MagdaH Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 [quote name='Charly']a może winniczek? one podobno jedzą jajeczka- MagdaH tak pisała zdaje się.[/quote] Jedzą, jedzą, ale jak się ostał jeden przy pięciu fulikach, to ledwo wyrabia:diabloti: Quote
MagdaH Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Pozdrawiamy wszystkie wybitne ślimakolożki:loveu: Quote
masienka Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Jestem chetna na adopcje dwoch sztuk :razz: chetnie te wieksze od Supergogi tylko moj dziesieciolatek zaznaczyl, ze nie chce bab :evil_lol: We wtorek bede przejazdem we Wroclawiu, po drodze zabieram swinke morska, ktora bedzie dotransportowana w ten weekend z Poznania. Gdyby sie dalo dokooptowac dwa slimy to bym je zgarnela a wizyte by sie pozniej zrobilo poadopcyjna :razz: Quote
MagdaH Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 [quote name='masienka']Jestem chetna na adopcje dwoch sztuk :razz: chetnie te wieksze od Supergogi tylko moj dziesieciolatek zaznaczyl, [B]ze nie chce bab[/B] :evil_lol:[...][/quote] ...a co on ma do bab???!!!:crazyeye:;) Na dodatek ślimy są obojnakami:p więc chcąc nie chcąc...:eviltong: Quote
supergoga Posted July 31, 2009 Author Posted July 31, 2009 [quote name='masienka']Jestem chetna na adopcje dwoch sztuk :razz: chetnie te wieksze od Supergogi tylko moj dziesieciolatek zaznaczyl, ze nie chce bab :evil_lol: We wtorek bede przejazdem we Wroclawiu, po drodze zabieram swinke morska, ktora bedzie dotransportowana w ten weekend z Poznania. Gdyby sie dalo dokooptowac dwa slimy to bym je zgarnela a wizyte by sie pozniej zrobilo poadopcyjna :razz:[/quote] Nie ma sprawy, moje byki chętnie pojadą. Gdzie i kiedy i z kim się kontaktować, żeby je dokooptować do świntuszków. Mam problem, bo byki sa juz tak duże, że nie bardzo w terrarium tym się wszystkoie swobodnie mieszczą. Jak 2 pojada do nowego domu będzie swobodniej nieco. A umowe i wizytę załatwimy w dalszej kolejności :evil_lol: Quote
zmora0 Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Ja i Maciej weźmiemy chętnie po jednym, ale muszę znaleźć terrarium :D W czym swoje ślimki trzymacie? Quote
masienka Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 [quote name='MagdaH']...a co on ma do bab???!!!:crazyeye:;) Na dodatek ślimy są obojnakami:p więc chcąc nie chcąc...:eviltong:[/quote] no wlasnie w tym problem :diabloti: bo nie bardzo potrafil to pojac :diabloti: albo ze mnie taki wykladowca Quote
supergoga Posted July 31, 2009 Author Posted July 31, 2009 Masienka, to wiadomo już, gdzie podrzucić slimki. Netheter - busie czekaja. Quote
masienka Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 chyba niestety teraz nigdzie, raczej nie wypali nam ten transport bo nie ma kto przetrzymac ich i swinki morskiej dla Sary rokitnicy przez dwa dni. Ale moze Sara pojedzie po swoja swinke pociagiem to by i gluciaki wziela Quote
MagdaH Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 [quote name='netheter'][...]W czym swoje ślimki trzymacie?[/quote] W dawnym rybkarium od aksolotla Pikselka (28L), Piksel zrobił się MegaPikselem i mieszka teraz w 100L:eviltong:. Oczywiście ślimy mieszkają w akwarium suchym, podłoże lekko wilgotny kokos. Nie kupowałam ekstra terrarium. Dzisiaj znowu wywalanie jajec, bo jeden winniczek Ślimok nie daje rady (Fraktal za TM:-() Po Fraktalu zostawiłam sobie muszelkę na pamiatkę... Quote
ara Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 [quote name='MagdaH']Piksel zrobił się MegaPikselem i mieszka teraz w 100L:eviltong:. [/quote] Może jakaś foteczka? :modla::loveu: Korzystając z okazji chciałam zameldować, że nasze maluszki czują się świetnie, tyle, że sporawe już są:evil_lol: Quote
supergoga Posted August 1, 2009 Author Posted August 1, 2009 2 ślimki z TZ-em Ajuli pojechały w długa podróż do nowego domu. Świtem bladym zbierałam im świeże mlecze.;) Quote
masienka Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 :multi::multi: super:multi: dzieki sliczne za blyskawiczna akcje logistyczna Quote
