olenka_f Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Arko to myślisz że można będzie się nóżką zająć, oczywiście pierw naprawie prace płuc a co z ta tchawicą wiecie co ja sie na niczym nie znam:angryy: taki przygłup ze mnie :angryy: umiem tylko beczeć, do bani dt dla Atoska:angryy: Quote
KrystynaS Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Nie to nieprawda Oleńko!!! Problemy medyczne są bardzo trudne i skomplikowane, wzajemnie powiązane ze sobą. Czy ty myślisz, że każdy lekarz/weterynarz zna się na tym świetnie?? o nie. Trzeba Atoska leczyć ale tak żeby lecząc jedno nie zaszkodzić drugiemu (a sporo się tego nazbierało). Dobry lekarz taki wiesz z powołania poradzi sobie z tymi problemami, wytłumaczy Ci i doradzi jak będzie najlepiej dla niego. Ja też beczę czytając to wszystko. I wcale nie uważam, że jestem głupia. :-( Quote
KrystynaS Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 A DT jest chyba najwspanialszy jaki mógł się Atosiowi przytrafić !!!!! Naprawdę. Masz serce wielkie!!!! Quote
olenka_f Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 teraz tylko te płuca są na tapecie, potem miała być nóżka ale dziewczyny boją się o tą tchawicę a i mają racje jak jedno z drugim pogodzić:shake: Quote
olenka_f Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 [quote name='ARKA']Pewnie mowil o biopsji guza- czyli zbadanie czy jest zlosliwy...Nakłuwa sie guz, pobierajac z niego material do zbadania.... No ale czy nie okreslili co to sa te zmiany na plucach, jaki mają charakter......z przewleklego zapalenia pluc są czy nowotworowe moze......[/quote] z bardzo silnego albo wielu zapaleń płuc nigdy nie leczonych ma zwapnień tyle że to zdjęcie jest za jasne powinno być ciemniejsze Quote
maggiejan Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 olenko wysłałam ci na Atosika i Szyszkę 50zł, czy doszły? Chociaż trochę pomogę... Quote
KrystynaS Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Posłuchaj kochana - płuca są najważniejsze w jego sytuacji. Z chorymi płucami nie może oddychać, brak mu tlenu i się dusi. Guz na tchawicy, może to on jest sprawcą tego stanu. Można go zbadać (guz) ale tylko wtedy gdy takie badanie nie stanowi poważnego zagrożenia dla życia. To wet musi wiedzieć nie Ty. Zmiany w tkance płucnej prawdopodobnie rozedma sprawiają że te płuca pracują gorzej. Lekarz musi ustanowić hierarchię i harmonogram działań, musi pewne narządy trochę "podreperować" aby można diagnozować i leczyć dalej. No tak to można powiedzieć nam laikom. Operacja nóżki jak wiesz wymaga narkozy, a żeby ją podać to musi być sprawny układ krążenia (serce w miarę dobrze pracuje) i układ oddechowy (czyli te płuca. oskrzela, tchawica) bo te dwa układy bardzo ściśle ze sobą współpracują w dostarczaniu tlenu do wszystkich narządów. To mechanizm życia organizmu. Inaczej jeśli poda narkozę to Atos się już nie obudzi. Tfuuuu!!! Więc nózka będzie leczona ale dopiero wtedy gdy podanie narkozy nie będzie śmiertelnym zagrożeniem. Teraz układ oddechowy jest na pierwszym planie. Trzymaj się Oleńko i popłacz jeśli tego potrzebujesz. Czasem musi się zapłakać. I dziękuję Ci za Atoska. :calus: Quote
