AngelsDream Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 Miła odmiana po tym, co u nas jest czasem. Quote
Doginka Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 Ale Ci Eria genialny fotomontaż♥ wstawiła:crazyeye::loveu: Quote
ariss Posted October 16, 2008 Author Posted October 16, 2008 [B]LeCoyotte: [/B]sznaucer jest nie przkupny:evil_lol: [B]deer_1987: [/B]mnie w sumie też:diabloti: [quote name='AngelsDream']Miła odmiana po tym, co u nas jest czasem.[/quote] a ja nie marudze jeszcze mnie chyba nic nie miłego nie spotkało:multi: [quote name='Doginka']Ale Ci Eria genialny fotomontaż♥ wstawiła:crazyeye::loveu:[/quote] a jak,eria wymiata:razz: gass ma ciążę urojoną:roll: [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images33.fotosik.pl/386/3d2a28d31821eaa2.jpg[/IMG][/URL] Quote
Ka-Vanga Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 [quote name='ariss'][B]weszka:[/B] no nie,Naf by wszystkich wpóściła:evil_lol::eviltong:ona kocha wszystkich i wszystko:loveu:[/quote] hahaha oczywiscie masz racje :lol:, ona by jeszcze przywitala, dala buzi na powitanie i "zapraszala" do srodka :evil_lol: - taki z niej pies struzujaco-obronny :evil_lol: :lol: [quote name='ariss'][B]LeCoyotte: [/B]sznaucer jest nie przkupny:evil_lol:[/quote] buahahahahahaha, to te moje to chyba kundle jakies ;) :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
taxelina Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 A kiedy ev. laczycie ja? nastepna cieczka? Quote
ariss Posted October 16, 2008 Author Posted October 16, 2008 [B]AngelsDream:[/B] nie jest tak źle:lol: [B]Ka-Vanga: [/B]moja też:evil_lol: [B]deer_1987:[/B] kiedy następna cieczka?????za 6 miesięcy dopiero skończyła się jej stara:roll: a co tu leczyć? u niej nie jest tak źle ma powiększone gruczoły sutkowe ,dużo śpi,nie wyprówa flaków ze swojego królisia i jest dominująca co do innych psów,ale tylko psów....suki ma w poważaniu;) Quote
Ka-Vanga Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 [B]Ariss[/B], deer chyba nie chodzilo o leczenie -tylko: [quote name='deer_1987']A kiedy ev. [B]laczycie[/B] ja? nastepna cieczka?[/quote] moim zdaniem pyta o krycie ;) Quote
ariss Posted October 16, 2008 Author Posted October 16, 2008 [quote name='Ka-Vanga'][B]Ariss[/B], deer chyba nie chodzilo o leczenie -tylko: moim zdaniem pyta o krycie ;)[/quote] aha:roll: krycie nie wiadomo czy w ogóle będzemy ją kryć,chcemy najpierw przebadać jej tarczyce i serce tak profilaktycznie,później dysplazja,może badanie oczu no i to co jeszcze nam wpadnie do głowy,choć szokiem byłyby złe wyniki ale ja jeśli już to chce kryć całkowicie zdrową sukę,Narazie badań robić nie możemy bo przez te zmiany hormonalne mogą wyjść przekłamania;) Quote
taxelina Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 [quote name='ariss']aha:roll: krycie nie wiadomo czy w ogóle będzemy ją kryć,chcemy najpierw przebadać jej tarczyce i serce tak profilaktycznie,później dysplazja,może badanie oczu no i to co jeszcze nam wpadnie do głowy,choć szokiem byłyby złe wyniki ale ja jeśli już to chce kryć całkowicie zdrową sukę,Narazie badań robić nie możemy bo przez te zmiany hormonalne mogą wyjść przekłamania;)[/quote] przepraszam, zle sie wyrazilam ;) bez polskich liter ciezko :P Tak chodzilo mi o krycie kiedy ev ;) Quote
Od-Nowa Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 a jak się taka ciąża urojona objawia????? Quote
LeCoyotte Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 [url]http://images33.fotosik.pl/386/3d2a28d31821eaa2.jpg[/url] :loveu: Pogoda teraz chyba nie sprzyja zdjęciom;) [quote name='ariss'][B]LeCoyotte: [/B]sznaucer jest nie przkupny:evil_lol: [/QUOTE] taaaaaa:evil_lol: Samba też miała kiedyś urojoną.. nic fajnego patrzeć jak piesek niańczy swoje zabawki. Ale jeden plus-więcej dłuższych spacerów;) Quote
ariss Posted October 16, 2008 Author Posted October 16, 2008 [quote name='Od-Nowa']a jak się taka ciąża urojona objawia?????[/quote] czytaj dokładniej:eviltong: "u niej nie jest tak źle ma powiększone gruczoły sutkowe ,dużo śpi,nie wyprówa flaków ze swojego królisia i jest dominująca co do innych psów,ale tylko psów....suki ma w poważaniu" po dzisiejszym spacerku się coś zmieniło;)suki dominuje i odpędza a psy ma w poważaniu:diabloti: a jaeśli pytasz o objawy jakie mogą wystąpić u innych to jeszcze np. rozpoczęcie laktacji jak również zmiany w zachowaniu polegające na budowaniu/moszczeniu gniazda i opieka macierzyńska nad jakimiś przedmiotami są niemi najczęściej ulubione zabawki. Zdarza się również, że suka potrafi stać się agresywna skierowując większość swojej uwagi na legowisko, czasami dochodzi do tego uciążliwe piszczenie i skomlenie. a tu artykuł,jeśli ktoś chce wiedzieć coś więcej;) [url=http://www.vetserwis.pl/ciaza_urojona.html]-- VETserwis -- CI Quote
