Szyszka Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Kuleczko oby teraz już wszytsko szło dobrze, najpierw się wylecz a potem znów będziemy szukać domku. Quote
eurydyka Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 mam maly apel do osob zainteresowanych dobrem suni, o zasponsorowanie karmy dla niej, bo to karma drozsza sporo, Royal odchudzajaca czy ktos tutaj ja wspomoze? Quote
eurydyka Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 nie lapie dlaczego Kulka nadal jest tutaj [URL]http://www.zwerge-in-not.de/Hunde/HundeZiNe.V/kulka.htm[/URL] Quote
szajbus Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 A co to ma do rzeczy? Dogomaniacy są coraz biedniejsi, może więc za naszą zachodnią granicą znajdzie sie jakiś wirtualny opiekun lub sponsor. Czy to źle???? Nie chce cię urazić, ale czasami mam wrażenie, ze jesteś albo uprzedzona, albo przewrażliwiona. Nie zrażaj do psiaków w potrzebie innych, nawet jak ci z nimi nie po drodze. Nie chce cię pouczać, ale doskonale wiesz, ze leczenie i odchudzenie suni pochłonie niemałe koszty, więc nie czepiałabym się drobiazgów a wręcz przeciwnie zwróciłabym sie do tych ludzi o wsparcie dla niej. Sama bym to zrobiła, ale niestety nie znam niemieckiego i bardzo żałuje z tego powodu. Quote
MalgosMalgos Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 I kooperuje, dajac przyklad innym... Wyslalam niemala sumke na leczenie Kulki i poprosilam Marine o zdjecie ze strony Internetowej. Malgosmalgos Quote
szajbus Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Malgos w imieniu suni wypada mi tylko ci podziękować i przeprosić za to co cię tu spotkało. Jest mi naprawdę przykro i głupio zarazem, bo nie spodziewałam sie, ze ten wątek, który był założony po, to, żeby pomóc suni stanie się miejscem zupełnie niepotrzebnych przepychanek. Wysyłając pieniądze na leczenie Kuleczki dałaś niektórym dowód na to, że jej dobro było dla ciebie najwyższym celem. Quote
eurydyka Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 [quote name='szajbus']A co to ma do rzeczy? Dogomaniacy są coraz biedniejsi, może więc za naszą zachodnią granicą znajdzie sie jakiś wirtualny opiekun lub sponsor. Czy to źle???? Nie chce cię urazić, ale czasami mam wrażenie, ze jesteś albo uprzedzona, albo przewrażliwiona. Nie zrażaj do psiaków w potrzebie innych, nawet jak ci z nimi nie po drodze. Nie chce cię pouczać, ale doskonale wiesz, ze leczenie i odchudzenie suni pochłonie niemałe koszty, więc nie czepiałabym się drobiazgów a wręcz przeciwnie zwróciłabym sie do tych ludzi o wsparcie dla niej. Sama bym to zrobiła, ale niestety nie znam niemieckiego i bardzo żałuje z tego powodu.[/quote] nie mam zadnego problemu ze zbieraniem przez organizacje niemiecka pieniedzy na Kulke jesli zobowiaza sie wesprzec zebranymi funduszami Kulke w miejscu gdzie przebywa. z tego co zrozumialam MalgosMalgos wlasnie tak zrobila i chodzilo mi o wyjasnienie celu zbiorki, ustalenie czystych regul. dogomania niestety wielkokrotnie naruszyla dzieki kilku osobom zaufanie ludzi przy zbiorkach, chcialabym tego uniknac w przypadku wspomagania tej suni Fundacja Emir rowniez ma adopcje wirtualne, aktualnosci w kilku wersjach jezykowych, wiec kazda osoba z zagranicy moze bez posrednikow wesprzec wybrane zwierze w miejscu docelowym. i jeszcze jedna prosba o naprawde skoncentrowanie sie na pomocy tej suni a zaprzestanie wycieczek osobistych jest potrzebna specjalistyczna karma, czy ktos moze ja podarowac Kulce-Zazie? Quote
