Goldenka 02 Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 ja lubię takie polskie ale związane z naturą: magia pól, łąk, lasów... tez zanam hodowle 'na przyklad' Quote
revii Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 [quote name='Karolina_Nett']"I już" też było by ładne, ale czy to bez imieia trochę dziwnie nie brzmi? Tak się zastanawiam ;).[/quote] No pewnie! Z imieniem jest lepiej (np. Pimpek I Już - choć może "i już" jest już trochę ZBYT krótkie...), a jeszcze lepiej z psem :D Bo właściwie te nasze "wymysły" nie mają żadnej wartości gdy nie może ich dumnie nosić jakiś psiak. Quote
revii Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 [quote name='kelpie0']Tak inaczej...[/quote] :D A więc: nie inaczej mimo wszystko Quote
Goldenka 02 Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 'marmurkowa szata' - bardziej opisow ale avatar kelpie0 mnie zainspirował :) szczęśliwy traf z czarownego lasu naprwadę na niby Quote
Karolina_Nett Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 A mi się np. bardzo podoba nazwa hodowli sznaucerków miniaturowych "Kumulacja Szczęścia" ;). Quote
revii Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 [quote name='Goldenka 02'] szczęśliwy traf[/quote] Dobre! gwiazda na ziemi iure divino-znów łacina (czyt. jure diwino :D), znaczy to: z woli boskiej - po polsku też fajnie (ale co na to ateiści :roll:) Quote
Goldenka 02 Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 na zgodę z nawiedzonego lasu uśmiech 'nazwa rasy' np. uśmiech sznaucera, uśmiech goldena, usmiech setera ale pomysłów - revii ciekawe pomysły :) Quote
Karolina_Nett Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 [quote name='Goldenka 02']na zgodę z nawiedzonego lasu uśmiech 'nazwa rasy' np. uśmiech sznaucera, uśmiech goldena, usmiech setera ale pomysłów - revii ciekawe pomysły :)[/quote] Tylko z tą nazwą rasy to potem byłby kłopot jakby zacząć na tym samym przydomku inną rasę zacząć hodować ;). Quote
revii Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 [quote name='Goldenka 02'] ale pomysłów - revii ciekawe pomysły :)[/quote] Dziękuję, dziękuję, ale przy tak wysokim poziomie "konkurencji" to wpływa na ambicję :D I jeszcze po obcemu: compos voti-czynić według swej woli (łac)-nie wiem czy to dokładne tłumaczenie fourbiere-oszukańcza sprawka (fr) degage-swobodny w obejściu (fr) - z kreseczkami akcentu nad jednym i drugim "e" Quote
Goldenka 02 Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 jak coś wymyślę to napiszę, narazie coś czytam. :) Quote
revii Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 A ja idę się myć... Później również coś dorzucę :eviltong: Quote
revii Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 No i tak na dobranoc wymyśliłam fajny zwrot, tylko nie bardzo na nazwę hodowli: -to tylko imię. Świetnie komponuje się z imieniem-np.: Książę Daktyli - To Tylko Imię :D i wszystko jasne Quote
Goldenka 02 Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 'rześki poranek'- dobra ide spać ;) do jutra Quote
Goldenka 02 Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 [B]Dlaczego nie (np.: Burek Dlaczego Nie)[/B] [B]To mój pies (Burek to mój pies)[/B] [B]piękny/a (Burek piękny/a)[/B] [B]cudowny/a (Burek cudowny/a)[/B] [B](Burek trzeci/a, Burek pierwszy/a)[/B] I jak wam się podobają? Quote
Russellka Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 albo np. (...)* Już muszę wstawać? [SIZE=1][SIZE=2](...) Leśny Elf z Paproci (...) Złocisty Promyk Słońca Czekoladowy Sen (...) [może być tutaj nazwa hodowli] Hawajski Raj (...) [n. h.] (...) Kwitnąca Jabłoń [/SIZE](...) imię psa[/SIZE] :cool3: Quote
Karolina_Nett Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 A "Noc polarna"? Tak mi wpadło teraz. Quote
Neiven Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 ja jak szukalam swojego przydomnka mialam propozycjie [B]Nivalis[/B] - łac. Śnieżno-bialy, ale niestety do rudych seterow nie bardzo :P Ale bardzo mi sie podoba :) P.S. musze sie pochwalic troche :P dzisiaj badalam progesteron - 2.5 ng/ml wiec niedlugo krycie mojej dziewczynki... i szczeniaczki ;D Quote
Guciek Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Oglądając program z NG o zabójcach mrówek, pojawił się tytuł w środku ASESINOS:lol: Quote
Ewelina & Hera Posted January 7, 2008 Author Posted January 7, 2008 Można też sobie tak mitologie otworzyć, coś fajnego tam się chyba znajdzie :cool3:, przynajmniej mi się dużo podoba i teraz żałuje,że zarezerwowałam mój, bo mi się już... nie podoba :razz:... Quote
Goldenka 02 Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 greccy bogowie pasują też na psie imiona : hera, zeus, apollo (tu moze być przydomek), afrodyta, hades... Quote
revii Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Dziś też dorzucę kilka propozycji :razz: zwierciadło duszy kusi do grzechu wieczne szczęście maleńka radość śnieżny puch Quote
Magot Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 zwierciadlo duszy najbardziej mi się podoba:razz: Quote
revii Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 [quote name='magda_drakkar']zwierciadlo duszy najbardziej mi się podoba:razz:[/quote] Ja się cieszę, że cokolwiek się podoba. Przyjemne jest takie wymyślanie, ale gdy ktoś mnie pochwali to czuję prawdziwą satysfakcję :multi: A więc jeszcze: liść akantu malinowe pole szelest liści nie przegap A już byłabym przeszczęśliwa gdyby ktoś rzeczywiście przysposobił sobie jedną z moich propozycji. Pękłabym chyba z dumy! :sweetCyb::Cool!: Quote
Goldenka 02 Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 duzo osób na pierwszej stronie pisalo że chce z angirlskiego - coś tam napisalan Dark forest - ciemny las Safe house - bezpieczny dom Nice dog - miły pies Beautiful dog - piekny pies Sweet puppy - słodki szczeniak Wonderful animal - cudowne zwierze gantle waterfall - delikatny wodospad sound of running water - szum płynącej wody miracle - cud wonder - cud Quote
Recommended Posts