslę, że warunkiem koniecznym będzie brak dzieci ... żeby nie było niespodzianek Quote
Tengusia Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 no i dobrze by bylo chlopaka wykastrowac Quote
margo001 Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 caroolcia napisał(a):moj pies po 3 tgodniach szkolenia w tym samym miejscu stał się bardziej domunujacy i agresywny - pogryzł się w tym czasie 3 razy z suka z którą mieszka - co wczesniej sie nie zdarzyły - od razu zrezygnowałam widzac te zmiany i na szczescie wszystko się cofnęło, ale co by było gdybym kontynuowała... mi tez proponowano łańcusze a pies wpadł w panikę - taki stres plus wymaganie poleceń sa zabójcze dla psiej psychiki Może tą wypowiedź wrzucisz na wątek Ferdka :cool3: tak dla niektorych :cool3: Śliczny boksio napewno szybko znajdzie domek :shake: Quote
caroolcia Posted October 31, 2007 Author Posted October 31, 2007 margo001 napisał(a):Może tą wypowiedź wrzucisz na wątek Ferdka :cool3: tak dla niektorych :cool3: Śliczny boksio napewno szybko znajdzie domek :shake: ehhh czy to trafi do tych madrych głow??? Quote
margo001 Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 caroolcia napisał(a):ehhh czy to trafi do tych madrych głow??? Właśnie czytam od póltorej godziny rożne wątki i coraz bardziej w to wątpię Karolinko :shake: brak słów jak ciężko odpowiedziec na proste pytania :shake: Quote
caroolcia Posted October 31, 2007 Author Posted October 31, 2007 ehhh oby droga dolarka była łatwiejsza.... Quote
margo001 Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 Eeeee..no co Ty przeciez chyba jest pod Waszymi skrzydłami ????? i nikt go nie porwie :shake: Quote
Recommended Posts