Tengusia Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 trzymaj trzymaj Ada ;) pierwsza przeszkoda to pani kierownik dalej czekamy na jej zgode na zabranie Dragona, mam nadzieje ze jutro takowa wyrazi ;) Quote
Tengusia Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Maciaszku wiec sprobuje ale to dopiero jak juz bede wiedziala ze Dragon bezpiecznie siedzi w domku ;) boshe obym tylko nie musiala z nim wracac do schronu :shake: caly czas sie pocieszam faktem ze Abi u p Tomka bardzo dobrze dogadywala sie z Piterkiem :cool3: Quote
Alicja Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 [FONT=Arial][COLOR=Red][B]zaciskam :kciuki: za pozwoleństwo , za zapoznanie z Abi... i żeby został u Ani[/B][/COLOR][/FONT] Quote
maciaszek Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Trzymam kciuki za decyzję i czekam na wieści... Quote
Tengusia Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 mam zgode i jesli wszystko pojdzie po mojej mysli (a nie wyobrazam sobie zeby bylo inaczej :cool3: ) Dragon we wtorek bedzie juz grzal doooopke w nowym domku u Ani :multi::multi::multi::multi::multi: Quote
maciaszek Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Bardzo się cieszę :multi::multi::multi:, a kciuki trzymam nadal! Quote
Tengusia Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 [B]trzymac mocno kciuki cioteczki bo jesli z Ania nie wypali to bedzie trzeba szybko szukac DT !!![/B] Quote
Ada-jeje Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Kciuki trzymam a cieszyc sie bede jak Tengusia npiszesz ze sie udalo.:crazyeye: Quote
Tengusia Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 [quote name='Ada-jeje']Kciuki trzymam a cieszyc sie bede jak Tengusia npiszesz ze sie udalo.:crazyeye:[/quote] oby oby :cool3: Quote
Alicja Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 [FONT=Arial][COLOR=Red][B]po cichuteńku zaciskam :kciuki:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Tengusia Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 no i juz jutro wtorek, dzwonilam do schronu by nie karmili jutro rano Dragona (mam nadzieje ze tego nie zrobia) dzwonilam do Ani ze bede okolo 10 rano no i co ... czekamy ... jutro wielki dzien, albo Dragon znajdzie domek albo bedzie trzeba na szybko szukac czegos nowego (oby nie :modla: ) denerwuje sie strasznie :nerwy: Quote
Ada-jeje Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Rozumiem ze sie denerwujesz ale my razem z Toba.:angryy: Quote
Tengusia Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 i nic ... pies wrocil do schronu :( on byl okay ale Abi strasznie zazdrosna, rzucala sie na niego i widac ze nijak jej sie nie podobal intruz na jej terenie, a ze Ania nie ma zbytnio warunkow do rodzielenia psow postanowilismy ze dla dobra ogolu Dragon wraca do schronu ... Jotka bardzo dziekuje za poswiecenie mi kilku godzin :Rose: bylo mi milo ;) Szukamy DT dla Dragona najlepiej bez psow ale mysle ze z suka tez by sie dogadal, ja dalej bede do niego jezdzic, postaram sie go zaczac trenowac choc przy tak ograniczonym czasie i jego pokladach energi to naprawde ciezka sprawa jest :roll: a ja tez szkoleniowcem nie jestem ... ale postaram sie cos tam z nim wypracowac ;) dzisiaj napisze tekst ogloszenia, pora rzucic go online moze ktos sie znajdzie. bedzie chyba najlepiej zeby byl to DT gdzies blisko ze wzgledu na jego nie wyjasniona sytuacje prawna :roll: Quote
