Pegaza Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 znajomosc angielskiego mi potrzebna na pw kto chetny mi pomoc..? Quote
tigrunia Posted September 28, 2008 Author Posted September 28, 2008 [quote name='PositiveThought']Co przestawialas? :cool3: Ja uwielbiam rzeczy przestawiać :loveu: Inne ustawienie, inny styl iwogle :razz:[/quote] Wywaliłam jedną wielką szafe z mej sypialenki :loveu: Komode ustawiłam jak ma być , tapczanos tyż i chyba jest ok. Myśle tylko co z podłogą zrobic bo mi sie nie podoba :cool1: Quote
tigrunia Posted September 28, 2008 Author Posted September 28, 2008 [quote name='Mała Rita']Czesc niedzielnie :hand:[/quote] Cześć Asiu :loveu: [quote name='Pegaza']znajomosc angielskiego mi potrzebna na pw kto chetny mi pomoc..?[/quote] Atka jezd specjalizdka :razz: Quote
Magda Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 [quote name='tigrunia']Wywaliłam jedną wielką szafe z mej sypialenki :loveu: Komode ustawiłam jak ma być , tapczanos tyż i chyba jest ok. Myśle tylko co z podłogą zrobic bo mi sie nie podoba :cool1:[/quote] Położyć dywan?:lol: Chyba niczego innego nie zrobisz... hihi Cześć!:multi: Quote
tigrunia Posted September 28, 2008 Author Posted September 28, 2008 [quote name='Magda']Położyć dywan?:lol: Chyba niczego innego nie zrobisz... hihi Cześć!:multi:[/quote] Planuję ją wycyklinować porządnie i jakąś lakiero-bejcę malnąć :razz: Quote
Mała Rita Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 [quote name='tigrunia']Planuję ją wycyklinować porządnie i jakąś lakiero-bejcę malnąć :razz:[/quote] ja po cyklinowaniu i lakierowaniu tydzien w domu spac nie mogłam tak strasznie śmierdziało lakierem... fujjj Quote
Magda Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Ach te niezdecydowane baby:evil_lol: Te chłopy to się z nami mają Quote
tigrunia Posted September 28, 2008 Author Posted September 28, 2008 Co Ty.. nie jest tak źle ;) Już raz to przechodziłam .. w kuchni :razz: Quote
Pegaza Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 juz nie potrzeba podpytalam kogos innego:lol: wiecie co ja cos wczoraj odkrylam.. tu zapodam linka [url]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1682311_yorkshire_z_rodowodem_yorki_york.html[/url] a o co mi chodzi hmm to chyba tez nie jest uczciwe ze suczka powinna miec przerwe miedzy ciąza kolejną a jak widac Miami od Edyty nie miala.. chyba pamietacie Today i Tomorrow jej dwa psy ktore oszczenily sie przed mikolajkami.. wiec jak widac Ci ktorzy maja suke z papierami a suka zdobedzie hodowlanke to potem kryja suke cieczke w cieczke to chyba nie przepisowe z Zwiazkiem? Be Tys powinna byc bardziej obeznana..:p Quote
tigrunia Posted September 28, 2008 Author Posted September 28, 2008 W/g regulaminu związku suka może mieć małe raz w roku. Wiec na moje jest to zgodne z regulaminem. Trzeba by sprawdzić dokładnie kiedy urodzili się tamci chłopacy bo ja nie pamiętam :shake: A te maluchy, które wynalazłaś D-E są z lipca. Quote
Pegaza Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 aha Be nie no jesli raz w roku to tak wg regulaminu pasuje bo tamte byly mikolajkowe czyli 12.07 ale w sumie suka powinna odpoczac jedna cieczke chyba nie:razz: Quote
tigrunia Posted September 28, 2008 Author Posted September 28, 2008 [quote name='Pegaza']aha Be nie no jesli raz w roku to tak wg regulaminu pasuje bo tamte byly mikolajkowe czyli 12.07 ale w sumie suka powinna odpoczac jedna cieczke chyba nie:razz:[/quote] D-E zagiełaś mnie :evil_lol: A tamte nie były od innej suki? Nie powinny być kryte co cieczke, ale wszystkie i tamte mikołajkowe i te lipcowe mają rodowody czyli ZK musi takie coś dopuszczać. Quote
Pegaza Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Nie od innej bo nawet pokazywala je na galeriach ze od Miami..znajdziesz jelsi chcesz szukac..:lol: no jesli rodowody mają czyli w zwiazku to przepuscili..ale ja mysle na ten temat to co pisalam wczesniej.. Quote
tigrunia Posted September 28, 2008 Author Posted September 28, 2008 [quote name='Pegaza']Nie od innej bo nawet pokazywala je na galeriach ze od Miami..znajdziesz jelsi chcesz szukac..:lol: no jesli rodowody mają czyli w zwiazku to przepuscili..ale ja mysle na ten temat to co pisalam wczesniej..[/quote] D-E zagłębię sie w to później i obadam sprawe :razz: Póki co za pół godzinki pracę kończę i do domciu :loveu::multi: Quote
