weszka Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 [quote name='malawaszka']ja chcę już :placz: już go kocham i tęsknię :placz: :lol: no i pokaż fotkę całego terrarium swojego :cool3: bo muszę pomyśleć nad mieszkaniem dla Gluta Juniora :evil_lol: i zastanawiam się - może na początek zakupię mu po prostu takie plastikowe faunabox a jak ja się będę przeprowadzać to i on dostanie nowe M bo tam będę miała więcej miejsca :loveu: Weszko dbaj o dzieci :loveu::lol:[/quote] Waszeczko :loveu: dbam o dzieci spokojna głowa. Moje są w takim terra zamykanym 40x35 cm. Myślę że dla takich małych kruszynek faunabox wystarczy w zupełności do jakiegoś czasu :razz: [quote name='koszalinianka']ja chcę ... chętnie zaopiekuję się ślimaczkamie ... mam wolne akwaria więc nawet kilka sztuk może zamieszkać u mnie bezpiecznie[/quote] Służę ale jak je tam dowieźć... Chyba znów będe musiała wrobić szwagra który wiózł ślimaczarnię od Supergogi :cool3: On tam jeździ gdzieś w okolice to pewnie by zabrał ślimaczych kumpli :evil_lol: [quote name='KaRa_']A ja mam jedną chętną, i dzisiaj sama też patrzyłam u siebie w pracy nad terrarium dla siebie:evil_lol:bo mam mniejsce na półce na większe terarrium ładnie :evil_lol:[/quote] To się podzielę pod warunkiem że będą miały najlepsze warunki z możliwych :p [quote name='malawaszka']Weszko weszko słyszałaś??? :loveu: dałabyś radę zabrać okruszki do Katowic??? :cool3: [/quote] No pewnie!!! Wezmę juniorów ze sobą :) Ale masz cudaka :crazyeye: Quote
KaRa_ Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Ja coś na temat egzotycznych zwierząt też wiem bo mam ptasznika , w pracy gadziątka są, nawet na własnej skórze poczułam ugryuzienie węża:lol: Quote
malawaszka Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 [LEFT][FONT=Book Antiqua][SIZE=4][COLOR=Black][B][FONT=Monospaced][B]dł 37cm [/B][/FONT][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=4][COLOR=Black][B][FONT=Monospaced][B]szer 22cm [/B][/FONT][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=4][COLOR=Black][B][FONT=Monospaced][B]wys 24,5cm taki faunabox chciałam kupic - może to za duże na razie? :lol: bo się pogubią :lol: [/B][/FONT][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/LEFT] [CENTER][FONT=Book Antiqua][SIZE=4][/SIZE][/FONT][/CENTER] Quote
koszalinianka Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 ale jak się zrobi cieplej to można by je wysłać pocztą ... paczką priorytetową ... co o tym myślicie ? Quote
KaRa_ Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 [quote name='koszalinianka']ale jak się zrobi cieplej to można by je wysłać pocztą ... paczką priorytetową ... co o tym myślicie ?[/quote] Toć to zywe stworzenie Quote
malawaszka Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 [quote name='koszalinianka']ale jak się zrobi cieplej to można by je wysłać pocztą ... paczką priorytetową ... co o tym myślicie ?[/quote] ja bym chyba nie zaryzykowała ze spokojnym sumieniem chociaż wiem, że wysyłają ludzie tak :shake: ale po tym jak widziałam co na poczcie zrobili z ramką gipsową którą w pudełku i poowijaną w gazety wysyłałam, to nic zywego bym im nie powierzyła :angryy::mad: Quote
monita Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 [B]malawaszka [/B]masz aksolotla :crazyeye: PS : Zawsze na nie "chorowałam" :cool1: Quote
hop! Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 [URL]http://img181.imageshack.us/img181/5213/aks4iz2.jpg[/URL] Aksolotl niesamowity! :) Quote
koszalinianka Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 No to w takim razie jak je przetransportować na taką odległość? Quote
malawaszka Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 [quote name='weszka'] Służę ale jak je tam dowieźć... Chyba znów będe musiała wrobić szwagra który wiózł ślimaczarnię od Supergogi :cool3: On tam jeździ gdzieś w okolice to pewnie by zabrał ślimaczych kumpli :evil_lol: [/quote] może Weszka załatwi :cool3: Quote
Equus Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Hej! Jak byłby transport do Warszawy to może i ja też bym mogła przygarnąć dwa ślimaczki... A jak utrzymujecie wilgotność w terrarium, spryskujecie codziennie podłoże czy jakieś inne patenty? Quote
KaRa_ Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 [quote name='Equus']Hej! Jak byłby transport do Warszawy to może i ja też bym mogła przygarnąć dwa ślimaczki... A jak utrzymujecie wilgotność w terrarium, spryskujecie codziennie podłoże czy jakieś inne patenty?[/quote] Trzeba pewnie codziennie zraszać tak jak gady;) Quote
hop! Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 [quote name='Equus']Hej! Jak byłby transport do Warszawy to może i ja też bym mogła przygarnąć dwa ślimaczki... A jak utrzymujecie wilgotność w terrarium, spryskujecie codziennie podłoże czy jakieś inne patenty?[/quote] Codziennie spryskuję podłoże spryskiwaczem do kwiatków, a w razie potrzeby podlewam konewką. Mają przynajmniej urozmaicone opady - od mżawki po rzęsisty deszcz. ;) Quote
weszka Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 [quote name='Equus']Hej! Jak byłby transport do Warszawy to może i ja też bym mogła przygarnąć dwa ślimaczki... A jak utrzymujecie wilgotność w terrarium, spryskujecie codziennie podłoże czy jakieś inne patenty?[/quote] Do Warszawy bez problemu się załatwi :) Ja będę w kwietniu jechać :p [quote name='malawaszka']Weszko jak się mają dzieciaczki :loveu:[/quote] A dobrze, dobrze pałaszują ogórka :cool1: Quote
malawaszka Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 a urosły? :oops: ja dziś już prawie kupiłam faunabox ale się powstrzymałam jeszcze trochę czasu jest :lol: Quote
supergoga Posted March 20, 2008 Author Posted March 20, 2008 Ktoś pytał na wątku zaginionej Lusi o ślimaki - Charly, może do nas zajrzy!!! Quote
malawaszka Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 :crazyeye:chyba zwariowałam już od tej pracy :mdleje: Charly pisała tu kilka postów i chyba skasowała je teraz bo zniknęły :cool3: Quote
Charly Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 nie zwariowałas Malawaszka:evil_lol::evil_lol::evil_lol:. Mi sie cos pomylilo. Chcialam wykasowac co innego, gdzie indziej ale poszly te posty stad....comp stanal nagle i wszystko sie wymieszało. Ja własnie w sprawie slimakow pisałam. Ze no wiecie...tez chce... Ale mam pytanie...czy na pewno mozna je trzymac po jednym? Tzn. ja chce 2 albo 3. Bo one tak chetnie przeciez wchodza jeden na drugiego w naturze:cool3::evil_lol:. Zal mi singla trzymac... A drugie pytanie..czy łatwo jest przeoczyc nowe jajeczka:oops::oops:? a tak w ogole to watek jest zarąbisty. Slimak...super sprawa. A taki duzy to juz w ogole. Quote
Charly Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 weszka, a co z potomstwem...kiedy odstawiasz je od cycka? Quote
Charly Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 ty juz masz? przeciez nie mialas:cool3: a moze mi sie miesza wszystko. Ja tez chce. gdzie weszka z potomstwem:mad:. moze zakopala do ziemi, albo za rozki i do wody:placz::diabloti: Quote
Recommended Posts