NightQueen Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Iś & Chester napisał(a):starość :D mi już też nie przeszkadza :diabloti: starość? :mad::mad: musiałaś się odgryźć? :evil_lol::evil_lol: o ty fee, beee niedobra :diabloti: oby następny pies (nei corgi bo to nie są psy :diabloti:) był taki "twój" :cool3: Quote
Avaloth Posted October 30, 2010 Author Posted October 30, 2010 NightQueen napisał(a):starość? :mad::mad: musiałaś się odgryźć? :evil_lol::evil_lol: o ty fee, beee niedobra :diabloti: oby następny pies (nei corgi bo to nie są psy :diabloti:) był taki "twój" :cool3: toż to wcale nie było niemiłe, mamusiu :diabloti: :mad::mad: mówi to osoba która ma w domu chleb zamiast psa. o. Ja Ci mówię że sobie na złość kupię tego corgaska i Cię nim poszczuję. przy następnym już będę wiedzieć co i jak i nie dam mu prawa wyboru :D Quote
NightQueen Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Będziesz jeszcze kiedyś chciała M. pomiziać na zlocie :diabloti: nie dam :diabloti::evil_lol: pfff corgi? szczucie? to w pracze nie idzie, prędzej chleb kogoś zaatakuje (np. Ewkę :cool3:) Quote
Avaloth Posted October 30, 2010 Author Posted October 30, 2010 garbisz sobie -.- i tak ją pomiziam :D Quote
NightQueen Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Iś & Chester napisał(a):garbisz sobie -.- i tak ją pomiziam :D a zakład że nie? bo wcale jej nie wezmę ze sobą :diabloti: Quote
Avaloth Posted October 30, 2010 Author Posted October 30, 2010 NightQueen napisał(a):a zakład że nie? bo wcale jej nie wezmę ze sobą :diabloti: ej no, to się nie liczy xd zresztą masz ją wziąć. albo myszy zamiast niej :evil_lol: Quote
NightQueen Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Iś & Chester napisał(a):ej no, to się nie liczy xd zresztą masz ją wziąć. albo myszy zamiast niej :evil_lol: Moli się oburzyła :mad: chcesz coś zamiast niej :mad: nieładnie :diabloti: Quote
Avaloth Posted October 30, 2010 Author Posted October 30, 2010 NightQueen napisał(a):Moli się oburzyła :mad: chcesz coś zamiast niej :mad: nieładnie :diabloti: oj no, Chlebek i tak jest dzikim psem i kcoha tylko ciebie, może mysz będą bardziej otwarte na nowe znajomości :D ale ja i tak lubię chlebuś, jest taka.. jedyna w swoim rodzaju xd Quote
NightQueen Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Iś & Chester napisał(a):oj no, Chlebek i tak jest dzikim psem i kcoha tylko ciebie, może mysz będą bardziej otwarte na nowe znajomości :D ale ja i tak lubię chlebuś, jest taka.. jedyna w swoim rodzaju xd To że kocha tylko mnie to dla mnie jest akurat plusem, bo nie jest zbyt otwarta na kontakty i jak ludzie chcą ją głaskać na spacerze to ich bezczelnie olewa :loveu: choć nie jest też całkowicie odizolowana, ona ma "swoich" ludzi, sama wybiera kto jej pasuje i się zaprzyjaźnia, reszta nie istnieje. Na nią trzeba mieć sposób, trzeba ją przekupić :evil_lol: Ale fakt nie jest psem który od razu wskakuje na kolana i liże po twarzy, nie ten charakter, ona jest zbyt dumna ;) i faktycznie bywa dzika, ale mimo wszystko mi to nie przeszkadza, no może jak czasami wpada w panikę bo inny pies chce się pobawić, to jest to irytujące, ale z tym muszę się liczyć, że została o wiele za wcześnie zabrana od matki (4 tyg i 5 dni) no i nie nauczyła się jak powinno się zachowywać. Teraz i tak jest już fajnie, było o wiele gorzej, ale z psami nadal bawić się nie ma zamiaru ;) Ją trzeba zrozumieć, nie jest trudna w prowadzeniu jak się pozna jej schizmy, ale łatwa też nie jest :p Quote
Avaloth Posted October 30, 2010 Author Posted October 30, 2010 ja nie chciałam nic złego powiedzieć o Moli, to było tak półżartem ^^ Molinda jest i tak kochana, a na Twoim miejscu nawet bym się cieszyła że mam psa wpatrzonego tylko w siebie :) i faktycznie bywa dzika, ale mimo wszystko mi to nie przeszkadza, no może jak czasami wpada w panikę bo inny pies chce się pobawić, to jest to irytujące, ale z tym muszę się liczyć, że została o wiele za wcześnie zabrana od matki (4 tyg i 5 dni) no i nie nauczyła się jak powinno się zachowywać. Teraz i tak jest już fajnie, było o wiele gorzej, ale z psami nadal bawić się nie ma zamiaru ;-) a to akurat znam z własnego przykładu. tyle ze Chester nie to że nie ma zamiaru, on po prostu nie umie się bawić z psami.. ostatnio próbował i się skończyło na tym że razem z właścicielem gończaka musieliśmy psy odwołać bo wyglądało to jakby się miały zjeść za chwilę.. Quote
