Owieczka Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 w związku z tym , że kora została adoptowana a dwa maluchy zostały w schronie to Wątek został przeniesiony tu: http://www.dogomania.pl/forum/showth...06#post7629406 Nora to czarna , drobniutka sunia w typie Teriera a może sznaucerka ?, szorstkowłosa i bardzo delikatna sunia. Młodziutka ok roczna mamusia wspaniale zajmuje się maluchami. Bedzie do adopcji za jakiś tydzień lub dwa jak maluchy już dorosną do wieku w którym można je bedzie oddać do domków :p Noreczka jest z lekka zaniedbana i ma niewielkie szanse na przetrwanie zimy w schronisku :-(. Ma bardzo słabiutką sierść ... Sunia sięga głową pod kolano i do tego taka drobnizna potrzebuje cieplutkiego domu takie troszke niewyraźne zdjęcia ...ale sunia przeurocza maluchy cały czas sie na Norke gramoliły ... Maluchy mają ok 5-6 tygodni piekne kolorowe kluseczki :loveu: A teraz pojedyńczo najciekawsze kolorki :loveu: Rudy z białym Teraz wygląda tak: Adoptowany Czarny z bialym ( ulubieniec Ludwy :razz:) Adoptowany zobaczcie na jego ogonek i białą plamke na karku :cool3: ..i te skarpety :loveu: I najmniejszy i najdrobniejszy z całego miotu Mikrus :-o Teraz wygląda tak: Adoptowany W schronisku z mamą zostały : [SIZE=2]do pilnej adocji !!! Sunia Mikrusia i piesek Spike ;) I mamusia Norka Norka też chciała na rączki jak widziała , że bierzemy maluchy :-( a uszka ma cudne jak kucyki :loveu: Prosze pomóżcie całej rodzince w znalezieniu domków :placz: W schronisku nie mają szans a robi sie coraz zimniej :-( Aneta 511-233-970 Quote
esperanza Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Norka :loveu: Dzieciaki piękne będą i zapowiadają się na psy z podobnym do mamy włosem. Dodam je do Oferty. Quote
xxxx52 Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 nie mozna znalezc dla rodzinki domkow zastepczychß W jakim schronisku ta psia rodzinka przebywa? Moze i zareklamowac mamusie,skad sie wziela w schronisku,jaki ma charakter,ile ma lat?,czy pieski sa odrobaczone? Mysle ,ze mama bobaskow jest mieszancem sznaucera. Quote
Wilejkaros Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Psiaki przebywają w schronie w Ostrowii Mazowieckiej (trochę za Wyszkowem). Quote
Owieczka Posted September 26, 2007 Author Posted September 26, 2007 xxxx52 napisał(a):nie mozna znalezc dla rodzinki domkow zastepczychß W jakim schronisku ta psia rodzinka przebywa? Moze i zareklamowac mamusie,skad sie wziela w schronisku,jaki ma charakter,ile ma lat?,czy pieski sa odrobaczone? Mysle ,ze mama bobaskow jest mieszancem sznaucera. Cała rodzinka jest w Schronisku w Ostrowi Mazowieckiej Domki zastepcze mamy zapchane po uszy , psiaki siedzą także w hotelikach ( a wszystko kosztuje :placz:) Bardzo chętnie przywieziemy cała rodzinkę do domku zastępczego tylko gdzie ? do kogo ? :shake: Sunia jest bardzo przytulaśne i bardzo ładnie opiekuje się swoimi mluchami to młoda sunia i pewnie chętnie wtuliłaby sie do jakiejść podusi na fotelu a najchętniej na kolanach :-( Uwielbia głaskanie i drapanie za uszkiem. Nie mam pojęcia czy były ale i tak po pobycie w schronie trzeba jeszcze raz powtórzyć odrobaczanie. Maja być szczepione pierwszy raz jak ukończą 6 tyg czyli chyba już w tym tygodniu. Trzeba jak najszybciej im znaleźć domki !!! Quote
lika Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Fajna ta sunia, podobna troszkę do Gumisi. Owieczko, czy ona ma już ogłoszenia w necie? Jeśli nie to mogę się zająć ogłaszaniem. Maluszków mi strasznie szkoda. Poprzednim razem, jak były takie maleństwa, to wszystkie padły w schronisku. Nie wiem, co robić, żeby taka historia się znów nie powtórzyła. Quote
Owieczka Posted September 26, 2007 Author Posted September 26, 2007 lika napisał(a):Fajna ta sunia, podobna troszkę do Gumisi. Owieczko, czy ona ma już ogłoszenia w necie? Jeśli nie to mogę się zająć ogłaszaniem. Maluszków mi strasznie szkoda. Poprzednim razem, jak były takie maleństwa, to wszystkie padły w schronisku. Nie wiem, co robić, żeby taka historia się znów nie powtórzyła. Lika , z nieba mi spadłaś !! Ronja zalatana biedna a ogłoszeń nie ma kto powystawiać :shake: Będzę bardzo wdzięczna I allegro może ktoś zrobi ...jak znajdę chwilkę to sama zrobię ale nie wiem czy i jak sie wyrobię :-( Wiesz , ja tez nie wiem co możemy zrobic , najlepiej byłoby zabrać maluchy na tymczas ale nie ma gdzie, więc staram się powystawiac gdzie się da , może szybko znajdą domki bo to niewielkie pieski będą. Quote
lika Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Będę w takim razie dawała dwa ogłoszenia - jedno suni, a drugie dla szczeniaków. Podawać numer tel z pierwszego postu, tak? Quote