olenka_f Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 [quote name='maggiejan']olenko wysłałam ci na Atosika i Szyszkę 50zł, czy doszły? Chociaż trochę pomogę...[/quote] ja mam wpłatę 100zł takie dwie i jedną 30zł ciut wcześniej, czyli chyba wysłałaś 100zł i doszły,gdzies dziekowałam za wpłaty , tylko ja nie umiem wchodzić w tą opcję od kogo mam, napisane tylko" dla Atoska" ale od kogo nigdy nie wiem i tak głupio:oops: bardzo sie przydadzą bo przecież z nim jest źle ale za lekarstwo to z dzisiaj nie zapłaciłam dużo 12zł nie całe gdyby ktoś miał jakieś zbyteczne posłanie to my bardzo chętnie,Atos jak się krztusi to wypluwa taką wydzielinę i te poduchy musze wywalac bo po wypraniu to zbity kłąb sie robi no i nam brakuje a nie wiadomo kiedy się skończy to jego plucie koce ma dwa ale długo schną Atos to najbardziej sie cieszy jak do domu wraca wtedy nic mu nie przeszkadza - gna chłop ile sił:lol: Quote
olenka_f Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 [quote name='KrystynaS']Posłuchaj kochana - płuca są najważniejsze w jego sytuacji. Z chorymi płucami nie może oddychać, brak mu tlenu i się dusi. Guz na tchawicy, może to on jest sprawcą tego stanu. Można go zbadać (guz) ale tylko wtedy gdy takie badanie nie stanowi poważnego zagrożenia dla życia. To wet musi wiedzieć nie Ty. Zmiany w tkance płucnej prawdopodobnie rozedma sprawiają że te płuca pracują gorzej. Lekarz musi ustanowić hierarchię i harmonogram działań, musi pewne narządy trochę "podreperować" aby można diagnozować i leczyć dalej. No tak to można powiedzieć nam laikom. Operacja nóżki jak wiesz wymaga narkozy, a żeby ją podać to musi być sprawny układ krążenia (serce w miarę dobrze pracuje) i układ oddechowy (czyli te płuca. oskrzela, tchawica) bo te dwa układy bardzo ściśle ze sobą współpracują w dostarczaniu tlenu do wszystkich narządów. To mechanizm życia organizmu. Inaczej jeśli poda narkozę to Atos się już nie obudzi. Tfuuuu!!! Więc nózka będzie leczona ale dopiero wtedy gdy podanie narkozy nie będzie śmiertelnym zagrożeniem. Teraz układ oddechowy jest na pierwszym planie. Trzymaj się Oleńko i popłacz jeśli tego potrzebujesz. Czasem musi się zapłakać. I dziękuję Ci za Atoska. :calus:[/quote] i tak własnie mówił wet, tylko tą tchawice ominął w tych planach :shake: Quote
maggiejan Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Kochany chłopak, on mimo wszystko jest szczęśliwy... Olenko, wysłałam przelewem internetowym 50zł, może jeszcze nie doszły, ale miały być dzisiaj. Duży ciężar wzięłaś na siebie i chwała Ci za to, ale pomoc się zawsze przyda. Quote
KrystynaS Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Bo być może ten guzek nie zamyka bardzo mocno tchawicy, więc powietrze (=tlen) może sobie wchodzić do płuc, ważne jest aby miąższ płuc był sprawny czyli żeby tlen dobrze przechodził do krwi i dalej na obwód i do całego organizmu. Tchawicą widocznie można zająć się chwilkę później. Quote
Niewiasta_21 Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Olenka podziwiam Cię,tak mało jest takich osób jak Ty na swiecie. Teraz mi troszke głupio bo niewiedziałam ze masz tak chorego Atoska który wymaga duzo poswiecenia,pieniędzy i czasu. A do tego dojdzie jeszcze Szyszka.... Brak mi słów poprostu. Kobieta Anioł i tyle,oby wiecej takich ludzi było. Quote
olenka_f Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 jaki tam znowu anioł :oops::oops::oops::oops: a Atosek kradnie moje rzeczy, szukałam góry od piżamy i nie znalazłam, pomyslałam że może dzieci do prania wrzuciły a dziś rano - pod poduszką Atoska zguba się znalazła:evil_lol: wiecie że on się lubi bawić zabawkami , muszę mu jakieś kupić bo boksery nie bardzo chcą mu swoje oddawać a jemu jest przykro:evil_lol: noc spokojna, pospaliśmy sobie:lol: Quote