Pegaza Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Be az tak nie musisz ja tylko zwrocilam uwage ze kryta co cieczke ale jesli tak mozna.. jej sprawa:roll: bo mnie by bylo szkoda suczki.. a ja ide zrobic kawusie i sernika se wiasc papa do potem byc moze... Quote
tigrunia Posted September 28, 2008 Author Posted September 28, 2008 [quote name='Pegaza']Be az tak nie musisz ja tylko zwrocilam uwage ze kryta co cieczke ale jesli tak mozna.. jej sprawa:roll: bo mnie by bylo szkoda suczki.. a ja ide zrobic kawusie i sernika se wiasc papa do potem byc moze...[/quote] No co cieczke to ona na pewno nie kryje. Po prostu może wolała mieć tym razem maluchy na lato niż na zime. Suka pewnie była w dobrej kondycji no to ją pokryła. Na pewno by jej nie narażała ;) Quote
Guest Agata_B Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Suka może mieć dwa razy szczeniaki pod rząd, co pół roku, ZK na to pozwala. Wystarczy ze szczeniaki urodzą się (np) w grudniu 2007 to może mieć już następne za drugą cieczke czyli np w maju 2008. A... i z tego co wiem to Miamka waży 1,5kg i maluchy co cieczke???? :O :o Quote
duszek01 Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Sorry ze tak podczytuje ,ale Agato mylisz sie co do Miami(widac za krotko tu jestes)ta suczka nigdy nie wazyla 1,5:shake:.Tak jak Edyta w ogloszeniu napisala jej waga to 1,8 ,kiedys pisala ze kolo 2 wiec pewnie w tych granicach. Druga sprawa to taka ze znam Edyte osobiscie i nie wierze ze chcialaby swoja pupilke w ten sposob męczyc:shake: Quote
tigrunia Posted September 28, 2008 Author Posted September 28, 2008 [quote name='Agata_B']Suka może mieć dwa razy szczeniaki pod rząd, co pół roku, ZK na to pozwala. [B]Wystarczy ze szczeniaki urodzą się (np) w grudniu 2007 to może mieć już następne za drugą cieczke czyli np w maju 2008. i potem znowu w grudniu i znowu w maju i tak dalej :diabloti: czyli co cieczke może mieć...[/B] A... i z tego co wiem to Miamka waży 1,5kg i maluchy co cieczke???? :O :o[/quote] Co Ty Agata wypisujesz :crazyeye: Skąd Ty czerpiesz te rewelacje :shake: Po co wprowadzasz ludzi w błąd?? Suka może mieć szczeniaki raz w roku !! Może mieć np. w grudniu, potem w maju a następne za rok w maju dopiero !! W zadnym wypadku nie w grudniu tego samego roku !! Quote
nane Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 [CENTER][FONT=Courier New][COLOR=Magenta]oj aleście się napisały :-o no więc tak suka może mieć szczeniaki raz w danym roku kalendarzowym na każdą sukę przypada jedno tzw. warunkowe krycie czyli właściciel pisze podanie do zarządu swojego ZK czy może pokryć sukę bo np. ta ma 8 lat :p jeśli chodzi o Edytę to pisała na forum tureckim, że to było nieplanowane krycie zresztą chciałam zauważyć, że Miamka nie miała szczeniąt w tym roku kalendarzowym i jeszcze jedno zanim zrobicie z czegoś problem to najpierw się upewnijcie czy warto :cool1: [/COLOR][/FONT][/CENTER] Quote
duszek01 Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 oczywiscie zgadzam się z tigrunią :p Quote
duszek01 Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 i zgadzam sie z nane po co robic afere :diabloti: Quote
Guest Agata_B Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 [quote name='tigrunia']Co Ty Agata wypisujesz :crazyeye: Skąd Ty czerpiesz te rewelacje :shake: Po co wprowadzasz ludzi w błąd?? Suka może mieć szczeniaki raz w roku !! Może mieć np. w grudniu, potem w maju a następne za rok w maju dopiero !! W zadnym wypadku nie w grudniu tego samego roku !![/quote]Ajajaj moja pomyłka, faktycznie napisałam, ze moze miec 2 razy. Moze miec raz, ale moze byc kryta w dwie cieczki pod rzad np koniec br i początek przyszłego roku.. Quote
Pegaza Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Dzieki za wyjasnienie chcialam wiedziec jak to jest bo ktos mi powiedzial ze co druga cieczke mozna kryc.. a ze jak Nane stwierdzila ze krycie nie planowane ja zwrocilam uwage na ogloszenie i chcialam se podpytac Beate:p a jesli chodzi o problem Nane widzac ogloszenie na alegratce i wiedzac o tym ze byly szczeniaki niedawno to bylo mi to dziwne... Quote
Recommended Posts