Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Witam wszystkich! :) Oj, kiedyś byłam tu zalogowana i chyba napisałam kilka pościków, ale widzę że konta już nie ma... oj to było... kilka lat temu. :) Ale przechodząc do rzeczy. ;) Przeczytałam cały ten wątek - bardzo ciekawa lektura (śliczne foty!). :D W temacie ślimaczym posiadam w domku obecnie ślimole wodne - 4 małe ampularie (dzieci po moich ś. p.) oraz neritinki :) (3 zebry, 1 red onion, 2 zwane zebra porcupine/spiky i jedną green purcupine) - więc zaślimaczona jestem ;) No i na koniec posiadam od niedawna samotnego achatinka i chętnie zorganizowałabym mu kolegę. :) Czy jakiś maluch nadal szuka domu? :)
P. S. Jestem z Wawki. :)

Posted

Maluchów u mnie dostatek. Z Warszawy były jakieś zamówienia.
Gdyby sie uzbierały domki z warszawy - to pomyśle nad transportem. Moja siostra często przyjeżdża do taty - do Poznania - zabrałaby glutki.

A rosną i dorodne są. Postaram się obfocić niebawem.

Jesli jesteś zainteresowana - to dowiem się, kiedy Kasia będzie w Poznaniu.

Posted

U, to fajnie, że transport by się znalazł! :)
Jak duże już maluszki są? :) Wzruszyła mnie historia ich rodziców! ;)
Chętnie przygarnę jednego ślimorka i myślę, że i Edward (moje ślimaczeństwo) się podzieli domostwem i żarełkiem. :>

Posted

To teraz zbieram konkretne zapotrzebowania i ilości. Proszę wypisywać, a ja będę zbierać. A póxniej będę myśleć, jak mają dojechać.
Ślimory już są coraz większe. Stopa niektórych ma juz ponad 6 cm. A to maluszki zupełne są.

Posted

KaRa - są ślimki - jak się uporam możemy się umówić, może bywasz czasem w mieście to przekażę. Bo nadal bez auta jestem.
A tam w pracyt Twojej nic nie wyszło? To szkoda - bo ich całe stosy sa - piękne, spore i dorodne.

Zapisuje charon - 1 slimak
KaRa - 2 ślimaki

KOmu jeszcze?

Posted

Przygarnijcie ślimki! :) Sympatyczne sąąąą! Czy te oczy mogą kłamać? XD
[img]http://img98.imageshack.us/img98/5264/edya2.jpg[/img]

Już nie mogę się doczekać na wieści kiedy ślimek będzie miał możliwość się wybrać. :)

Posted

Mam transport w okolice Płocka dla ślimka.
Tomo - nasz dogomaniacki kolega jedzie do - oj :oops: chyba pomyle nazwę - Zadworze - koło Płocka, ośrodek relaks w ten weekend. Chętnie zabierze glutka.
Tylko do piątku do 13.00 muszę wiedzieć.

Sliczne gluciorki - mogą jechać do Płocka.
KOmu gluciorka.

Posted

Mam dzięki Charon (:multi:) transport dla ślimków do Warszawy. Na tą niedzielę . Do piatku przed południem muszę mieć wieści, czy znalazłby się w stolicy jeszcze jakiś chętny domek dla gluciorka.
Okazją jest transport, a one rosną i niebawem nie będzie mnie spod nich widać.

POmóżcie poszukac domki glutkom.

:oops:

Posted

Na koniec września - chyba w ostatni poniedziałek mój TZ bęzie jechał z Łodzi na Śląsk - przez Częstochowę. Czy byłaby szansa na odebranie glucików w Częstochowie?

A przedtem jedzie z Poznania do Łodzi.
Nikt w Łodzi nie chce się do nas, zaślimaczonych, przyłączyć.:shake::-(