taxelina Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 A fotki ze spaceru bedza i u AngelsDream i Ciebie czy jak? Quote
Doginka Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Byłam tu:p Przyszły tydzień ma być ładny.......resztę znasz:razz::diabloti: Quote
Od-Nowa Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 biedna Gejsza! nacharał panience na głowę :diabloti: to jest jakiś mixik czy rasówka? Quote
ewelinabuck Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 melduje ze wszystkie foty obejrzane ..przesliczne sa :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
ariss Posted October 30, 2008 Author Posted October 30, 2008 [B]eria: [/B]ona już o wakacjach myśli:evil_lol: [B]deer_1987: [/B]u Angel będę Baajowe a u mnie troche więcej:diabloti: [B]Doginka: [/B]we wtorek wracam z Koszalina:razz:więc przed Poznaniem może się jeszcze zobaczymy:loveu: [B]Od-Nowa: [/B]podobno rasowa:roll: [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images36.fotosik.pl/25/8ff97f105299ca71.jpg[/IMG][/URL] Quote
ariss Posted October 30, 2008 Author Posted October 30, 2008 [quote name='ewelinabuck']melduje ze wszystkie foty obejrzane ..przesliczne sa :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:[/quote] dawno Was nie było;) gasska i 2 plan najlepsze(musiałam ją wstawić:evil_lol:) [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images32.fotosik.pl/390/f1e303767c11bb61.jpg[/IMG][/URL] groźny Baaj [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images28.fotosik.pl/289/2d0ddb69e4b4f3ff.jpg[/IMG][/URL] Quote
Justa Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Wilczaki to przepiękne psy.. A te ich oczy :loveu: Wiesz Ewa, tak sobie oglądam ostatnio czarne średniaki w internecie i naprawdę ciężko trafić fajnie zbudowanego psa, o fajnej sierści, porporcjach i ogonie :shake: Mam nadzieje, że za te kilka lat nieco ruszy się ta sprawa.. chociaż chyba się na to nie zanosi niestety. Gasska jest idealna, zarówno pod względem wyglądu jak i charakteru, ale takiej drugiej nie ma i nie będzie:placz: Quote
ariss Posted October 30, 2008 Author Posted October 30, 2008 [quote name='Justa']Wilczaki to przepiękne psy.. A te ich oczy :loveu: Wiesz Ewa, tak sobie oglądam ostatnio czarne średniaki w internecie i naprawdę ciężko trafić fajnie zbudowanego psa, o fajnej sierści, porporcjach i ogonie :shake: Mam nadzieje, że za te kilka lat nieco ruszy się ta sprawa.. chociaż chyba się na to nie zanosi niestety. Gasska jest idealna, zarówno pod względem wyglądu jak i charakteru, ale takiej drugiej nie ma i nie będzie:placz:[/quote] no takiej samej na pewno nie:shake:ale teraz urodziły się bardzo ciekawe mioty i trzeba obserwować jak psiaki się będą rozwijać bo mogą wyrosnąć z nich jakieś perełki:loveu:może wieczorkiem podeśle Ci kilka linków z fajnymi dorosłymi psiakami(przynajmniej według mnie) Poza tym napewno urodzi się taki czarny średniak który będzie dla Ciebie idealny:razz: Quote
Justa Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 [quote name='ariss']no takiej samej na pewno nie:shake:ale teraz urodziły się bardzo ciekawe mioty i trzeba obserwować jak psiaki się będą rozwijać bo mogą wyrosnąć z nich jakieś perełki:loveu:może wieczorkiem podeśle Ci kilka linków z fajnymi dorosłymi psiakami(przynajmniej według mnie) Poza tym napewno urodzi się taki czarny średniak który będzie dla Ciebie idealny:razz:[/QUOTE] Oj byłabym bardzo bardzo wdzięczna za linki i zdjęcia i wogóle wszystko w tej dziedzinie :multi: Bo jasne, jeszcze dużo czasu zanim będę mogła myśleć o drugim psie, ale dobrze rozglądać się i być w temacie 'na bierząco', żeby potem dotrzeć do tego wymarzonego :loveu: A z tego co zaobserwowałam, jest sporo psów, które są droben kości (szczególnie suki) - ja wolę te mocniejsze. Sporo ma nieproporcjonalną głowę do reszty ciała (chude łapy, niewielka klatka piersiowa, duża głowa) O świńskich ogonkach (które u średniaków nie wyglądają najlepiej) nie wspominam :roll: Także czekam :loveu: Quote
