Marzena&Gusti Posted October 29, 2007 Author Posted October 29, 2007 Ja też mam takie wrażenie...Jeszcze porozmawiam z Wiolą i poproszę ją o przeczytanie całego wątku. Co do zbierania pieniążków nie wiem jak coś zacząć... Quote
Tigraa Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Po prostu wpłacamy na AFN z dopiskiem "dla ONki na sterylkę", po ile kto może. Jak 20 osób wpłaci po 10 zł to już mamy na sterylkę. Albo i mniej. Quote
Marzena&Gusti Posted October 29, 2007 Author Posted October 29, 2007 To tego pana Saba nie idzie-tyle już wiem:) Quote
kako80 Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 ja tez jstem za propozycja justynki. doloze sie do sterylki, na wsi jest niezbedna! afn sciagnie prowizje. moze na czyjesz zaufane konto wplacac? Quote
Marzena&Gusti Posted October 29, 2007 Author Posted October 29, 2007 Wieczorkiem Wiola zadzwoni do tej Pani:)Również jest za! Ja niestety jestem bezrobotna na utrzymaniu(wraz z dzieckiem)Tz-ta:(Z pięniążkami krucho,a lada dzień trzeba zaszczepić psa:( Quote
jusstyna85 Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 kako80 napisał(a):ja tez jstem za propozycja justynki. doloze sie do sterylki, na wsi jest niezbedna! afn sciagnie prowizje. moze na czyjesz zaufane konto wplacac? ja też byłabym za zaufaną osobą, bo AFN pobiera prowizje i trzeba pokazać fakture,a kto wyloży taką sume... Quote
Cheritka Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Jak to nie odwiedza, nie kasuj :mad:nie stasz :mad: tylko wklejaj zdjęcia :razz::lol: Quote
Cheritka Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Sunia jest tak piękna, że sama się zastanawiałam, ale ja nie mogę narazie mieć dużego psa, ale może mój brat weźmie, już miał taką namawiam go :cool3: Quote
Wilejkaros Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Też Pana skreślam. Nie, nie, nie. W ogóle jestem za tym, żeby sunia poszła do domku tylko wysterylizowana. Może trzeba byłoby tak napisać w allegro, zrezygnowaliby pseudohodowcy? Ja też się dorzucę. Może faktycznie na czyjeś zaufane konto? Marzenka, a może Twoje? Jeśli masz internetowe, to łatwo będzie sprawdzać, ile i od kogo i wpisywać na bieżąco na wątek. Quote
Marzena&Gusti Posted October 30, 2007 Author Posted October 30, 2007 Ja nie mam konta:)Po co mi?:)A w allegro dziewczyny napisały,że pseudohodowcy nie mają czego szukać,bo sunia po sterylizacji:DTylko Wiola panu powiedziała,że steryli nie było:( Wczoraj nie dała rady zadzwonić-czekała na rozmowę z mężem...Ma dzwonić dziś do Radomska..... Quote
jusstyna85 Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Czekamy na wieści...nie wiem czy już nie szukać innego psa. Quote
Wilejkaros Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Jusstyna, poczekaj jeszcze ten dzisiejszy dzień, proszę. A chyba KTOŚ tu pisał, że brata na sunię namawia? Quote
jusstyna85 Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Ja wiem, że to ciężka decyzja oddać psa,ale boję się że potencjalny domek zniechęci się również do innych psów,bo to już 3. który jest na tak.Już 2 razy okazało sie, że za późno,a mimo to właściciele zwodzili. Quote
Wilejkaros Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Rozumiem doskonale. Marzenka, pośpiesz Wiolę! Quote
Marzena&Gusti Posted October 30, 2007 Author Posted October 30, 2007 Ciągle próbuje coś z niej wydusić...Nie wiem czy rozmawiała z mężem...Też chcę wiedzieć na czym stoimy! Quote
jusstyna85 Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 marzenka1985 napisał(a):Ciągle próbuje coś z niej wydusić...Nie wiem czy rozmawiała z mężem...Też chcę wiedzieć na czym stoimy! Ja jestem ciągle za tym, by Twoja koleżanka zgodziła sie,żeby zobaczyć warunki.Ta Pani przyjedzie po nią i odwiezie.Nic zobowiązującego. Quote
Marzena&Gusti Posted October 30, 2007 Author Posted October 30, 2007 A więc Saba dziś lub jutro jedzie do Radomska:)Niestety bez sterylizacji:( Quote
Wilejkaros Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Ale sterylka konieczna, naprawdę. Nawet na miejscu. Sunia będzie miała do dyspozycji nie tylko dom, ale i podwórze. Sami wiemy, czym to się może skończyć. Quote
jusstyna85 Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Wilejkaros napisał(a):Ale sterylka konieczna, naprawdę. Nawet na miejscu. Sunia będzie miała do dyspozycji nie tylko dom, ale i podwórze. Sami wiemy, czym to się może skończyć. Cały teren jest ogrodzony... Ja też byłabym za sterylką i moge dołożyć 10 zł, więcej nie moge.Gdybym miała wybór dac pieniądze na chorego psa, czy na sterylizacje, to jednak wybrałabym chorego. Nie mam pojęcia ile sterylka będzie kosztowała. Ja jestem za tym,by podpisać umowe przedadopcyjną, w której będzie wyraźnie napisane, że sterylka odbędzie się, kiedy znajdą sie pieniądze i w razie nie wywiązania sie z umowy, możliwe jest zabranie psa. Quote
Marzena&Gusti Posted October 30, 2007 Author Posted October 30, 2007 A czy ktoś bedzie w stanie sprawdzić czy państwo wysterylizowali?Wiola musiałaby dać im do podpisania taką umowę?Jestem zielona:) Quote
Cheritka Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Nawet jeśli spiszesz umowę to i tak nic nie zrobisz potencjalnym nabywcom, bo u nas nik nie przestrzega niestety takich umów. A mój brat niestety nie chce wziąć narazie suni, ale miałaby tam u niego dobrze , duży dom i ogród i drugi pies do towarzystwa ;). tymbardziej go namawiałam, bo juz miał taka sunię ale niestety już umarła ze starości.;(. Ale nawet się nie staram go namówić, bo widzę, że jest już skreślony wcześniej :oops: Quote
Marzena&Gusti Posted October 30, 2007 Author Posted October 30, 2007 Ewa takich piesków jest sporo do adopcji więc namawiaj:D Quote
jusstyna85 Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Pani z Radomska jest właśnie w drodze do Warszawy, żeby porozmawiać osobiście, poznać psiaka i jeśli właściciele zaakceptują i oczywiście sunia, zabrać do domku. Nie ma nic przeciwko umowie i wizytach poadopcyjnych, zaprasza do siebie. Co do sterylki- może sie dołożyć,ale nie stać jej na dzisiaj, bo dziecko jest chore ,a leki drogie. Ja ze swojej strony więcej nie moge zrobić.Teraz wszystko zależy od właścicielki. Quote
Recommended Posts