charon Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 Witam wszystkich! :) Oj, kiedyś byłam tu zalogowana i chyba napisałam kilka pościków, ale widzę że konta już nie ma... oj to było... kilka lat temu. :) Ale przechodząc do rzeczy. ;) Przeczytałam cały ten wątek - bardzo ciekawa lektura (śliczne foty!). :D W temacie ślimaczym posiadam w domku obecnie ślimole wodne - 4 małe ampularie (dzieci po moich ś. p.) oraz neritinki :) (3 zebry, 1 red onion, 2 zwane zebra porcupine/spiky i jedną green purcupine) - więc zaślimaczona jestem ;) No i na koniec posiadam od niedawna samotnego achatinka i chętnie zorganizowałabym mu kolegę. :) Czy jakiś maluch nadal szuka domu? :) P. S. Jestem z Wawki. :) Quote
supergoga Posted September 6, 2008 Author Posted September 6, 2008 Maluchów u mnie dostatek. Z Warszawy były jakieś zamówienia. Gdyby sie uzbierały domki z warszawy - to pomyśle nad transportem. Moja siostra często przyjeżdża do taty - do Poznania - zabrałaby glutki. A rosną i dorodne są. Postaram się obfocić niebawem. Jesli jesteś zainteresowana - to dowiem się, kiedy Kasia będzie w Poznaniu. Quote
charon Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 U, to fajnie, że transport by się znalazł! :) Jak duże już maluszki są? :) Wzruszyła mnie historia ich rodziców! ;) Chętnie przygarnę jednego ślimorka i myślę, że i Edward (moje ślimaczeństwo) się podzieli domostwem i żarełkiem. :> Quote
supergoga Posted September 7, 2008 Author Posted September 7, 2008 To teraz zbieram konkretne zapotrzebowania i ilości. Proszę wypisywać, a ja będę zbierać. A póxniej będę myśleć, jak mają dojechać. Ślimory już są coraz większe. Stopa niektórych ma juz ponad 6 cm. A to maluszki zupełne są. Quote
KaRa_ Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Mam pytanie czy te dwa dla mnie nadal są? musimy się jakoś umówić na odebranie ich;) Quote
charon Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 To zapisuje się na jednego ślimaczka. :) Quote
supergoga Posted September 8, 2008 Author Posted September 8, 2008 KaRa - są ślimki - jak się uporam możemy się umówić, może bywasz czasem w mieście to przekażę. Bo nadal bez auta jestem. A tam w pracyt Twojej nic nie wyszło? To szkoda - bo ich całe stosy sa - piękne, spore i dorodne. Zapisuje charon - 1 slimak KaRa - 2 ślimaki KOmu jeszcze? Quote
supergoga Posted September 9, 2008 Author Posted September 9, 2008 Kto jeszcze nadal chętny na ślimuszka. Bo mi się włos podnosi na myśl, co będzie jak porosną do wielkości dłoni. Będę musiała luzem je po domu wypuścić. ;) Quote
supergoga Posted September 9, 2008 Author Posted September 9, 2008 To jeszcze podniosę. Ślimaczki szukają domków. Quote
supergoga Posted September 10, 2008 Author Posted September 10, 2008 :placz: Nikt więcej już nie chce gluciorka - i nie chce dołączyć do naszej ślimaczej ferajny. A może - to taki niekłopotliwy stwór. Quote
malawaszka Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 potwierdzam i zachęcam - uwielbiam obserwować jak chłopaki popylają po terrarium i przyklejają kupy na suficie :lol: fajni są :loveu: Quote
weszka Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 Ja też zachęcam! Fajny zwierzak - cichy (choć chrupie!) i całkiem nieinwazyjny! Quote
lionblau Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 Glutki w górę pełzniemy hop hop hop;) Quote
charon Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Przygarnijcie ślimki! :) Sympatyczne sąąąą! Czy te oczy mogą kłamać? XD [img]http://img98.imageshack.us/img98/5264/edya2.jpg[/img] Już nie mogę się doczekać na wieści kiedy ślimek będzie miał możliwość się wybrać. :) Quote
supergoga Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 Będę wiedzieć w tych dniach, czy Kasia przyjedzie albo czy ktoś do niej jedzie. Do Stolicy naszej. Quote
butterflyek Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Ja bym ślimaczka chetnie, ale jak go do Lublińca koło Częstochowy przetransportować? :razz: No i do Płocka może jeden mógłby iść :cool3: Glutki w górę !! Quote
supergoga Posted September 15, 2008 Author Posted September 15, 2008 Ja zapisuję wszystko i jakby były transporty - będę kombinować. Teraz wystawa w Poznaniu w listopadzie będzie. Będą się ludzie przemieszczać. Popytajcie też. Quote
supergoga Posted September 16, 2008 Author Posted September 16, 2008 Mam transport w okolice Płocka dla ślimka. Tomo - nasz dogomaniacki kolega jedzie do - oj :oops: chyba pomyle nazwę - Zadworze - koło Płocka, ośrodek relaks w ten weekend. Chętnie zabierze glutka. Tylko do piątku do 13.00 muszę wiedzieć. Sliczne gluciorki - mogą jechać do Płocka. KOmu gluciorka. Quote
supergoga Posted September 17, 2008 Author Posted September 17, 2008 Mam dzięki Charon (:multi:) transport dla ślimków do Warszawy. Na tą niedzielę . Do piatku przed południem muszę mieć wieści, czy znalazłby się w stolicy jeszcze jakiś chętny domek dla gluciorka. Okazją jest transport, a one rosną i niebawem nie będzie mnie spod nich widać. POmóżcie poszukac domki glutkom. :oops: Quote
lionblau Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Dziś zrobię banerek dla ślimaczków i wstawię w podpis tutaj i na świnkowym forum może ktoś się zainteresuje ^^ Są takie pocieszne Quote
supergoga Posted September 17, 2008 Author Posted September 17, 2008 Pieknie Ci dziękuję, bo zginąć przyduszona takimi potworami w ilości 70 - to horror. Sama też wstawię. :multi: Quote
weszka Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Uratujcie supergogę od zadeptania przez sforę ślimaczorów!! :D Gluciaki są superowe jako domownicy! Komu???? Quote
supergoga Posted September 17, 2008 Author Posted September 17, 2008 Na koniec września - chyba w ostatni poniedziałek mój TZ bęzie jechał z Łodzi na Śląsk - przez Częstochowę. Czy byłaby szansa na odebranie glucików w Częstochowie? A przedtem jedzie z Poznania do Łodzi. Nikt w Łodzi nie chce się do nas, zaślimaczonych, przyłączyć.:shake::-( Quote
charon Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Up! :) Widzę że mój ślim został bohaterem bannera. XD Quote
Recommended Posts