oktawia6 Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 _Tosia_ napisał(a): oczywiście kochana Oktawio, mam i niedawno jej dałam dobrze, bo nie jeden raz już słyszałam i osobiście nawet widziałam, że nie dostał pies p/bólowego:roll:a to skandal! dobrze, w takim wypadku Tosia, jutro pojutrze będzie się czuła lepiej!:p Quote
Becia66 Posted January 13, 2008 Author Posted January 13, 2008 Tosieńko, pierwsze 2-3 dni najgorsze, potem już z górki. Moja Figa w 5 dniu chciała biegac po ogrodzie i musiałam stopować jej energię. Nie wiem jak to sie ma dodatkowo z przepukliną...:roll: Ucałuj w nochal Majeczkę i powiedz jej na uszko że ciocia becia o niej myśli i życzy szybkiego powrotu do zdrowia.... Trzymajcie się dziewczyny....:calus: Quote
Becia66 Posted January 14, 2008 Author Posted January 14, 2008 Jak tam Tosieńko Majeczka ? Bardzo cierpi ? :roll: Quote
_Tosia_ Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Beciu, Maja cały czas leży albo siedzi i patrzy na mnie spode łba :roll:. jest bardzo niezadowolona z fartuszka... musiałam jej dość mocno zawiązac, bo mi z niego wyłaziła. a dzis juz muszę isc do pracy, wiec zanim TZ wróci od 14 do 18.30 musi zostac sama :sadCyber:. wczoraj bylyśmy u doktorka, powiedzial, ze ładnie się goi, dał antybiotyk i za tydz. w pon. zdjęcie szwów. Quote
_Tosia_ Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 żebyście widziały to jej spojrzenie teraz... na pewno ją to dodatkowo swędzi, próbuje się lizać przez fartuszek.. ale i tak zamerdała ogonkiem na widok doktora, co za pies niesamowity Quote
SZPiLKA23 Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 :) .........zeby tylko sobie tego fartuszka nie sciagneła.... Quote
Becia66 Posted January 15, 2008 Author Posted January 15, 2008 Już się zaczynam martwić żeby sobie sama coś nie zrobiła... Quote
_Tosia_ Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 pilnuję... ale dlatego się martwię, że muszę ją dzis zostawic na parę godzin samą... :grab:.mocno zawiążę. lepsze to, niz gdyby miala sobie szwy wyrwac. Quote
_Tosia_ Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 becia66 napisał(a):Już się zaczynam martwić żeby sobie sama coś nie zrobiła... SZPiLKA23 napisał(a)::) .........zeby tylko sobie tego fartuszka nie sciagneła.... o boze przestancie.. juz nie moge wziac wiecej urlopu... :nerwy: Quote
SZPiLKA23 Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 To by było najgorsze ja juz sie boje co mnie czeka z Sara...... bo to niezły gagatek.... Nie znam sie na tym ale moze ma taka tube na głowe?? wtedy nie dostanie do brzuszka, ale nie wiem czy bez opieki nie zrobi sobie tym krzywdy :-/..... moze dac jej cos łagodnego na uspokojenie zeby wiekszosc tego czasu przespała..... nie wiem co radzic bo nigdy takiej sytuacji ne miałam.... Quote
_Tosia_ Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 SZPiLKA23 napisał(a):To by było najgorsze ja juz sie boje co mnie czeka z Sara...... bo to niezły gagatek.... Nie znam sie na tym ale moze ma taka tube na głowe?? wtedy nie dostanie do brzuszka, ale nie wiem czy bez opieki nie zrobi sobie tym krzywdy :-/..... moze dac jej cos łagodnego na uspokojenie zeby wiekszosc tego czasu przespała..... nie wiem co radzic bo nigdy takiej sytuacji ne miałam.... mam tez taki kolnierz, ale to ją bardzo stresuje, wlasnie boje sie, ze sobie w tym cos zrobi. juz sama nie wiem. wpada na sciany w tym. strasznie sie denerwowala. boje sie ja w takim stresie na kilka godzin zostawic... Quote
_Tosia_ Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 w fartuszku po prostu sobie lezy i przysypia. a w kolnierzu szalala.. albo zaklinowala sie przy scianie i tak stala bez ruchu, bo nie wiedziala, jak wrzucic wsteczny....:placz: Quote
SZPiLKA23 Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 No własnie ... masz moze cos na uspokojenie dla psow tylko cos co nie bedzie kolidowało z lekami i delikatnego...moze to pomoze.... Quote
_Tosia_ Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 SZPiLKA23 napisał(a):No własnie ... masz moze cos na uspokojenie dla psow tylko cos co nie bedzie kolidowało z lekami i delikatnego...moze to pomoze.... nie, nie mam niczego takiego. w samym fartuszku jest bardzo spokojna, mocno zawiążę i musi być dobrze. w nocy tez sobie przeciez nic nie zrobila. Quote
SZPiLKA23 Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Bedzie dobrze ... moze tak z 30 min przed wyjsciem zajmij ja czyms zeby nie spała, to potem bedzie spokojna i zasnie.... Quote
Becia66 Posted January 15, 2008 Author Posted January 15, 2008 Te plastikowe kołnierze faktycznie jakoś się nie sprawdzają. Moja sunia po sterylce też myslałam że wariata dostanie przy każdym zakladaniu, obijała sie o ściany, potykała o meble, była poirytowana i zamiast odpoczywać w spokoju to cały czas walczyła z tym kołnierzem. Ubranko lepiej sie sprawdziło... Quote
Becia66 Posted January 15, 2008 Author Posted January 15, 2008 Tosiu, wszystko w porzadku w domku zastałas ?:roll: Quote
_Tosia_ Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 becia66 napisał(a):Tosiu, wszystko w porzadku w domku zastałas ?:roll: tak, wszystko było ok :lol:. oczywiście oprócz tego, że Maja jest na mnie obrazona i odwraca się do mnie plecami (nie chce na mnie patrzec) :-(. i już mnie wytresowała, bo jak tylko pisnie, to ja pędzę zobaczyć, co się dzieje. wczoraj już nawet jej się nie chcialo do miski wstać, dopiero, jak przyniosłam, to się zjadło :eviltong: Quote
_Tosia_ Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 a, i na przeprosiny Maja dostała 2 nowe naszyjniki :lol:. czerwoną i czarną obróżkę - zdobione w pieski i kostki:oops: Quote
SZPiLKA23 Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Ladnie jest przekupna..;) dobrze ze wszystko jest ok ;) a jak juz ma kaprysy to znaczy ze sie dobrze czuje;) Quote
Becia66 Posted January 16, 2008 Author Posted January 16, 2008 Przynajmniej teraz twój Bazyl troche odetchnie...:eviltong: Quote
Becia66 Posted January 16, 2008 Author Posted January 16, 2008 bardzo prosimy o zagłosowanie na Orzechowce w konkursie KRAKVETU, bierzemy udział po raz pierwszy i naprawdę mamy szansę wygrać. Majka pomóż !!! Twoje siostry i bracia głodują...:placz: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=33256&page=92 Quote
Becia66 Posted January 16, 2008 Author Posted January 16, 2008 żle podałam link i mam problem z edytowaniem go. Tu podaję link do głosowania : http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=6739 Quote
Recommended Posts