NightQueen Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 A ja nie miałam na myśli odgryzienia się, bo nie uznałam twojej wypowiedzi za coś złego :evil_lol: Po prostu opisałam pokrótce dziwaczną Moli :evil_lol: Pies wpatrzony w ciebie to fajna sprawa, ale bez przesady :evil_lol: No faktycznie Ches ma inne podejście do stosunków psio psich niż M. :cool3: Moli nigdy nie reaguje agresją, zawsze ucieczką ;) plus i minus, zależy jakiego psa ma się przed sobą czy jest agresywny czy nie, czasami wolałabym żeby się sama obroniła np. przed napastowaniem szczeniaka, nie mówię że ma go gryźć, ale jakieś ostrzeżenie by dała, a ona nie potrafi tego robić Quote
Avaloth Posted October 30, 2010 Author Posted October 30, 2010 no Krów niby nigdy na jakiegoś psa się na serio nie rzucił, tym bardziej nie pogryzł, a na ataki innych dużych psów ucieka do mnie/taty, no ale.. jak zacznie się 'bawić' z psem w gonienie go( w nic innego nie potrafi), po chwili przechodzi to w zaganianie, a potem Chester się napala jakby polował na zająca, włącza szczekanie i takie niby podgryzanie. dlatego na wszelkich spacerach musi być dużo psów, bo wtedy mu nie odwala, a jak są same małe sztuki to on obowiązkowo w kagańcu. generalnie małe suki są w jego mniemaniu dziką zwierzyną. i nie mogę mu się pozwolić pogonić bo jak już się napali to przerwać ciężko. Quote
przeszlus Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 http://wd4.photoblog.pl/np2/201010/86/77964273.jpg z kilka psów to nie jeden ;) http://wd5.photoblog.pl/lvp3/201010/11/78734564.jpg krowa ci się rozmożył xD Quote
Avaloth Posted October 30, 2010 Author Posted October 30, 2010 [quote name='przeszlus'] http://wd5.photoblog.pl/lvp3/201010/11/78734564.jpg krowa ci się rozmożył xD o nie :D:D Quote
przeszlus Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Lubię takie zdjęcia :) A twój nie szczeka na tego drugiego lustrzanego Cheśka ? moj choć rzadko widzi lustro ale jak już to podchodzi dotyka nosem zaczyna szczekać wieje podlatuje i tak w kółko :???: Quote
NightQueen Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Po prostu potrzebujemy Cesara :diabloti: KLIK Quote
Avaloth Posted October 30, 2010 Author Posted October 30, 2010 Jako szczeniak tak robił przez kilka dni, potem się przyzwyczaił xd teraz ewentualnie siedzi i kiwa głową jak się widzi, a najczęściej po prostu olewa. taa :D przygnieść psa do ziemi to ja sama se mogę xd klik mi nie działa xd Quote
NightQueen Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 to spróbuj zastosować przygniatanie sama :diabloti: ciekawe czy poskutkuje :cool3: powiem szczerze że próbowałam tego (wtedy jeszcze o Cesarze nie słyszałam) z Lackym - spanielem moim, nie działało :evil_lol: Mi się bardzo podoba podejście Cesara, sama zastosowałam z M. kilka sztuczek i działa :crazyeye: np. robienie "Szsz.." i lekkie szturchanie jak ona szczeka gdy ktoś przyjdzie i działa, przestaje szczekać, a normalnie nie byłabyś w stanie jej uspokoić bo taka jest podniecona http://www.zaklinaczpsow.pl/kim-jest-cesar Quote
Avaloth Posted October 30, 2010 Author Posted October 30, 2010 nie dzięki ;P jakbym już zaczęła to bym nie mogła przestać bo skutek byłby odwrotny, a nie chcę terroryzować psa. mi się nie podoba jego twarz xd niektóre metody ma całkiem ok, ale ogólnie mi się nie podoba. Patuś, bo mi robisz offtopa :diabloti: tu można rozmawiać tylko o owczarkach i przyjaciołach owczarków :evil_lol::evil_lol: i ahać i ohać nad zdjęciami, których nie ma xd Quote
Sweet Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Iś & Chester napisał(a):garbisz sobie -.- Garbi się?? i będzie miec garba??:O Quote
