Jump to content
Dogomania

Terierkowato-sznaucerowata NORA adoptowana !! Potrzebny tymczas dla 2 maluchów!!!!

Recommended Posts

Posted

Wilejkaros napisał(a):
Szkoda! Boję się, że te maluchy mogą nie dotrwać do końca remontu albo nie będą już szczeniorami. Hehehehe. U mnie wspólnota mocno spóźniona ze wszystkim. Mamy namiar na Klaudynę? Przez Esperanzę szukać?

Kaludyna miała wziąść cos dopiero po wekendzie , więc poczekajmy
wolałabym jej dac takie dwa podrosnięte dzikusy gryzące...bo już są tak wielkie , że zaraz to wogóle ich nikt nie weźmie :shake: tym bardziej , że się boja i gryzą ze strachu :-(

• Replies 118
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

"Moje" maleństwa dały popić i popalić w nocy - karmiłam (dobrze, że same piją) co dwie godziny. Jak do tej pory jest chyba ok. Koopki luźne, nawet bardzo ale za to załatwiają się poza legowiskiem (takie uczone :)
Mleko smakuje bardzo, suche/namoczone mniej ale też "wchodzi".
Drżę tylko, żeby nie zachorowały. Trzymajcie za nie kciuki

Posted

beam6 napisał(a):
"Moje" maleństwa dały popić i popalić w nocy - karmiłam (dobrze, że same piją) co dwie godziny. Jak do tej pory jest chyba ok. Koopki luźne, nawet bardzo ale za to załatwiają się poza legowiskiem (takie uczone :)
Mleko smakuje bardzo, suche/namoczone mniej ale też "wchodzi".
Drżę tylko, żeby nie zachorowały. Trzymajcie za nie kciuki

Wydaje mi się , że maluchy w tym wieku tak mają nawet jak doją cyca... a do tego zmiana pokarmu to może być taka kupa.
Dzielna babka z Ciebie Beatko :p mam nadzieję , że nie padniesz do przyszłego tygodnia :evil_lol:

Co do tych dwóch maluszków które zostały to ja bym się o nie nie martwiła aż tak bardzo :shake: jak Norka potrafiła pieknie zadbać i wykarmić 6 szt to co jak zostaną jej 2 to będą jeszcze grubsze i jeszcze bardziej zadbane.
Akurat ściągną mleko i nie będą jej aż tak mordować jak cała szóstka. :eviltong:

Posted

Owieczka napisał(a):
mam nadzieję , że nie padniesz do przyszłego tygodnia :evil_lol:

Dlaczego do przyszłego tygodnia ? Takie ślicznoty i takie mądre nie mogą aż tak długo czekać na Domek :razz:

Wczoraj wieczorem odwiedził nas p.Doktór i jeszcze raz obmacał, osłuchał (uchem :evil_lol:) i stwierdził: zdrowe :loveu:. Nocka była duuuużo lepsza po kolacji ok. 19 spały do trzeciej nad ranem :lol:. Mikrusek, choć taki malutki, daje sobie doskonale radę - dzisiaj rano pogonił Mikego że hej (Mike ugryzł go w ucho!)
I najważniejsze koopy można zbierać a nie ścierać :evil_lol:
Kciuki trzymajcie dalej, szczególnie za niewprawną niańkę ;)

Posted

Sunia jest cudowna naprawdę !! Kuli sie biedna , nie ma kontaktu z ludźmi , siedzi bidula z tymi urwisami w małym pomiszczeniu. Dobrze , że jest chociaz odizolowana o reszty psiaków :-(

Głową właziła pod kolano Wilejkaros ... drobniutka , chudziutka sunia. :shake:

Biedna kuliła się ze strachu... chyba powoli zamyka się w sobie :placz:

Posted

[quote name='Wilejkaros']Owieczka, a dzwoniłaś może do Pani, która adoptowała małą czarną w sobotę? Są jakieś wieści?[/quote]
Mała rozrabia jak szalona , nie chce jeździć na siedzeniu tylko za kierownicą , ma wielki apetyt , nie ma biegunki ( miała pierwszego dnia) jest kochana i siusia gdzie popadnie. To info w skrócie. :eviltong:

Posted

W "normalnych" warunkach za wcześnie, ale ich było 6, mamusia bardzo chudziutka. Małe już potrafią jeść same (nawet co 2 godziny), dostają preparat mlekozastępczy. W schronie zimno, wilgotno, ech... No i jeszcze to, że nie wiadomo, kiedy teraz można byłoby pojechać znowu... Gdybyśmy tylko miały DT, to zabrałybyśmy wszystkie, włącznie z mamą...

Posted

Jeszcze czego - w łóżku mają spać! Never!:mad:
Mam "spore" spanie ale zajęte - sypiam z facetem Lolkiem i żadnych smarkaczy do łóżka nie wpuścimy :evil_lol:

Szczeniory w dobrej formie, znowu przespały od 20 do 3 rano. Punktualne jak kolej warszawsko-wiedeńska (przed I wojną) :loveu:

Posted

[quote name='jayo']Czy maluchy byly szczepione?[/quote]
ani szczepione ani odrobaczane miały raptem 5 tygodni więc w przyszłym tygodniu trza by ich zaszczepić

Beatko to super !! :lol: To już ostał Ci się tylko Mikrus?? :razz:

Pamiętajcie , że w schronie czekają jeszcze dwa !! :placz: