Jump to content
Dogomania

Dwa serduszka..Panna Jessi - Yorkowa księżniczka oraz Buffy - domowy postrach :D

Recommended Posts

Posted

O jeny wiesz jak blisko :crazyeye: No minutka drogi i przez ulicę nie trzeba przechodzić :evil_lol: Tylko, że to Gimnazjum sportowe chyba ale inne też się znajdą :eviltong:

• Replies 13.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• tigrunia

4442

• Pegaza

1351

• Aga76

1160

• Kasia

748

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Znalazłam następne :cool3: Z 5 minutek drogi :cool3: hehe
No .. to jakby co pytaj na PW dalej bo trochę tu off mały robimy :eviltong:

Pralka mnie woła :crazyeye:

Posted

Cześć Be :) Moje tak się wykładają na plecki żeby je po brzuszkach smyrać :D
Na noc pranie robisz? Ja nie raz zapominam wyciągnąc i rano muszę od nowa prać bo już zapach ma nie bardzo:roll:
A jak spódniczka? zamówiona:cool3:

Posted

O to Be już w letniej rezydencji przebywa :D

Fajnie Ci ja dopiero wybieram rezydencję bo wymiękam jak na dzień dzisiejszy z budowaniem to nie na moje nerwy ja bym chciała już na ten tychmiast :D

Posted

tigrunia napisał(a):
Pycha jest :loveu: Ale też zależy jakie.. ja nie lubię chleba Pumpernikiel np :roll: A uwielbiam słonecznikowy z mojej cukierni :loveu:

Buff waży całe 2 kg :cool3: Czego w ogóle po niej nie widać :eviltong:

Dziewczyny przeprowadziłam się :crazyeye: Szybko mi poszło nawet :multi: Zaczęłam o 14, skończyłam o 18 z całkowitym wysprzątaniem kuchni tu w domu.. :crazyeye: Muszę jeszcze mieszkanie posprzątać i dać jakieś ogłoszenie żeby ktoś wynajął..

Ja Pumpernikla też nie lubię :shake: Ale takie ziarenkowe i owszem, u nas mają w sklepach bardzo dobry chleb razowy ze słonecznikiem, a w Lidlu bułki sojowe albo multicorn :p

To moja Ulka waży tyle co Buff ;)

Ja się zaraz też wyprowadzam, ale tylko na 3 miesiące, pod koniec września będzie wielki come back :evil_lol: Ale mi się pakować nie chce... A ogłoszenia też musiałyśmy dawać że współlokatorów szukamy, bo jedna kumpela jedzie do Włoch, druga za miłością na drugi koniec Polski, a my we dwie zostałyśmy to trzeba było kogoś dokoptować.
Princess_York napisał(a):
Ale mieszkasz jeszcze w Bydgoszczy nie ? :diabloti:

Ja chyba też się będę przeprowadzała .. Tam do Was :))

To stamtąd już i do nas blisko ;)

Posted

laurin napisał(a):
Cześć Be :) Moje tak się wykładają na plecki żeby je po brzuszkach smyrać :D
Na noc pranie robisz? Ja nie raz zapominam wyciągnąc i rano muszę od nowa prać bo już zapach ma nie bardzo:roll:
A jak spódniczka? zamówiona:cool3:

Na noc często robię wtedy rano tylko płukanie dodatkowe włączam.. Zawsze płuczę dodatkowo więc nie problem to dla mnie ;)
Pegaza napisał(a):
Cze Be wieczornie:)
mowisz z na starych smieciach jestes ale na zime znow powrot?

Na zimę będę szukać nowego lokum bo tu szukamy lokatorów ;) Już i tak mam wyrzuty sumienia, że mamie na tyle m-cy zarobek ukróciłam :eviltong: Biedna dom buduje a ja jej się wpakowałam :evil_lol:
Jakby dom zrobiła do zimy to bym się tam wprowadziła ale kurcze problem ma moja mamcia ogromny bo jej kuzyn nagina z oknami :angryy: Tzn. wujaszek ma firmę budowlaną i się zna co i jak - dużo jej pomagał przy budowie no i w październiku zawiózł ją do firmy która robi okna, mama zamówiła, zapłaciła i dupa - do dziś okien nie ma :crazyeye: Miały być już na 100% w zeszłym tygodniu no i nie ma .. :angryy: A bez okien nie może robić prądu, hydrauliki, gazu.. nic :shake:
Viky i Ja napisał(a):
Cześć Be :)
Ja tam większość w nocy robię bo w dzień jakoś mi nie idzie ;)

Ty to w ogóle jesteś niesamowita z tym nocnym urzędowaniem :crazyeye: Podziwiam :eviltong:
karkakarka napisał(a):
Hej :) No nasze panny restartowe z dogomonii jakieś takie małe się trafiły :)

No widzisz.. czasem tak bywa. Patrz Buff :eviltong:
dzasta napisał(a):
O to Be już w letniej rezydencji przebywa :D

Fajnie Ci ja dopiero wybieram rezydencję bo wymiękam jak na dzień dzisiejszy z budowaniem to nie na moje nerwy ja bym chciała już na ten tychmiast :D

