Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Balbinka to kolejna psia bieda, której życie się nie udało… Psia bieda niestety nie pierwszej młodości, bo suczka na pewno ma z 10 lat, co niestety jak wiemy oznacza minimalne szanse na adopcję:(:(:(
Dlatego ogłaszamy ją tutaj, z nadzieją, że może jednak ktoś otworzy przed nią serce i drzwi swojego domu…
Musiałby być to bardzo dobry dom, bo według słów Pani prowadzącej przytulisko suczka „miała w życiu bardzo źle”:(. Przyznam, że nie wiem jeszcze dokładnie, co to znaczy, ale dowiem się. Cokolwiek to było, najwyraźniej w przytulisku musiała zrozumieć, że nie wszyscy ludzie są źli, bo jest niezwykle otwarta i ufna. Przylepny, kochany mały piesek, który przez cały czas pobytu w gabinecie, do momentu otrzymania narkozy, przewracał się na plecki i pokazywał brzuszek, prosząc o pogłaskanie.
Nam wszystkim, którzy na to patrzyliśmy, żal ściskał serca – ten piesek powinien leżeć na kanapie, przytulony do kolan pana albo pani. A żyje pośród setki innych porzuconych piesków… Owszem, przytulisko prowadzi osoba bardzo zaangażowana, o wielkim sercu dla zwierząt, ale to jednak schronisko, nie własny Balbinkowy domek… Wyobraźcie sobie, 150 psów, niewyobrażalna masa pracy i nerwów - ileż to czasu można w takich warunkach poświecić jednemu psu... Tym bardziej że ta Pani jest z tym wszystkim praktycznie sama...
Balbinkę poznałyśmy – ja i Agata-Poznań, która na pewno tu napisze, z okazji wizyty pieska w Poznaniu. Przyjechała do weterynarza na operację, bo miała sporego guza na sutkach.
Udało się ją zoperować dzięki Agacie, która poświęciła swój dzień, przywiozła pieska, a po operacji odwiozła do przytuliska. Guz został wycięty, przy okazji sunia została wysterylizowana. Guz szczęśliwie okazał się niezłośliwy – wynik histopatologii brzmiał „gruczolak z cechami martwicy”:).
Zabieg i rekonwalescencję suczka zniosła bardzo dobrze, ma zdrowe serduszko. Za jakieś 2 tygodnie przyjedzie ponownie do gabinetu, bo trzeba zrobić porządek z jej ząbkami.
No i tyle tylko możemy dla niej zrobić.
Szukamy domu…

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bozie,przecież to moja kochana sunia.Jaka ona śliczna,prawda?:loveu::loveu:

Szukamy domku,szybciutko:crazyeye::crazyeye:

Dziewczyny-kiedy dowiedziałam się,że to były tylko gruczolaki to kamień spadł mi z serca-ta psinka ma jeszcze szanse na adopcję,musimy w to wierzyć;)

Balbinko-słodkich snów!

Posted

GoniaP napisał(a):
Ty wiesz Anula ja ona wygląda????? Przecież to wypisz wymaluj Beniu!!!!!!!!

Noooo... ona jest zdecydowanie mniejszych gabarytów:lol:. Mała sunia jest z Balbinki.

Posted

Agata-Poznań napisał(a):
Bozie,przecież to moja kochana sunia.Jaka ona śliczna,prawda?:loveu::loveu:

Szukamy domku,szybciutko:crazyeye::crazyeye:

Dziewczyny-kiedy dowiedziałam się,że to były tylko gruczolaki to kamień spadł mi z serca-ta psinka ma jeszcze szanse na adopcję,musimy w to wierzyć;)

Balbinko-słodkich snów!

Mi też kamień z serca spadł i pozwoliłam sobie pomyśleć, że może Balbinka jeszcze ma przed sobą wiele lat... i może ktoś da jej własny domek...
Wiem, że szanse są marne, starsza, po operacji no i ... do żadnej rasy niepodobna, więc na ewentualnych miłośników tychże liczyć nie możemy:shake:
Zwykły kundel z jest Balbinki, mówiac brutalnie:roll:
A że kochany:iloveyou::iloveyou:, naprawdę kochany, no i po renowacji gruntownej niedługo;) - czy to wystarczy?

Na pewno zrobimy jej ogloszenia, ale tak myślę, że po następnej wizycie u weta dopiero, żeby już można napisać, że rekonwalescencja odbyta i zęby zdrowe:)

Posted

basiaap napisał(a):
Na pewno zrobimy jej ogloszenia, ale tak myślę, że po następnej wizycie u weta dopiero, żeby już można napisać, że rekonwalescencja odbyta i zęby zdrowe:)
Myślę, że można sprawę naciągnąć ;)

Posted

GoniaP napisał(a):
Myślę, że można sprawę naciągnąć ;)

Znaczy co? Jaśniej proszę:evil_lol:

Zapomniałam dodać, że na ogłoszenia na innych portalach muszę miec lepsze fotki. Takie "łapiące za serce". Zrobię nastepnym razem, jak sucz przyjedzie:) To już niedługo:)

Posted

basiaap napisał(a):
Znaczy co? Jaśniej proszę:evil_lol:

Zapomniałam dodać, że na ogłoszenia na innych portalach muszę miec lepsze fotki. Takie "łapiące za serce". Zrobię nastepnym razem, jak sucz przyjedzie:) To już niedługo:)
Nie wiem kiedy ma sucz przyjechać, ale jeśli po sobocie, to ja będę pierwsza :eviltong:

Posted

GoniaP napisał(a):
Nie wiem kiedy ma sucz przyjechać, ale jeśli po sobocie, to ja będę pierwsza :eviltong:

Nie rozumiem zupełnie tego zdania??? W czym będziesz pierwsza??? Yyyyy...
Sucz przyjedzie na pewno po sobocie. Ona musi swoje odczekać po operacji, my musimy wyłożyć kolejną kasę na zabieg i dlatego musi to być w listopadzie.

Posted

basiaap napisał(a):
Nie rozumiem zupełnie tego zdania?
Oj Anula, jadę w odwiedziny do suni w sobotę, więc może zobaczę ją pierwsza, jeśli termin zabiegu jest ustalony po weekendzie.

Posted

GoniaP napisał(a):
Oj Anula, jadę w odwiedziny do suni w sobotę, więc może zobaczę ją pierwsza, jeśli termin zabiegu jest ustalony po weekendzie.

Aaaa... no racja, zapomniałam.
A to może byś spróbowała zrobić jej jakieś fotki? Czy nie dasz rady?

Posted

Balbinki rana goi się dobrze...
Ale Balbinka powinna grzać dupkę na czyichś ciepłych kolanach:shake:
Ta psinka potrzebuje spokoju i miłości, widać, że w schronisku jej ciężko :-(

Posted

Okropnie mi przykro, że małej w schronisku ciężko:-(, ale w sumie to się domyślałam, że tak właśnie jest... Ona jest taka przytulasta, przylepna i delikatna:placz: A ten wiek mocno obniża jej szanse na jakąś zmianę w życiu:shake:.

Musimy zacząć myśleć o terminie zabiegu, znaczy czyszczenia ząbków:lol:
A potem ogłoszenia w necie. Tu widzę że tylko nasze gronko się udziela:-(.

Gonia, jak myślisz, może by też wydrukować plakaciki i porozwieszać???