zmora0 Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 Ja się muszę dowiedzieć czy internat zgadza się na ślimki :D Wtedy mogę brać. Pokażcie jakieś fotki glutów i Piksela też! :) Quote
korek221 Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 KURCZĘ...JEDNAK ZOSTAŁAM PSEUDO HODOWCĄ...:oops::oops::oops: WCZORAJ JAK SPRZĄTAŁAM ŚLIMACZANĄ KWATERĘ ZNALAZŁAM MALUŚKIEGO DZIDZIOLA..:crazyeye::loveu: WIDOCZNIE JEDNO JAJCO GDZIEŚ SIĘ SKUTECZNIE ZACHOMIKOWAŁO I TERAZ MAM 4 ŚLIMKI:roll:... MÓJ SYNEK OD RAZU MA NADAŁ IMIĘ:"DZIDZIUSIEK":lol: Quote
ana666 Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Podziwiam Was wszystkich. Ja panicznie boje się takich stworzeń:scared::oops: pewnie gdybym wiedziała że ktoś chce się pozbyć i niewiadomo co z nimi zrobić to bym wzięła ale stresa bym miała ogromnego:evil_lol: Szacun:happy1: Quote
Charly Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 wiesz...ja uwazam, że one są piękne, ale jakos mam problem z zamkniętymi pomieszczeniami i wlasne odczucia przenoszę na inne stworki, a poza tym...kiedyś dziewczyny umieściły tutaj zdjęcia nowych świezo wyklutych przezroczystych ślimków...akurat jadłam obiad i zrobiło mi się lekko niedobrze:oops:. Ale generalnie fajne są stworki. Jak już osiąde na stale gdzies- to sobie sprawię. a propos- ile lat żyje taki ślimek? Quote
MagdaH Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 [quote name='ara']Może jakaś foteczka? :modla::loveu:[/quote] [URL="http://img24.imageshack.us/i/piksel1e.jpg/"][IMG]http://img24.imageshack.us/img24/2633/piksel1e.jpg[/IMG][/URL] [URL]http://img13.imageshack.us/img13/319/piksel4.jpg[/URL] [URL]http://img31.imageshack.us/img31/5554/piksel2.jpg[/URL] [URL]http://img228.imageshack.us/img228/5151/piksel3.jpg[/URL] Wątek co prawda, ślimaty:eviltong: ale skoro Ciotki proszą, to tu jest jedno zdjęcie MegaPiksela, a reszta w formie linków. Piksel ma teraz ok.30cm długości i przeprowadził się z małej kawalerki do 100L apartamentu. Ma domek - grotę z piaskowca i "wybieg" ;) Zapraszamy do zobejrzenia:loveu: Quote
MagdaH Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 No:p A te potrójne, czerwono-różowe uszyska po bokach to skrzela:eviltong: Nauczyłam go jeść z ręki:loveu: A najlepsze to jest to, że kiedy był malusim Pikselkiem i wpuściłam go do rybiego akwarium, wieloryb (sum wywrotek - SSMann) wygryzł mu nogę aż do stawu biodrowego i część skrzeli. Poryczałam się jak głupia, że malizna umrze, przełożyłam go do osobnego, małego akwa i po kilku dniach zauważyłam, że skrzela mu odrastają a bez nogi też sobie radził...Potem, kiedy staw już był zabliźniony, zaczęło mu tam coś odrastać i okazało sie, że to mały kikutek. Po kilku tygodniach kikutek dostał paluchów i przepoczwarzył sie w pełnosprawną Pikselową szłapę:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Wstrząśnieta, nie zmieszana dorwałam neta i se doczytałam, że u Piksolotla to normalne:eviltong: Quote
Charly Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 mądrala Pikselek:loveu:. gdyby tak u ludzi bylo- genialna sprawa Quote
korek221 Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 PIKSELEK JEST ŚLICZNY:loveu::loveu::loveu::loveu: JA MIAŁAM KIEDYŚ RYBKĘ WELONKĘ HEŁMIASTĄ CZY JAKOŚ TAK:roll: (W KAŻDYM RAZIE MIAŁA NA GŁÓWCE COŚ W RODZAJU "HEŁMU") ONA TEŻ LUBIŁA JEŚĆ Z RĘKI [I]:loveu:[/I] SYPAŁAM JEJ KARMĘ PROSTO DO PYSZCZKA...WIELKA BYŁA... KIEDY ODESZŁA ZE STAROŚCI (11LAT) ZA TM ZWAŻYŁAM JĄ I WAGA POKAZAŁA KILOGRAM :crazyeye:A MIAŁA BYĆ RYBKĄ DO KULI... PO MIESIĄCU NIE MOGŁA SIĘ W NIEJ OBRÓCIĆ ,WIĘC DOSTAŁA 160 L WILLĘ;) JAK DŁUGO ŻYJĄ PIKSELKI :evil_lol:? TO ZNACZY ASKOLOTLE:loveu::loveu:? Quote
elmira Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Super sa te zwierzaczki. Tzn. Pikselki;) Kiedys chciałam sobie sprawic takiego. Były szare i takie białaski, jak Twój MagdaH. Niestety na planach sie skończyło. A te sumiki agresorki, to kiedys brat wpuscił do akwarium. Wszystko pływało do góry korzeniami, a woda wygladała jak koktajl:roll: Quote
Recommended Posts