Ano :multi: Cieszę się :multi:

No i masz rację - jak masz możliwość kupuj gotowy dom :eviltong: Tylko najlepiej taki w którym ktoś chciał zamieszkać znaczy się budował dla siebie. Bo jak u mojej mamy była ekipa wykończeniowa to co chwilę pytali czy dla siebie buduje bo jak nie to tu można zaoszczędzić a to tam.. :roll:
agamewa napisał(a):
Witamy się z Wami:)

Cześć nieobecna już Agniesiu :eviltong:
laurin napisał(a):
Cze :grins:

Cze Anka :multi:

Posted

jot11 napisał(a):
Cześć przeprowadzona Be.:multi:

Cze Jolka :multi:
*kleo* napisał(a):
Ja Pumpernikla też nie lubię :shake: Ale takie ziarenkowe i owszem, u nas mają w sklepach bardzo dobry chleb razowy ze słonecznikiem, a w Lidlu bułki sojowe albo multicorn :p

To moja Ulka waży tyle co Buff ;)

Ja się zaraz też wyprowadzam, ale tylko na 3 miesiące, pod koniec września będzie wielki come back :evil_lol: Ale mi się pakować nie chce... A ogłoszenia też musiałyśmy dawać że współlokatorów szukamy, bo jedna kumpela jedzie do Włoch, druga za miłością na drugi koniec Polski, a my we dwie zostałyśmy to trzeba było kogoś dokoptować.

To stamtąd już i do nas blisko ;)

I cze Klaudia :eviltong:

Klaudia Ty się znasz na mazurach to może mi coś doradzisz..
Obstawiam dwie opcje na wakacje - albo tydzień w Tunezji i parę dni nad PL morzem zapewne u Pudziana albo tydzień nad morzem i tydzień na mazurach..
No i nie wiem kurcze gdzie, co, jak.. średnio jestem za Mazurami ale Łuki nie był więc chciałabym, żeby zobaczył.
W ogóle to wyliczyłam, że na 2 osoby wydamy ok 2000 zł na cały tydzień wszystkiego. Myślicie, że to możliwe? Urlop na tydzień w PL kosztuje 1000 zł/ osobę? Ja nigdy nie liczyłam jak gdzieś jechaliśmy tylko w sumie w górach jak byliśmy to wyszło 1000zł nawet z paliwem no ale tam chyba taniej bo obiadki mieliśmy bardzo tanio, śniadania, kolacje w domku sama robiłam. Nie było lodów, gofrów it.d. ale za to grzańce były. Kurcze mam dylemat. Tydzień w Tunezji kosztowałby mnie 2 tyś/osobę. Łuki nie chce do Tunezji bo kasy nie ma przez to auto no i w sumie i tak nie wiem czy go namówię..
Doradźcie mi coś :placz:

Karina - pewnie dojdzie do 2,3. Buff w 8 m-cu miała 1,7 kg. Teraz waży 2.

Posted

No powiem ci że moja siostra w zeszłym roku była na wczasach w Chorwacji pojechali na 12 dni własnym autem płacili tylko za noclegi , jedzenie kupowali z supermarketach i sami w domu gotowali. I jak się zapytałam jakie koszta ponieśli to nie przekroczyli 2000 tysięcy łącznie z powrotem do Polski.

Posted

Doti1986 napisał(a):
No powiem ci że moja siostra w zeszłym roku była na wczasach w Chorwacji pojechali na 12 dni własnym autem płacili tylko za noclegi , jedzenie kupowali z supermarketach i sami w domu gotowali. I jak się zapytałam jakie koszta ponieśli to nie przekroczyli 2000 tysięcy łącznie z powrotem do Polski.

Jak to możliwe :crazyeye: Ja liczyłam, ze minimum 1500 by wyszło tak na 10 dni. A sami jechali autem czy ktoś z nimi jeszcze?

Posted

karkakarka napisał(a):
Ja generalni się nie znam, ale wiem, że warto tam zabrać swoją wodę mineralną:D

Cenna rada Karina :evil_lol:

Ja ogólnie słyszałam, że drogo tam u nich w sklepach.. Dlatego faktycznie dużo ludzi zabiera ze sobą prowiant. Teraz mamy duży samochód to by się sporo zmieściło :loveu: :evil_lol: Kurde w pracy mi zablokowali chorwackie forum a w domu to nie mam czasu , żeby poczytać :angryy:
Dorotka a mieszkanie to mieli wcześniej załatwione czy jak? Gdzie w ogóle mieszkali? W jakiej miejscowości?

Posted

Doti1986 napisał(a):
Pojechali w ciemno i po drodze zatrzymywali się w miejscowościach i oglądali pokoje:) masz szczęście bo mam wizytówkę z miejsca gdzie oni byli :) a to stronka do nich http://www.app-anita.com/

A wiesz może albo mogłabyś się dowiedzieć ile płacili za pokój?
Doti1986 napisał(a):

Super, jak przeglądałam w zeszłym roku oferty to wszystkie pokoje były bardzo podobne.
A w jakim miesiącu jechali?