Tengusia Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 W schronisku w Katowicach od dwoch dni znajduje sie 4 letni dalmatynczyk, gluchy, oddany przez wlasciciela - powod warknal na dziecko. Pies mieszkal w domu w ogrodzie, nie potrafi chodzic na smyczy, bardzo sie boi i nie rozumie dlaczego zamiast w ogrodzie siedzi w klatce. Reaguje lekowo jak ktos dotyka go w zad co moglobyc powodem warkniecia na owe dziecko. Pani kierownik jest mocno zaniepokojona co dalej bedzie z psem, on bardzo zle znosi pobyt w schronie, nie ma szans rowniez na osobny kojec, pies coraz bardziej sie wycofuje a to dopiero drugi dzien w tym okropnym miejscu. Co najciekawsze pies jest [B]nie zaszczepiony :angryy::angryy::angryy:[/B] zaraz wkleje jego fotki chlopak potrzebuje ogloszen i najlepiej DT bo inaczej sama nie wiem co z nim bedzie, albo boje sie wiedziec :-( Quote
Tengusia Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 foty dalmatynczyka [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images27.fotosik.pl/248/01b14efb6154a3cd.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images27.fotosik.pl/248/7a73ba4ee3d4528d.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images26.fotosik.pl/249/128e864ae3e0727d.jpg[/IMG][/URL] Quote
Tengusia Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images27.fotosik.pl/248/133810e311d8be1e.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images30.fotosik.pl/249/95ab779cec82c066.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images24.fotosik.pl/249/5b9546aae0451241.jpg[/IMG][/URL] Quote
Ada-jeje Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Tengusia tak mi przykro z powodu Dragona, :placz: ale nie mozna sie poddawac, :shake: trzeba wierzyc ze znajdzie sie DT. Dalmatami zajmuje sie bea_m, bunia, napisz do ktorejs PW, jak beda mogly to pomoga i wyciagna chlopaka. Quote
andzia69 Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 wrzuciłam dalmata na wątek kropków w potrzebie Quote
Tengusia Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 [B]Mlody piekny pies zostal kolejna ofiara naszego prawa. Odebrany wlascicielowi czeka w schronisku na zakonczenie sprawy sadowej. Sprawy takie moga ciagnac sie miesiacami a nawet latami dlatego za zgoda kierownictwa schroniska oraz pisemna zgoda policji szukamy dla psa DT.[/B] [B]Dragon jest mlodym psiakiem, ktory w schroniskowej klatce tylko sie zmarnuje. Ma niespozyte sily i potrzebuje kogos kto pomoze mu je spozytkowac. Pies nie wykazuje agresji do ludzi, do zwierzat dokonca nie wiemy ale poki co sam pierwszy nigdy nie zaatakowal wiec mysle ze z suka pod okiem osoby z doswiadczeniem spokojnie by sie dogadal (z moja 2 letnia suka dogadywal sie bez problemu). Pies bardzo ciagnie na smyczy ale mysle ze to tylko kwestia uswiadomienia mu ze jest to zle i bedzie dobrze. Nie znosi kotow, wiec dom z kotem odpada.[/B] [B]Dragon potrzebuje DT z wyzszej polki jako tak zwany depozyt policyjny musi byc bardzo dobrze pilnowany i nie mam mowy o tym ze pies ucieknie lub zniknie. Najlepiej by byl to dom gdzies na slasku zeby schronisko i policja badz prokuratura nie miala problemu z namierzeniem go i sprawdzeniem czy z psem wszystko wporzadku.[/B] [B]Kontakt w sprawie adopcji 662 243 881 (to moj telefon jako ze pilotuje Dragona postanowilam sama wybrac mu odpowiedni DT ;) )[/B] [B]zdjecia psa na stronie 12 watku :cool3:[/B] [B]Bardzo prosze o pomoc w ogloszeniu psiaka :Rose:[/B] [B]dla dobra psa lepiej nie podawac w ktorym jest schronie ;)[/B] Quote
maciaszek Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Szkoda, że Dragon wrócił do schronu, ale tak faktycznie było bezpieczniej. Miejmy nadzieję, że szybko znajdzie się dla niego domek... Bea_M powinna już o dalmatku wiedzieć. A jak Bea, to i Bunia pewnie też ;). Piękne psisko. Szkoda chłopaka... :(. Quote
Recommended Posts