Jump to content
Dogomania

Pomeraniany (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

Takie śliczne zdjęcia pięknego pieska to mogę wstawiać choćby codziennie ;-)
Czekamy na następne wystawy :-)
Może na którejś się spotkamy - będę z ciut większymi kuzynami pewnie tylko jak wiadomo shikoku aż tak puchate nie są :-)

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak wam mijają dni dluukiego weekendu :)

Wystawa w radomiu zbliza sie wielkimi krokami :)

a my na działce szaleliśmy w błocie - nie musze chyba tlumaczyć jakie były efekty :) Potwierdzam iż pomeraniany pochodzą od PSA TORFOWEGO :) hehe idealnie "łączą" się z torfem :)

Posted

Filonku, wspominasz Radom, jest już rzeczywiście "za pasem". Kto wystawia w Radomiu - jakoś nie zauważyłam pomeranianowych nazwiska na liście wystawców?

Posted

jacki napisał(a):
Dziekuje wszystkim za gratulacje!:lol:

I za wstawienie zdjiec!:lol:

To jeszcze ode mnie gratulacje - widziałam fotki na watku wystawy - sunia boska! :loveu:

Posted

Neutralka napisał(a):
Filonku, wspominasz Radom, jest już rzeczywiście "za pasem". Kto wystawia w Radomiu - jakoś nie zauważyłam pomeranianowych nazwiska na liście wystawców?

Ze szpicami w Radomiu to faktycznie coś słabiutko.
My z Niuńkiem oczywiście się stawimy:lol:
Na szczęście pogoda ma sie poprawić.

Posted

Ja też się wybieram, z jednym tylko pomeranianem (chociaż nasza Wszystkowiedząca edie tierdzi, ze w Polsce nie ma pomeranianów!), i staram si wierzyć w to, że pogoda będzie zgodna z przepowiednią poprawy. Do zobaczenia w niedzielę.

Posted

witam po dluzszej przerwie:))... musze nadrobi zaleglosci w czytaniu ale zanim to zrobie to gratuluje wszytkim przegapionych przeze mnie sukcesow:multi:
a czy kogos z Was spotkamy w Lesznie?
pozdrawiam

Posted

Ingrid!
Moje gratulacje :laola: Easy jest boski i w pełni na to zwycięztwo zasłużył. My nie przyjechaliśmy bo skręciłam sobie noge niestety.:placz:

Ale w Radomiu będziemy z dwiema moimi dziewczynkami.:multi:

Posted

Wyniki z Radomia:

Kontrapunkt TRANSCEDENTUS I ZŁOTO CWC NDPWR BOB a jak na BOGu to nie wiem więc pewnie Pani Janka napisze później.

Little King's CANDY GIRL I ZŁOTO BEZ TYTUŁU:placz:

Posted

Zdjęcie z Radomia:lol:
Niuniek kumpluje się tylko z maluchami;)

Mój mocno wyrośnięty "pomeranian" dostał ocenę doskonałą,I lokatę,NDPwR i CWC.
A tak się prezentował.

Posted

Wanilko, dziękuję za zamieszczenie portrecika Transcedencia z Niuńkiem, z wczorajszego Radomia. W dalszym ciągu konkurencji był I na grupie(BOG), a w walce o BiS zwyciężył seter irlandzki Jadwigi Konkiel, pozostałych dwóch zwycięzców nie pamiętam.

Wystawa odbyła się w średniej pogodzie, ale nie padało a pod koniec dnia, zgodnie z przepowiedniami, rozjaśniło się i ociepliło.

Posted

Moje wielkie Graltulacje
dla Niunka - najwiekszego pomeraniana :)

dla Transcendentusa - ja uwazam ze pierwsze miejsce na BOG jest dla pomeranianów stworzone - bo to taki specjalnie stworzony dla nich podeścik zeby kazdy je widzial :)

Brawo dla Marianki i Candy Girl - Marianka - pierwsze miejsca bez tytułów u sędzi Boryczko to nie nowość ;) Tak poprostu czasami bywa :)

Posted

G:multi:ratulacje dla Transcendentusa, niech pomeraniany staja jak najczesciej na tym miejscu specjalnie dla nich -pudełeczko.
G:multi:ratulacje dla Candy Girl.
G:multi:ratulacje dla najwiekszego ,bialego ,kumpla malutkich Niuńka.

Posted

Filonku, dlaczego nostalgia? To przeciez optymistyczny przegląd zdjęć maluchów! Brawo z powodu pomysłowości i popularyzowania rasy za pomocą filmów, choć nie powstrzymam się od pewnej dozy krytycyzmu odnośnie filmu "działka" i "wystawa" - oczekiwałabym po Pani i Pawle więcej akcji w każdym z odcinków, jakiegoś filmowego opowiadania.,śmiesznostki i ciekawostki a nie samego reportażu.

Posted

No właśnie, co się działo w Lesznie?

Dodam wieści z Niemiec, Neuminster. Wybrał się tam delegat z Polski,
Kontrapunkt NA BIS. Stawka szpiców miniaturowych wynosiła na tej wystawie 14. Nabisek uzyskał CACIB i tytuł Najlepszy Pies (samiec) w Rasie, a BOB otrzymała suka z hodowli Soffies. Potem podam więcej szczegółów - jakąś fotkę i nazwy psów oraz nazwisko sędziego

Posted

film działka i wystawa to baaardzo stare filmy ( hehe jak dla mnie ) bo z zeszłego roku :) i własciwie nie ma co tam podziwiać bo ani ze mnie nie jest dobry kamerzysta ani z Pawła :)

A nostalgia mnie złapała bo one były do neidawna takie małutkie a teraz z dnia na dzień robią się potwory :evil_lol:

Ponieważ opanowałam podstawy obsługi programu do robienia tego typu filmów dlatego pewnie jeszcze kiedyś cos wrzucę na forum :)

Dziekuje za wiadomości z Niemiec :)

oczekuje z niecierpliwoscią na zdjęcia o szczegowe informacje :)

Posted

podaje stawkę z Leszna

kl szczeniat
chocolate toffi neudeck celebration

kl ml
one man show jan-shars
splenidido splendete del cantico delle ceature

kl pos
esay von little dragon heart

kl otw
ghario liv domow
gniewny gigus aplauz

suki
kl ml
cassa-blanca zlote gwiazdy szkocji
litlle king's candy grils
melody sarmacja

kl posrednia
fantazja wlochaty
grzechu warta aplauz

kl otwarta
gabi dla pociechy
szajba aplauz

z niepewnego żródła jeszcze wiem , ze pododbno byl balagan i nie wszystkie psy byly ujawnione w katalogu

niestety szczegółow nie znam ...

Posted

witajcie:)
nie znam wynikow z ringu szpicow poniewaz biegalam miedzy ringiem malamutow i ringiem szpicow.. corka nie mogla byc na tej wystawie i ja musialam wystawic Pimpka.. co nie ukrywam nie bylo latwe... hmm.. malamuty latwiej sie wystawia:lol:
w kazdym razie samotny w swojej klasie Pimpus na swojej drugiej wystawie otrzymal tytul Zw. Mlodz. i NJwR.. ..a w niedziele Walbrzych.. bo brakuje mu jednego wniosku do mlodziezowego championatu

Posted

Wspominałam na forum, że ma przyjechać do Polski czekoladowy piesek z USA.
Przyleciał już kilka dni temu, a towarzyszyła mu czekoladowo-biała suka (particolor). Nie mam na razie zdjęć pieska, ale dostałam fotki suki i zaraz je prześlę do Filonka z prośbą o zamieszczenie.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...