ariss Posted October 30, 2008 Author Posted October 30, 2008 [quote name='Justa']Oj byłabym bardzo bardzo wdzięczna za linki i zdjęcia i wogóle wszystko w tej dziedzinie :multi: Bo jasne, jeszcze dużo czasu zanim będę mogła myśleć o drugim psie, ale dobrze rozglądać się i być w temacie 'na bierząco', żeby potem dotrzeć do tego wymarzonego :loveu: A z tego co zaobserwowałam, jest sporo psów, które są droben kości (szczególnie suki) - ja wolę te mocniejsze. Sporo ma nieproporcjonalną głowę do reszty ciała (chude łapy, niewielka klatka piersiowa, duża głowa) O świńskich ogonkach (które u średniaków nie wyglądają najlepiej) nie wspominam :roll: Także czekam :loveu:[/quote] ale to tak około 23:diabloti: mi dlatego bardziej od suk podobają się psy,są zdecydowanie mocniejsze:loveu:ehhh...nie moge Ci tu wszystkiego napisać co bym chciała...odezwe się wieczorem...podaj mi na pw swoje gg;) Quote
Ka-Vanga Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 [quote name='Justa']Wiesz Ewa, tak sobie oglądam ostatnio czarne średniaki w internecie i naprawdę ciężko trafić fajnie zbudowanego psa, o fajnej sierści, porporcjach i ogonie :shake: Mam nadzieje, że za te kilka lat nieco ruszy się ta sprawa.. chociaż chyba się na to nie zanosi niestety. Gasska jest idealna, zarówno pod względem wyglądu jak i charakteru, ale takiej drugiej nie ma i nie będzie:placz:[/quote] A ja mysle, ze sie ruszy - ze juz sie ruszylo, jak jezdzilam na Slowacje na shows to przyjezdzali Czesi z czarnymi sredniakami i niektore byly naprawde superowe! Zobacz tez na przykladzie czarnych miniatur - jeszcze nie tak dawno takie male (prawie karlowate czasem) to to bylo, z wytrzeszczem i w ogole bleeeee, a zobacz jak sie zmienily! :loveu: to samo dzieje sie w bialych mini - juz mozna znalezc naprawde piekne biale mini :loveu: wiec nic sie nie martw, tylko czekaj na swojego sredniaka :cool3: Quote
Justa Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 [quote name='Ka-Vanga']A ja mysle, ze sie ruszy - ze juz sie ruszylo, jak jezdzilam na Slowacje na shows to przyjezdzali Czesi z czarnymi sredniakami i niektore byly naprawde superowe! Zobacz tez na przykladzie czarnych miniatur - jeszcze nie tak dawno takie male (prawie karlowate czasem) to to bylo, z wytrzeszczem i w ogole bleeeee, a zobacz jak sie zmienily! :loveu: to samo dzieje sie w bialych mini - juz mozna znalezc naprawde piekne biale mini :loveu: wiec nic sie nie martw, tylko czekaj na swojego sredniaka :cool3:[/QUOTE] Dałaś mi nadzieję na lepsze jutro :eviltong: Niestety ja nie rozbijam się po wystawach, tym bardziej za granicą, także nie mam okazji tak obserwować tych zmian. Ale co do miniatur to się zgodzę :loveu: Quote
Ka-Vanga Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 [quote name='Justa']Dałaś mi nadzieję na lepsze jutro :eviltong: Niestety ja nie rozbijam się po wystawach, tym bardziej za granicą, także nie mam okazji tak obserwować tych zmian. Ale co do miniatur to się zgodzę :loveu:[/quote] najlepiej to znalezc sobie typ, ktory sie podoba i sledzic linie itd, jesli wybralas sobie Gassule, to po prostu "nie wypuszczaj jej z reki" :evil_lol: zapomnialam napisac, ze SUPERANCKIE zdjecia :loveu:, a Baaj sliczny :loveu: Quote
ariss Posted October 30, 2008 Author Posted October 30, 2008 zgadzam się Olcia:razz:nie tylko czesi dają rade:multi:tylko traktowanie psiaków mi się nie podoba:shake:wiem,że to jest już bardziej biznes niż miłość do rasy,ale.... ale dosać naprawde dobrego psa z zadranicy jak się jest zwykłym szarym człowiekiem nie jest łatwo:placz: Quote
Ka-Vanga Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 [quote name='ariss']zgadzam się Olcia:razz:nie tylko czesi dają rade:multi:tylko traktowanie psiaków mi się nie podoba:shake:wiem,że to jest już bardziej biznes niż miłość do rasy,ale.... ale dosać naprawde dobrego psa z zadranicy jak się jest zwykłym szarym człowiekiem nie jest łatwo:placz:[/quote] ja mysle, ze nie mozna uogolniac - i u nas i u nich sa tacy ludzie niestety :roll: Ewcia, wiem wiem, ze nie tylko Czesi - to byl tylko taki przyklad ;) nioooo co racja to racja, pamietam jak sie napracowalam, zeby Nafule dostac i zeby w ogole miec prawo wyboru Quote