albiemu Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Czytałam ten wątek i zanim na prośbę eurydyki wesprę ją w tym, że to wątek Kuleczki i to najważniejsze, chcę napisać, że Peter Bene jak i MalgosMalgos są ludźmi o wielkim sercu dla zwierząt i wielkiej wyrozumiałości do ludzi. Wątek przykry w pewnym momencie i śledziłam go nie zabierając głosu. Przyznaje jednak było mi nie w smak z samą sobą bo cenię bardzo obydwie osoby i chcę o tym napisać. Ja osobiście wiele im zawdzięczam a najwięcej psiaki mi znane, które chociaż im obce dostały od nich wsparcie i za to dziękuję. Przepraszam że napisałam to dopiero teraz ale tak uważam i bez względu na wszystko będę bronić Petera i Malgos, chyba, że będę miała inne zdanie to powiem na spokojnie szanując ich opinię :) Eurydyko z Tobą też miałam przez chwilę wspólnego starego jamnika z Orzechowców i udało się. Pamiętajmy o tym, że wszyscy mamy wspólny cel tylko inne pomysły na ich realizację. Ważne aby zawsze znaleźć ten najlepszy. Teraz naprawdę mocno trzymam kciuki za dziewczynę! Oby się udało szybko znaleźć dom bo to najważniejsze! Dziękuję wszystkim, którzy chcą dla niej jak najlepiej. Quote
Izis Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Święte słowa :-) Szacuneczek dla Petera i Małgoś :loveu: Quote
rita60 Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 [quote name='Izis']Święte słowa :-) Szacuneczek dla Petera i Małgoś :loveu:[/quote] Przyłaczam sie,szacuneczek:lol: Quote
albiemu Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 jak czuje się dziewczyna?? Ja w tym miesiącu nie będę w stanie finansowo wspomóc, ale jak jest jakaś inne możliwa forma pomocy chętnie pomogę. Quote
natija Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Kuleczka mykaj napierwsza,bo jak narazie nikt nie jest dla Cibie odpowiedni:( Malgos jestes z Toba i mam nadzieje,ze Ci sie uda z Kulka.... Quote
medar Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Typowy przykład, jak wzajemne anypatie lub nieuzasadniona "walka o marchewkę" zamiast pomóc - przeszkadza uratowac kolejne życie. Może jakiś link? Jeden..., myślący sami znajdą resztę. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=60416&page=28[/URL] ; Quote
xxxx52 Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 milosniczki zwierzat ,nie sprzeczajcie sie :shake:,rozejrzyjcie sie wokolo ,na kazdym kroku czekaja na wasz ratunek biedne pieski czy kotki ......................!Pryncypia,i aspiracje schowajcie do szuflady:evil_lol: Energie na niepotrzebne sprzeczki spozytkujcie lepiej psom w potrzebie! przeczytajcie post 621 napisany przez Tundre,to jest sedno sprawy! Quote
xxxx52 Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 natija-takich "kulek" moge Tobie wskazac od zaraz ,setki:-( zaufanie to podstawa adopcji nie tylko zagranicznej!Z mojego podworka,jezeli jakies schonisko nie ma do mnie zaufania ,ze dobrze wyadoptuje pieska ,nie walcze o niego,mowie sobie-szkoda dla pieska i........biore nastepna sierotke i czynie go szczesliwym! Quote
wiesia.p Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Eurydyko bardzo się cieszę że chcesz być wiartualnym opiekunem Kulki-Zazy.Czy już to zgłosiłaś do Emira? Ja też zdecydowałam być opiekunem wirtualnym suni. Kto następny???????????? Zamiast się kłócić zacznijcie działać. Kulka potrzebuje specjalistycznej karmy więc trzeba ją kupić jak najprędzej. POMOŻECIE??????????????????????????? Quote