NightQueen Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Iś & Chester napisał(a):nie dzięki ;P jakbym już zaczęła to bym nie mogła przestać bo skutek byłby odwrotny, a nie chcę terroryzować psa. mi się nie podoba jego twarz xd niektóre metody ma całkiem ok, ale ogólnie mi się nie podoba. Patuś, bo mi robisz offtopa :diabloti: tu można rozmawiać tylko o owczarkach i przyjaciołach owczarków :evil_lol::evil_lol: i ahać i ohać nad zdjęciami, których nie ma xd to nie jest terroryzowanie, suka też ustawia szczeniaki w ten sposób jak są nieznośne, moim zdaniem terroryzowanie to robienie to co ja robię czasami :roll: czyli stoję nad M. cała spięta bo robię to jak jestem zła i się wydzieram :razz: Nie waży wygląd jest jego, (ale szczerze mówiąc ma w sobie takie coś fajne, nie mowie że mi się podoba, ale jest taki sympatyczny :p) a technika która działa. On po prostu liczy się z instynktem, dobrze rozumie psa i wie jaką metodę przy którym zastosować. Serial na National to jedno ale jak poczytasz o nim to zobaczysz że on ma masę sukcesów na swoim koncie ;) mi brakuje w Pl. takiego właśnie zaklinacza, bo jak się teraz zastanowię, to być może gdyby był ktoś kompetentny to nie musiałabym oddawać Lackiego (kiedy pogryzł moją mamę :diabloti:) a wszyscy szkoleniowcy z którymi się konsultowałam kazali go oddać i zmienić mu warunki życia, a tak może nadal by był ze mną ;) Oj wybacz :diabloti: ach, och, eh, ich, ale ładne zdjęcia :diabloti: aaaaa.... mmmmm...... ach. eh. ich , och :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
przeszlus Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Mi tam się tego całego Cesara twarz nie podoba ;) Dziwny jakiś. Quote
Avaloth Posted October 31, 2010 Author Posted October 31, 2010 ja też się czasem wydrę na psa jak się spieszę np. a ten mi stanie na środku albo mnie wkurzy, ale co zrobisz, nie zawsze da się emocje opanować ^^ chociaż i tak przy psie się nauczyłam trochę samokontroli i się staram na nim nie wyżywać. Wiem że wygląd nie ma tu nic do rzeczy, ale jego twarz to było pierwsze co mi się rzuciło w oczy po wejściu na stronę xd Ja nie uważam że jego metody są złe, tak jak nie uważam że metody pozytywne, tylko klikerek i smaczki, są cudowne. Wg mnie trzeba znaleźć złoty środek, i dla każdego psa ten środek jest trochę inny. Oglądałam dosłownie kilak odcinków Zaklinacza, bo w domu nie mam National Geographica więc może za mało widziałam żeby oceniać. Ale moim zdaniem nie przy każdym psie jego metody się sprawdzają. Np. był taki odcinek z jakimś niewielkim chartem, nie pamiętam co to było. Pies był mega zestresowany i chciał się chować, uciekać, a ten żeby zatrzymać go w miejscu go dźgał. Nie wiem co to miało na celu, ale na pewno nie spowodowało że pies przestał się bać. Co najwyżej zdusił to w sobie. No i ogólnie, nie przy każdym psie wywalanie na plecy i przygniatanie jest potrzebne, wystarczą bardziej pozytywne metody. Są psy, które tylko takimi sposobami można doprowadzić do ładu, ale to są raczej jakieś psy po przejściach itp. a nie każdy zastraszony czy niezsocjalizowany zwierz. ale fakt, przydałby się taki ktoś i u nas, bo przypadków drastycznych u nas nie brakuje. je je ile serduszek :loveu::loveu: Adrianno nie ładniej się czepiać moich literówek :evil_lol: ja już tak mam, literówka musi być xd Quote
NightQueen Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Np. był taki odcinek z jakimś niewielkim chartem, nie pamiętam co to było. Pies był mega zestresowany i chciał się chować, uciekać, a ten żeby zatrzymać go w miejscu go dźgał. Nie wiem co to miało na celu, ale na pewno nie spowodowało że pies przestał się bać. a wiesz że to pomaga, jak M. wpada w panikę to też ją źgam, ona odwraca wtedy uwagę od tego czego się boi i skupia się na mnie, czyli efekt zamierzony, czyż nie? :diabloti: Ja właśnie lubię jego metody z tego względu że niektóre z nich testowałam i faktycznie się sprawdzają. Kliker i smaczki to nie jest uniwersalna metoda, M. ma smaczki w d*** na spacerze, kliker też więc mogę sobie pykać i podsuwać jej pod nos wsi, a ona i tak nie zrobi tego o co proszę, do niej to nie przemawia :p Quote
Izabela124. Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 http://wd5.photoblog.pl/lvp3/201010/E5/77574994.jpg a co to za ptaszek? :razz: http://wd8.photoblog.pl/np4/201010/46/78292947.jpg cudnie tu wyszedł :loveu: Quote
Recommended Posts