ariss Posted October 30, 2008 Author Posted October 30, 2008 w średnich czarnuchach nie ma aż tak dużej ilości hodowli,żebym mogła mogła o którejś tak myśleć:shake: jak ja bym miała brać z zagranicy to bym chciała najlepiej zapowiadającego się szczyla w innym wypadku wole najlepszego psa z Polski i mam prawie pewnik,że będzie lepszy niż ten przeciętniak zagraniczny! Poza tym przy najlepszym często zagraniczni hodowcy chcą żeby pies na jakiś czas pojechał do nich(żeby wystawić,rozmnożyć itp....)a ja na to bym się w życiu nie zgodziła. Quote
LeCoyotte Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 [url]http://images28.fotosik.pl/289/2d0ddb69e4b4f3ff.jpg[/url] super fota!! [quote name='Ka-Vanga'] to samo dzieje sie w bialych mini - juz mozna znalezc naprawde piekne biale mini :loveu: [/quote] Olena wymiata:loveu: Quote
zuzolandia Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 [URL]http://images45.fotosik.pl/24/2b28f88cb206adc0.jpg[/URL] :mdleje::mdleje::mdleje::mdleje: [I][COLOR=darkred]nic nie powiem bo mnie zatkało .......[/COLOR][/I] [I][COLOR=#8b0000][/COLOR][/I] [I][COLOR=#8b0000]zmieniacie te nazwy galerii swoje nicki a ja bidna bladze ...tera sie kapneła ze niejaka ariss to TY :loveu::loveu::loveu:[/COLOR][/I] [I][COLOR=#8b0000][/COLOR][/I] [I][COLOR=#8b0000]pozdro[/COLOR][/I] Quote
Justa Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Mam nadzieję, że Ewa pomoże mi wejść jakoś w temat, a dalej to już sobie poradzę. Po prostu w tej chwili nawet nie mam pomysłu czego się chwycić i od czego zacząć ;) Pozatym myślę, że nie mam co myśleć o najlepiej zapowiadającym się i najpiękniejszym szczeniaku - niezależnie już z jakiej hodowli, bo nie mam 100% pewności, że będę bardzo angażować się w hodowlę. Jeszcze wystawienie, to może, ale kontynuowanie hodowli chyba mi nie grozi.. Więc jaki hodowca da mi dobrze zapowiadającą się sukę, kiedy ja ją zmranuję w domowym zaciszu? :shake: I ja to rozumiem - każdy hodowca marzy chyba, żeby te najlepiej wyhodowane przez niego psy przekazywały te najlepsze geny. Ja niestety tego zapewnić nie mogę. Więc chyba na wstępie nie mam aż takiego prawa wyboru. Bo skoro pies do kochania, nie musi być doskonały.. Szkoda, że tych dwuch rzeczy nie da się pogodzić. Tośmy nagadały Ci w galerii, ale sprawa poważna :cool3: Quote
ariss Posted October 30, 2008 Author Posted October 30, 2008 [B]LeCoyotte: [/B]no właśnie nie wiedziałam czy zostawić w kolorze czy nie:roll: [B]zuzolandia: [/B]ale dawno Cię nie było:mad:ale się dobrze wytłumaczyłaś:eviltong: [B]Justa: [/B]zrobie co mogę:eviltong:Jak tylko będziesz zadawać pytania i nakierunkujesz mnie na to co Cię interesuje,jaki typ sznaucera Ci się podoba to postaram się powiedzieć wszystko czego się do tej pory nauczyłam i dowiedziałam. ja jak brałam małą to też miałam jej nie kryć i wcale jeszcze nie wiem na 100 czy będę,więc myśle,że najlepszy szczeniak może też trafić do Ciebie. Hodowcy przynajmniej w Polsce cieszą się,że pies jest wystawiany albo np.startuje w zawodach.Jeśli są pozytywne wyniki to wszystko działa na korzyść hodowli. a wszystko tyczy się sznaucerów więc gadać możemy ile wlezie:diabloti: Quote