Owieczka Posted September 26, 2007 Author Posted September 26, 2007 lika napisał(a):Będę w takim razie dawała dwa ogłoszenia - jedno suni, a drugie dla szczeniaków. Podawać numer tel z pierwszego postu, tak? Tak, to moje namiary , dzieki wielkie :p Quote
GrubbaRybba Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Jaka boska Norka :loveu: a te szczeniory po prostu cudeńka :loveu:. Cała rodzinka przepiękna. Quote
beam6 Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Wiem, że pytanie jest idiotyczne ale czy takie Małe może być odosobnione (np w kuchni ) na 9 godzin ? Pracujemy oboje i nie ma nas od 7 do 16.15. Boję się, że zostawione "luzem" może sobie zrobić krzywdę. Tylko czy to nie za długo ? być samym ? Quote
Wilejkaros Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Beatka, to weź więcej niż 1 szczeniaczka (ja to mam pomysły), to już nie będzie sam, a Ty po tych 9 godzinach nie poznasz kuchni :) Quote
Owieczka Posted September 26, 2007 Author Posted September 26, 2007 Wilejkaros napisał(a):Beatka, to weź więcej niż 1 szczeniaczka (ja to mam pomysły), to już nie będzie sam, a Ty po tych 9 godzinach nie poznasz kuchni :) Spokojnie mogły by takie dwa lub trzy maluchy te godziny przesiedzieć, trzebaby im tylko misia dać i dużo zabaweczek i mogą siedzieć, a po powrocie do domku wyściskać , wyprzytulać, nakarmic i tyle :eviltong: Quote
beam6 Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Myślę o dwóch :oops: szczeniorkach. Sikania, koopek i wysmarowanej żarciem kuchni nie boję się wcale :razz:. Boję się tylko, że będą płakały :shake: w samotności Quote
beam6 Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Macie tempo :evil_lol: W ciagu 10 minut z jednego malucha EWENTUALNY tymczas rozmnożył się do trzech sztuk :lol:. Quote
GrubbaRybba Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Zrobiłam Norze i szczeniakom allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=249403582 Oby się udało i psiaki znalazły domki!!! Quote
Wilejkaros Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Offieczka, ile tych maluchów jest? Beatka na razie nie protestuje wcale i nawet w liczbie mnogiej o szczeniorkach myśli. Coś mi się wydaje, że chce zmusić TZa do remontu. Hehehehehe. Quote
beam6 Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Wilejkaros napisał(a):Offieczka, ile tych maluchów jest? Beatka na razie nie protestuje wcale i nawet w liczbie mnogiej o szczeniorkach myśli. Coś mi się wydaje, że chce zmusić TZa do remontu. Hehehehehe. Wilejkaros nie przeginaj :mad: - szczeniorków jest 6 sztuk. Quote
Wilejkaros Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Ale to taaaakie malutkie, jak pół Lolka ;) No już się zamykam, bo z sernika doopa będzie. Quote
Owieczka Posted September 26, 2007 Author Posted September 26, 2007 beam6 napisał(a):Myślę o dwóch :oops: szczeniorkach. Sikania, koopek i wysmarowanej żarciem kuchni nie boję się wcale :razz:. Boję się tylko, że będą płakały :shake: w samotności Jesli będą dwa to nic im nie będzie a i dobrze jakby były z jakimś dorosłym opiekuńczym psiakiem - szybko by się uczyły i czuły bezpieczniej Quote
beam6 Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Mam wątpliwości czy Lolek jest dorosły i opiekuńczy. Kota molestuje :razz: Quote
Owieczka Posted September 26, 2007 Author Posted September 26, 2007 beam6 napisał(a):Mam wątpliwości czy Lolek jest dorosły i opiekuńczy. Kota molestuje :razz: Molestować to będą Lolka te dwa brutusy :evil_lol: Prawdopodobnie będę w sobote w schronisku to przywozić ?? Szkoda , że cała gromadka nie ma DT ...:-( Quote
beam6 Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Owieczko, muszę przynajmniej "dla zasady" zapytać TZ-ta :evil_lol: Jutro dam znać - zastanawiam się tylko - czy nie bezpieczniej byłoby jakby były zaszczepione ? - żeby Lolek im czegoś nie przywlókł z podwórka Quote
Owieczka Posted September 26, 2007 Author Posted September 26, 2007 beam6 napisał(a):Owieczko, muszę przynajmniej "dla zasady" zapytać TZ-ta :evil_lol: Jutro dam znać - zastanawiam się tylko - czy nie bezpieczniej byłoby jakby były zaszczepione ? - żeby Lolek im czegoś nie przywlókł z podwórka W schronie maja jeszcze wieksze zagrożenia i mają być szczepione w przyszłym tygodniu więc jak je przywiziemy to można je będzie zaszczepić na miejscu i tyle :eviltong: OKI to czekam na wieści ;) Kto weźmie szczeniora na tymczas !!! malutkie drobniutkie psinki drobinki :placz: Quote
Recommended Posts