weszka Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Tak Waszeczko są słodkie - mają wszystko tycie tycie tyciusieńkie :loveu: i ślicznie uformowane różeczki i muszeleczki :loveu: Quote
Charly Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 musze przyznac ze zajadam akurat pizze.... i....:oops::oops::oops: zrobilo mi sie lekko niedobrze...na widok takiej ilosci gluciorow i do tego przezroczystych na pomidorku.... czy to mnie dyskwalifikuje jako DS dla slimakow? zaznaczam, ze dlatego, bo jadlam. Weszka...one nadal takie małe są? to jakies nowe? czy tak wolno rosna? Quote
weszka Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Charly no wiesz :-o:mad: Małe to one były tydzień temu - miały dosłownie parę mm. teraz sa już ze 2x takie :evil_lol::loveu: Quote
Charly Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 sorry:oops::evil_lol:. Ale na tym pomidorku..a ja akurat zajadalam pizze wegetarianska:evil_lol: Sliczne sa. teraz juz moge podziwiac. Trawie akurat:eviltong: Quote
weszka Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 [quote name='KaRa_']One są śliczne!!!:loveu::loveu::loveu:[/quote] I to jest prawidłowa reakcja :multi: Quote
Charly Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 :-? [SIZE=1][COLOR=silver]to co cioteczki? dostane slimora razy 3?...bede dbac....naprawde...[/COLOR][/SIZE]:sad: Quote
malawaszka Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 jak obiecasz że nie będzie na jego widok wymiotować :roflt: haha przepraszam, nie mogłam się powstrzymać :oops: - oczywiście ja tu nie decyduję :cool1: ;) Quote
Charly Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 obiecuje...ze sie postaram...:evil_lol::evil_lol: Quote
monita Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 Jeszcze nie mam wieści od hodowców - ale wstępnie zarezerwuję około 15 :p Quote
KaRa_ Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 [quote name='weszka']I to jest prawidłowa reakcja :multi:[/quote] Ja mogłabym prosić o trzy maluchy?;)Jeden dla mnie dwa dla znajomej:cool3: Quote
hop! Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 [U]Aktualnie:[/U] malawaszka - 2 KaRa - 3 Equus - 2 Charly - 3 monita - wstępnie około 15 :crazyeye: Dorothy - 4 (?) koszalinianka - kilka (?) Quote
supergoga Posted March 23, 2008 Author Posted March 23, 2008 Sorry że się włączę - cieszę się, że ten mięczusuiowy wątek tak nam się rozrasta. One sa naprawdę kochane i świetne. I super, że dzieciaki znajduja domki. Monita - mam pytanie - czy Ci hodowcy to czasem nie na konsumpcję chcą :shake::placz: - bo na allegro np. znalazłam kiedys takie slimki i zaznaczono, że kulinarnie świetne. Brrrrr I nie chcę być niegrzeczna - ale w sprawie slimków dla Dorothy to ja bym jednak się wstrzymała. Nie odebrała 2 - i teraz mamy nielegalną rozmnażalnię ;). Więc myśle, że nalezy dać sobie spokój. A pozostałe - niech jadą w świat. Ja szukam pilnie transportu z Poznania do Katowic dla czarnej koteczki, która ma w Katowicach dom - biedna mała, po śmierci Pani została sama na dworze, wychudła i przerazona. Ma domek - może gdyby na tej trasie można było to połączyć jakoś. Quote
Charly Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 Dorothy i Libra;) [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=106462[/URL] Quote
KaRa_ Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 O jej mój brat jechał w piątek do Katowic:oops: Quote
supergoga Posted March 23, 2008 Author Posted March 23, 2008 To szkoda że nie wiedziałam i że nie napisałam, ale miała awarię kompa. Ale może jeszcze ktoś pojedzie - zobaczymy. Gdyby ktoś jechał na trasie Poznań - Katowice lub odwrotnie, mała czarna koteczka pilnie musi trafić do domku w Katowicach. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108207[/URL] Quote
koszalinianka Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 ja chętnie wezmę nawet 5 sztuk ... akwarium cały czas czeka :loveu: Quote
Charly Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 [quote name='koszalinianka']ja chętnie wezmę nawet 5 sztuk ... akwarium cały czas czeka :loveu:[/quote] a powiedz jakie to akwarium jest duze i gdzie tą pokrywe zdobyłas? prosze o pomoc, bo nie mam pomyslunku a dziatki tuz tuz beda sie wprowadzac...nie chce ich potem trzymac nie przygotowana w garnku:oops::evil_lol: Quote
koszalinianka Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 akwarium to łącznie 120 litrów podzielone wklejonymi szybami na trzy części (kupiłam kiedyś na wyprzedaży likwidowanego sklepu zoologicznego) ... a jeśli ślimaczki urosną mam na stanie drugie 120 litrowe akwrium (nie dzielone) ... akwaria będą przykryte szybą opartą na plastikowych narożnikach dzięki temu będzie cyrkulacja powietrza ... jako podłoże mam zakupioną kokosową mieszankę do terrariów Quote
monita Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 [quote name='hop!'][U]Aktualnie:[/U] malawaszka - 2 KaRa - 3 Equus - 2 Charly - 3 monita - wstępnie około 15 :crazyeye: Dorothy - 4 (?) koszalinianka - kilka (?)[/quote] Bo jeszcze zabraknie, takie wzięcie mają ;) [quote name='supergoga'] Monita - mam pytanie - czy Ci hodowcy to czasem nie na konsumpcję chcą :shake::placz: - bo na allegro np. znalazłam kiedys takie slimki i zaznaczono, że kulinarnie świetne. Brrrrr [/quote] Nie, nie !! Bez obaw :p Oni hodują, różne, dziwne stworki ;) Quote
hop! Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 Na dzień dzisiejszy... malawaszka - 2 KaRa - 3 Equus - 2 Charly - 3 koszalinianka - nawet 5 monita - wstępnie około 15 :crazyeye: Dorothy - 4 (?) Czy Dorothy mam skreślić z listy? Quote
Recommended Posts