olenka_f Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 [quote name='maggiejan']olenko wysłałam ci na Atosika i Szyszkę 50zł, czy doszły? Chociaż trochę pomogę...[/quote] doszły dzisiaj, bardzo bardzo dziękujemy:loveu: Quote
maggiejan Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: Quote
KrystynaS Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 [quote name='olenka'].....Atosek kradnie moje rzeczy, szukałam góry od piżamy .... pod poduszką Atoska zguba się znalazła:evil_lol:[/quote] Ale numer!!! :evil_lol: :evil_lol: Co on taki zakochany w Panci?? [quote name='olenka'] wiecie że on się lubi bawić zabawkami [/quote] Zapamiętamy i wyciągniemy wnioski!!!!! :bigcool: [quote name='olenka'] noc spokojna, pospaliśmy sobie:lol:[/quote] Super!!!! Może już troszkę mu lepiej i noce będą spokojniejsze :lol: Quote
olenka_f Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 kupiłam mu micha czochracza :evil_lol: zdziecinniał co? :evil_lol: Quote
Gem Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 [quote name='olenka_f']jaki tam znowu anioł :oops::oops::oops::oops: a Atosek kradnie moje rzeczy, szukałam góry od piżamy i nie znalazłam, pomyslałam że może dzieci do prania wrzuciły a dziś rano - pod poduszką Atoska zguba się znalazła:evil_lol: [/quote] Atos - fetyszysta ;) Zakochał się biedak na stare lata i sam już nie wie, co robić :razz: Quote
olenka_f Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 [quote name='akucha']:evil_lol: i co pinuje micha?[/quote] jeszcze nie dostał jeszcze w robocie siedze :placz::placz::placz::placz::angryy::angryy::angryy::angryy: ciekawa jestem jak Figa czy mu nie ukradnie bo Atos do niej czuje miętę przez rumianek:razz: i na wszystko jej pozwala:evil_lol: Quote
olenka_f Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 [quote name='Gem']Atos - fetyszysta ;) Zakochał się biedak na stare lata i sam już nie wie, co robić :razz:[/quote] świntuch:evil_lol: Quote
Gem Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 [quote name='olenka_f']świntuch:evil_lol:[/quote] Jak Ty tak możesz o starym psie? :-o Bo nie biorę nawet pod uwagę, że pisałaś o mnie :cool3: Oleńko, wielka prośba: zrób Atosowi zdjęcia :) Myślę, że wszyscy jego fani chętnie zobaczyliby swojego idola :loveu: Jeśli masz problem z wstawieniem, to możesz przysłać je do mnie na [email][email protected][/email] Quote
olenka_f Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 zdjęcia zrobię postaram się jutro mi do tego potrzebny jest mój syn w pracy bo ja nie wiem jak się zdjęcia z aparatu na komputer wsadza a o wstawieniu na dogo samodzielnie nie ma mowy nawet a Atosek to widocznie kolekcjoner ale nigdy świntuch:eviltong: Quote
KrystynaS Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Atosek po prostu rozbraja i to bez użycia jakiegokolwiek sprzętu :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Widocznie przechodzi teraz wiek ciut starszy od "wieku Pampersa". I za to go kochasz przyznaj się olenka. No to czekamy na zdjęcia poważne, śmieszne, urocze, samego i w towarzystwie. No i pod choinką jak "robi za prezent". Wymagania to ja umiem stawiać - co. :lol: I miejcie znów spokojną noc. Obydwoje. :sleep2: Quote
paros Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 Czekamy na fotki ;) A jak wygląda "micha czochracz"? :cool3: Quote
Recommended Posts