malawaszka Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 [quote name='korek221']JAK SĄ OTWARTE TO MOŻE MALUSZKI JUŻ DAŁY DYLA:lol:[/quote] :eek::eek2: nie no w tym samym dniu co zostały złożone? :crazyeye: Quote
masienka Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 [quote name='malawaszka'] chłopaki zrobili TO pierwszy raz :crazyeye: :errrr:[/quote] och... jak te nasze dzieci szybko dorastaja :evil_lol: Quote
supergoga Posted September 1, 2009 Author Posted September 1, 2009 Malawaszko, Ty ich tak nie obserwuj tylko wywal póki czas. A dla ciekawości, nasz wielki, stary samotnik tez pod moja nieobecność zniósł jaja. Ciekawe co by z nimi było (on sam siedzi), ale nie będę czekać żeby zobaczyć. Wywalam. A moje dziecki juz tak wielkie :placz: że nie wiem, co z nimi robić. 9 afrykanów szuka domków!:-( Quote
sonikowa Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 U mnie w domu napotkałam jednak niestety opór :shake: Mogłabym wywiesić ogłoszenia w szkole u synka, ale potrzebowałabym jakieś jedno fajne zdjęcie pokazujące jaki takiślimak jest duży.. Quote
malawaszka Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 [quote name='supergoga']Malawaszko, Ty ich tak nie obserwuj tylko wywal póki czas. [/quote] nooo jasna sprawa -wywalone na czas ;) Quote
weszka Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Mnie tez czeka wywalanka. Normalnie szaleją :) Jakby ktoś z Krakowa chciał sympatyczne ślimacze szczenię to mam do wydania :) Quote
zmora0 Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Musze sie dowiedziec czy moge w internacie w szkole trzymac i z nim pojade do Lubasza :) Quote
Ulaa Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 [quote name='weszka']Mnie tez czeka wywalanka. Normalnie szaleją :) Jakby ktoś z Krakowa chciał sympatyczne ślimacze szczenię to mam do wydania :)[/quote] Ja bardzo chętnie przygarnę :loveu: Quote
malawaszka Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 a ja dziś spontanicznie postanowiłam sprzątnąć śLoozakom a tam pod ziemią TYYYLEEEE JAJEC :crazyeye::crazyeye::crazyeye: tanto co wyrzuciłam poprzednio to był zaledwie marny wstęp :evil_lol: ufffff ale powiedzcie mi co Wy z nimi robicie? :roll: Quote
korek221 Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 ja dokarmiam jajcami rybki ciotki;) za pierwszym razem rybki nie wiedziały co też to jest ,bo są karmione "płatkami", ale jak już spróbowały , to teraz je sobie z pyszczków wyrywają:lol: Quote
korek221 Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 HEJ DZIEWCZYNKI:lol: JAK TO JEST Z KARMIENIEM ŚLIMKÓW ZIMĄ? ONE ZASYPIAJĄ? KURCZĘ ,MYŚLAŁAM ,ŻE IM ZAMROŻĘ MLECZYK I INNE BADYLKI ALE WYSZŁA Z TEGO PACIAJA :eviltong: CHYBA POZOSTANIE MI KUPOWANIE WARZYW, TYLKO TROCHĘ SIĘ BOJĘ,ŻE SIĘ STRUJĄ... TERAZ JEDZĄ WSZYSTKO PEWNE BO Z WŁASNEGO OGRÓDKA, A TAKIE ZE SKLEPU TO LICHO WIE NA CZYM PĘDZONE...:roll: Quote
weszka Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Ja jajka wyrzucam do śmieci ale nie powiem żebym nie miała z tego powodu lekkich wyrzutów... [B]korek[/B] ja ogródka nie mam i daję kupowane jarzyny i owoce i ślimy żyją ;) Quote
elmira Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Moje też na kupnych jadą. Ino mleczyk z uprawy naturalnej;) A może taka mrożonka tez bedzie dobra? Szpinak mrożony też paćka przecież? Ja się zastanawiam, czy slimak może sie przejeść??? ;) Moje maja ostatnio taki apetyt, że żrą bez przerwy. Quote
Equus Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 [quote name='MagdaH']Ja też rybom daję[/quote] A dajecie rybkom akwariowym w całości, czy jakoś je rozdrabniacie? P.S. Jakby ktoś miał iradelki to ja chętnie zaadoptuję - byłoby bardziej kolorowo w moim terrarium:loveu: Quote
korek221 Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Dziś jak wracałam z synkiem z przedszkola ,mały znalazł ślicznego wstężyka i koniecznie chciał go zabrać do domu i dołożyć do afrykanów...no i zabraliśmy go ,bo głupol pełzał po chodniku, więc długo by nie pożył...:shake: Tylko teraz nie wiem, czy dobrze zrobiłam wpuszczając ślimka do terra ...w końcu to "dziki dzik" ,nie wiem czy dobrze się będzie czuł w zamknięciu no i czy nie zarazi innych glutków jakimś choróbskiem... w końcu nie wiadomo, gdzie się "szlajał":evil_lol::evil_lol: Quote
elmira Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Powinno być wszystko ok. Ja mam dzikiego winniczka;) Przepraszam, że takie przykre rzeczy...Ale wszelka pomoc potrzebna. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/sochaczew-zuzka-z-poderznietym-gardlem-potrzebna-pomoc-w-leczeniu-146869/[/URL] Quote
MagdaH Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 Najpierwsze gluty z mojej hodowli to zebrane z asfaltu winniczki:p Potem iredaleiki porzucone przez narzeczoną znajomego, a potem fuliki od Supergogi. Nigdy nie miałam problemu z chorobami, pasożytami itp. Często wymieniam wierzchnią warstwę podłoża i dwa razy w tygodniu puszczam na trawnik na ogródku.Poza tym, że odeszły za TM* oba winniczki :-( (w wieku ok.5 lat), cała reszta ma sie nieźle:p Quote
Equus Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 A czy ktoś z Was nie ma do sprzedania achatina iredalei? Albo może macie namiary na kogoś kto posiada takie ślimaczki do odstąpienia (odpłatnie). Quote
Pastylka Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 A moje chłopaki urosły i 2 raz zostalam babcia :razz: [URL="http://img245.imageshack.us/i/4fb23593e4.jpg/"][IMG]http://img245.imageshack.us/img245/4691/4fb23593e4.jpg[/IMG][/URL] Sluchajcie kobity mam slimaki w akwarium ale jest ono przykryte szklem i sa dwie spore dziury i poprzedni miot slimkow rozlazil sie po calym domu i ostal sie jeden tylko teraz znowu sa maluchy a ja niewiem w co je moge wsadzic wczesniej wsadzilam maluchy w plastikowy pojemnik ale zrobila sie tam taka plucha ze pojemnik przedziurawilo i ciagle bylo tam na maxa wilgotno i gnilo wszystko i niewiem gdzie teraz te maluchy wrzucic :/ Quote
Recommended Posts