Od-Nowa Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 no właśnie dlatego,że przeczytałam ten post uważnie zamarłam z przerażenia,że moja też ma! :eviltong: chciałam więcej obawów poznać Quote
eria Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 kurcze ,biedna Gass :-( nie ma to jak mnieć sterylizowaną sukę ;) Quote
ariss Posted October 16, 2008 Author Posted October 16, 2008 [B]LeCoyotte: [/B]dziś wziełam ze sobą aparat,ale zaraz się zrobiło ciemno i chyba z 5 zdjęć zrobiłam:evil_lol: [B]Od-Nowa: [/B]ale Gass ma tylko tyle objawów,jak chcesz to poprawie ten link co wstawiłam,ale można go zkopiować i zadziała;) nie strasz mnie,że Twoja też biedna:shake: [B]eria: [/B]fakt,to wygodne,ale kiedyś dorwałam artykuł o wadach sterylki,a praktycznie nikt o nich nie mówi i po przeczytaniu mi się odechciało:roll: jeśli go znajdę to zacytuję;) wygląda na smutną???? [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images50.fotosik.pl/20/72c1318de46db30f.jpg[/IMG][/URL] Quote
Od-Nowa Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 no nie wiem,.. cholerka... jest tak jak Twoja po cieczce, ma powiększone gruczoły mlekowe, dużo śpi, jak na nią to mamały apetyt, do samców nie wiem.. w sumie rzuca się do jednego goldena ale nie wiem... wymaga ciągłej uwagi, ale to normalne u niej :loveu: może profilaktycznie zmienię jej karmę na mniej białkową.... i tak za niedługi czas będzie ciachnięta. Quote
ariss Posted October 16, 2008 Author Posted October 16, 2008 [quote name='Od-Nowa']no nie wiem,.. cholerka... jest tak jak Twoja po cieczce, ma powiększone gruczoły mlekowe, dużo śpi, jak na nią to mamały apetyt, do samców nie wiem.. w sumie rzuca się do jednego goldena ale nie wiem... wymaga ciągłej uwagi, ale to normalne u niej :loveu: może profilaktycznie zmienię jej karmę na mniej białkową.... i tak za niedługi czas będzie ciachnięta.[/quote] wet mi powiedział,że to są bardzo delikatne objawy:roll: więc chyba szczęście w nieszczęściu:roll: najgorsze,że nawet ze 2 miechy może trwać:roll: Quote
Od-Nowa Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 przechlapane :roll: przynajmniej mają zapewnione dużo ruchu Quote
AngelsDream Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 A co z ewentualnymi miotami? One nie pogarszają sprawy u suki, która już miała ciążę urojoną? Quote
Unbelievable Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 [quote name='eria'] nie ma to jak mnieć sterylizowaną sukę ;)[/quote] nie ma to jak mieć psa :evil_lol: Quote
ariss Posted October 16, 2008 Author Posted October 16, 2008 [quote name='AngelsDream']A co z ewentualnymi miotami? One nie pogarszają sprawy u suki, która już miała ciążę urojoną?[/quote] nie dlaczego? ciąża urojona to pozostałość po psich praprzodkach, kiedy to suka dominująca rodziła szczeniaki, a reszta suczek w stadzie odkarmiała je;) Poza tym wczoraj w sumie dowiedziałam się,że to te urojenia,był długaśny spacer,dziś to samo i jaki efekt!!!!Gass wyprówa flaki z królisia:evil_lol::evil_lol::evil_lol:i zamęcza mnie rzucaniem kury:roll: [quote name='Tinka:)']nie ma to jak mieć psa :evil_lol:[/quote] tak,i cieczkę cały rok:evil_lol::evil_lol::evil_lol::eviltong: [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images33.fotosik.pl/387/79e9e383cd773862.jpg[/IMG][/URL] Quote
LeCoyotte Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 [QUOTE=ariss;11069313 tak,i cieczkę cały rok:evil_lol::evil_lol::evil_lol::eviltong: [/QUOTE] hahah chciałem to samo napisać:evil_lol: [url]http://images50.fotosik.pl/20/72c1318de46db30f.jpg[/url] czemu smutna? Bardziej.. czujna, jak to sznup;) Quote
ariss Posted October 16, 2008 Author Posted October 16, 2008 [quote name='LeCoyotte']hahah chciałem to samo napisać:evil_lol: [URL]http://images50.fotosik.pl/20/72c1318de46db30f.jpg[/URL] czemu smutna? Bardziej.. czujna, jak to sznup;)[/quote] bo to prawda:diabloti: no przez te swoje "urojenia"ale coś mnie się nie wydję:evil_lol: Dobranoc:lol: :sleep2::bye: Quote
Recommended Posts