eurydyka Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 juz rozmawialam z Emirem, dosle dane pod koniec tygodnia, pieniadze poszly wczesniej bo dla mnie wazniejsze jest wsparcie Zazy finansowo niz figurowanie na liscie osob adoptujacych. prawdopodobnie kilka osob z innego forum tez wesprze koszt karmy. czekamy tez na wyniki od weta, Emir pewnie sama cos napisze jak bedzie miala chwile, na razie wiem ze Zaza musi odciazyc watrobe (ale tutaj mam dla niej lekarstwo, tylko wet musi zatwierdzic czy bedzie do podania) przyda sie jej kilku wirtualnych opiekunow, wiec dzieki wiesiu za wsparcie, to dla tej suni ogromnie wazne Quote
rita60 Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Moze jakies para słow,jak sie czuje KULKA:roll: Quote
Maupa4 Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 [B][COLOR=green]Wszystko jest tutaj:[/COLOR][/B] [B][/B] [URL]http://fundacja-emir.org/[/URL] [B][COLOR=#008000]wystarczy tylko wejść na stronę EMIRa[/COLOR][/B] Quote
rita60 Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 [quote name='Maupa4'][B][COLOR=green]Wszystko jest tutaj:[/COLOR][/B] [URL]http://fundacja-emir.org/[/URL] [B][COLOR=#008000]wystarczy tylko wejść na stronę EMIRa[/COLOR][/B][/quote] Dzieki:lol:dzielna sunia:multi: Quote
luka1 Posted December 14, 2007 Author Posted December 14, 2007 [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS] [B]Przeniesione z [/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][URL="http://fundacja-emir.org/"][FONT=Verdana][SIZE=2]http://fundacja-emir.org/[/SIZE][/FONT][/URL] [/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][B]Aktualizacja 13.12.2007:[/B]Zaza: miała zrobione badanie krwi i biochemię - suka ma stan zapalny wątroby; zalecono karmę RC Hepatic (już dostaje) i musi być żywiona co 3-4 godziny w mikroskopijnych ilościach z dodatkiem wody. Rtg - stwierdzono bardzo powiększone serce, które uciska na płuco i bardzo powiększoną wątrobę; było podejrzenie cukrzycy - ale ją wykluczono; suka ma skrzywiony kręgosłup oraz poważną niewydolność krążeniowo-oddechową, spowodowane wieloletnią nadwagą. Ma też niewielkiego guza w okolicy sutka (guz powinien być w późniejszym terminie usunięty) Absolutnie nie może się stresować, bo występuje u niej bezdech; została dziś ostrzyżona na "0" ; ma odparzenie między nogami oraz potężny łupież; kąpana będzie jutro, żeby nie miała zbyt wielu wrażeń od razu[/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][B]Zaza waży 19.75 kg!! a powinna 8 - 10 kg [/B]Może chudnąć max. ok 1,5 kg miesięcznie bez szkody dla siebie; tak więc jej odchudzanie potrwa prawie rok. Zaza ma poruszać się własnym rytmem i ponosić taki wysiłek, jaki sama sobie ustali. Od wczoraj podjęła decyzję i zamieszkała w biurze;( zdj. jutro.)[/FONT][/SIZE] [FONT=Comic Sans MS]Pozwoliłam sobie przenieść informacje o Kulce. Kochani Kulka potrzebuje wsparcia finansowego. Proszę w jej imieniu o "grosik" na jedzonko.[/FONT] Quote
eurydyka Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 wyslalam Kulce-Zazie lek na watrobe, powinien pomoc, bo lekarze sie nad nim zachwycaja, dobrze ze mialam jeszcze jedna buteleczke na czarna godzine oby tylko poczta szybko dowiozla, powinno byc najpozniej w poniedzialek Zaza zostala ostrzyzona, czekam sama na zdjecia bo podobno bardzo krotko ja obcieto Quote
albiemu Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 w samą porę zabrana - miała sporo szczęścia Quote
Recommended Posts