Justa Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 [quote name='ariss'][B]Justa: [/B]zrobie co mogę:eviltong:Jak tylko będziesz zadawać pytania i nakierunkujesz mnie na to co Cię interesuje,jaki typ sznaucera Ci się podoba to postaram się powiedzieć wszystko czego się do tej pory nauczyłam i dowiedziałam. ja jak brałam małą to też miałam jej nie kryć i wcale jeszcze nie wiem na 100 czy będę,więc myśle,że najlepszy szczeniak może też trafić do Ciebie. Hodowcy przynajmniej w Polsce cieszą się,że pies jest wystawiany albo np.startuje w zawodach.Jeśli są pozytywne wyniki to wszystko działa na korzyść hodowli. a wszystko tyczy się sznaucerów więc gadać możemy ile wlezie:diabloti:[/QUOTE] Przecież wiesz, że Gassula jest dla mnie ideałem sznaucera średniego :loveu: I właśnie suki w tym typie będę szukać. Jeżeli chodzi o charakter, to niestety tylko osobiste poznanie może mi jakoś przybliżyć tą kwestię - zresztą w tym raczej zbyt mi nie pomożesz. Sama wiesz jak to jest, to się po prostu WIE. A że szczeniaki wychowane w domu, z ludźmi, narażane na różne bodźce, to też świadczy o hodowli i ma wpływ na charakter. Myślę, że się trochę w tych hodowlach orientujesz - warunki itp. Właśnie bardziej interesowałby mnie udział w zawodach - aglity, posłuszeństwo niż wystawianie.. Ale można to w jakiś rozsądny sposób pogodzić, tak myślę. Przy drugim psie, a szczególnie przy dużym sznaucerze człowiek zaczyna zupełnie inaczej patrzeć na to co można z psem robić. Myślę, że Galina jest nieźle wychowana jak na moje zerowe doświadczenie z psami. Ale ona sama nauczyła mnie bardzo dużo - szczególnie w kwestii sznaucerów. Quote
Ka-Vanga Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 [quote name='ariss']jak ja bym miała brać z zagranicy to bym chciała najlepiej zapowiadającego się szczyla w innym wypadku wole najlepszego psa z Polski i mam prawie pewnik,że będzie lepszy niż ten przeciętniak zagraniczny![/quote] ja nie mowie zeby brac przecietniaka, ale czasem kilka szczeniat z miotu rokuje super wystawowo i np Tobie moze sie zupelnie co innego podobac niz hodowcy. Nie jeden przypadek byl taki, ze to szczenie ktore zostalo wcale nie wyroslo na to NAJ z miotu. Druga sprawa to rodowod - zreszta ja sama czekalam dosc dlugo na Nafule, bo wlasnie wymarzylam sobie, ze chce po tej suce i juz :evil_lol:. [quote name='ariss']Poza tym przy najlepszym często zagraniczni hodowcy chcą żeby pies na jakiś czas pojechał do nich(żeby wystawić,rozmnożyć itp....)a ja na to bym się w życiu nie zgodziła.[/quote] oj to chyba nie jest takie czeste, zreszta jak chca uzyc w hodowli to teraz nie jest to takie trudne, bo mozna nasienie bez problemu wyslac ;) [quote name='Justa']Właśnie bardziej interesowałby mnie udział w zawodach - aglity, posłuszeństwo niż wystawianie.. Ale można to w jakiś rozsądny sposób pogodzić, tak myślę.[/quote] mozna, ja dalam rade ;) Justa - ja mysle, ze to, ze nie planujesz rozrodu wcale nie znaczy, ze hodowca nie da Ci jakiegos fajnego malucha, jak juz wyzej pisalam, czesto jest kilka fajnie zapowiadajacych sie szczeniat w miocie - trzeba tylko za takim hodowca "polazic" ;). Quote
ariss Posted October 30, 2008 Author Posted October 30, 2008 [B]Justa: [/B]ide szukać linków dla Ciebie:cool3: [B]Ka-Vanga: [/B]no jak się chce mieć pewność to się bierze już podrostka;) Olcia ja mówie tylko o średnich czarnych,nie wiem jak jest w innych sznupach bo się nie interesowałam. Poza tym wiesz,nasienia na wystawach nie będziesz raczej pokazywać:evil_lol::evil_lol::evil_lol: teraz np na euro facet odbierał swoją suke po chyba roku nie widzenia:roll:ja bym tak nie potrafiła:shake: jak ja wybierałam gassule to obiecałam,że będę wystawiać no i wybierałam ze wszystkich szczeniaków:multi: Quote
Ka-Vanga Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Ewcia ja wiem, ze pozycza sie psy, jest to praktykowane na calym swiecie i jesli nie we wszystkich, to w wiekszosci ras, ale nigdy nie slyszalam o takim warunku przy zakupie szczeniaka, chociaz ludzie maja rozne dzikie pomysly i moze takie cos wymyslaja. no i kolejny pkt - obietnica wystawiania, powiem Ci szczerze, ze Wasz hodowca mial szczescie, ze akurat trafil na takich ludzi jak Wy - czyli dotrzymujacych slowa. Niestety ludzie czesto obiecuja i na tym sie konczy - a ludzie potrafia powiedziec wszystko co sie chce uslyszec. no dobra a teraz dawaj foty :evil_lol: Quote
Recommended Posts