Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

musze przyznac ze zajadam akurat pizze.... i....:oops::oops::oops: zrobilo mi sie lekko niedobrze...na widok takiej ilosci gluciorow i do tego przezroczystych na pomidorku....

czy to mnie dyskwalifikuje jako DS dla slimakow? zaznaczam, ze dlatego, bo jadlam.

Weszka...one nadal takie małe są? to jakies nowe? czy tak wolno rosna?

Posted

[U]Aktualnie:[/U]
malawaszka - 2
KaRa - 3
Equus - 2
Charly - 3

monita - wstępnie około 15 :crazyeye:
Dorothy - 4 (?)
koszalinianka - kilka (?)

Posted

Sorry że się włączę - cieszę się, że ten mięczusuiowy wątek tak nam się rozrasta. One sa naprawdę kochane i świetne.
I super, że dzieciaki znajduja domki.

Monita - mam pytanie - czy Ci hodowcy to czasem nie na konsumpcję chcą :shake::placz: - bo na allegro np. znalazłam kiedys takie slimki i zaznaczono, że kulinarnie świetne. Brrrrr

I nie chcę być niegrzeczna - ale w sprawie slimków dla Dorothy to ja bym jednak się wstrzymała. Nie odebrała 2 - i teraz mamy nielegalną rozmnażalnię ;). Więc myśle, że nalezy dać sobie spokój.

A pozostałe - niech jadą w świat.

Ja szukam pilnie transportu z Poznania do Katowic dla czarnej koteczki, która ma w Katowicach dom - biedna mała, po śmierci Pani została sama na dworze, wychudła i przerazona. Ma domek - może gdyby na tej trasie można było to połączyć jakoś.

Posted

To szkoda że nie wiedziałam i że nie napisałam, ale miała awarię kompa. Ale może jeszcze ktoś pojedzie - zobaczymy.

Gdyby ktoś jechał na trasie Poznań - Katowice lub odwrotnie, mała czarna koteczka pilnie musi trafić do domku w Katowicach.

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108207[/URL]

Posted

[quote name='koszalinianka']ja chętnie wezmę nawet 5 sztuk ... akwarium cały czas czeka :loveu:[/quote]

a powiedz jakie to akwarium jest duze i gdzie tą pokrywe zdobyłas? prosze o pomoc, bo nie mam pomyslunku a dziatki tuz tuz beda sie wprowadzac...nie chce ich potem trzymac nie przygotowana w garnku:oops::evil_lol:

Posted

akwarium to łącznie 120 litrów podzielone wklejonymi szybami na trzy części (kupiłam kiedyś na wyprzedaży likwidowanego sklepu zoologicznego) ... a jeśli ślimaczki urosną mam na stanie drugie 120 litrowe akwrium (nie dzielone) ... akwaria będą przykryte szybą opartą na plastikowych narożnikach dzięki temu będzie cyrkulacja powietrza ... jako podłoże mam zakupioną kokosową mieszankę do terrariów

Posted

[quote name='hop!'][U]Aktualnie:[/U]
malawaszka - 2
KaRa - 3
Equus - 2
Charly - 3

Dorothy - 4 (?)
koszalinianka - kilka (?)[/quote]

Bo jeszcze zabraknie, takie wzięcie mają ;)

[quote name='supergoga']
Monita - mam pytanie - czy Ci hodowcy to czasem nie na konsumpcję chcą :shake::placz: - bo na allegro np. znalazłam kiedys takie slimki i zaznaczono, że kulinarnie świetne. Brrrrr

[/quote]

Nie, nie !! Bez obaw :p Oni hodują, różne, dziwne stworki ;)

Posted

Na dzień dzisiejszy...

malawaszka - 2
KaRa - 3
Equus - 2
Charly - 3
koszalinianka - nawet 5

Dorothy - 4 (?) Czy Dorothy mam skreślić z listy?