Jump to content
Dogomania

Pierwsza zima od 97 roku,gdzie Mars ma cieplo,sucho i miekko...Balbinka [']

Recommended Posts

• Replies 883
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Yona napisał(a):
O kurde vesna :-(

Ty sama tutaj ze sobą konwersujesz... :-(

Aż tak źle z nim?...

nie,no nie jest gorzej,tylko ciagle jest fatalnie,a w tym wieku to prowadzi do jednego.Jest staruszkiem i mieszka w schronisku.Nie pisze duzo,bo nie chce sie powtarzac.Sam widok Marsa mi wystarcza.

Posted

Nogi dziadka bola już od spacerowania...
Jak dziadek ma takie zdjęcie co pod tekstem się pojawia i po kliknięciu wyskakuje wątek (baner,tak?) - to ja chętnie wezmę
Czemu my mówimy na niego dziadek? Przecież on ma MARS na imię!!!

Posted

Bo dziadek on juz .Szalenie miły do tego.Mysle,ze w domu moglby jeszcze sobie troche pozyc...kocha spacery,ale teraz,ze wzgledu na Dolara,nie wychodzi.Ma co prawda duzy wybieg,ale wiem,ze bez wyjsc jest podwojnie nieszczesliwy.Dolarowi zapowiedzialam,ze za jakiekolwiek warkniecie na Marsa (przy rozdawaniu nagrodek) dostanie w łeb i jakos chyba zrozumial.

Posted

No i co z tego, że stary?
Tworząc zasady mojej bytności w schronisku - wymyśliłam sobie, że będe zajmować się psami starymi właśnie i chorymi. Oczywiście życie weryfikuje założenia i w praktyce różnie to z tym bywa. Bobek jest stary, Micio jest stary, MilkyWay chciaż oceniałam go na cztery lata ma czipa, które wstawiano jakieś 6-8 lat temu...
Może i one nie znajdą już domów, ale trochę zainteresowania im się na pewno przyda. Teraz na oku mamy bardzo bardzo starego psiaka w typie owczarka niemieckiego, powłóczy nogami, jak się o siatke nie oprze to upadnie - dzisiaj z nim gadałam, a jutro posiedzę z nim w boksie. Itakiego małego kudłacza Pimpka pospolitego - on jest łagodny, więc od razupójdzie na spacerek. Mamy jeszcze dwa psiaki umieszczone na tyłach schroniska - po chorobach skórnych, żeby zwiedzających nie straszyły. Bananek stary jak węgiel ciągnie na smyczy bardziej niż MilkyWay, a biała sunia w typie paskudztwa deedee jest jeszcze starsza od węgla, nie widzi, nie słyszy, ale jak nas czuje to nie chowa się do budy ze wstydu, że łyse placki ma. Podobno tylko przed nami nie ucieka.
I dziwią się nam w schronie, że te staruchy i brzydale bierzemy... przeciez tyle młodych jest...Jest i serce się kraje, ale ręce mam tylko dwie, jedno połamane serce a dzień nie jest z gumy....
czego serdecznie żałuję.
Więc Marsik, co z tego że stary - żyje i należy mu się dom albo przynajmniej nasza uwaga