Jump to content
Dogomania

Terierkowato-sznaucerowata NORA adoptowana !! Potrzebny tymczas dla 2 maluchów!!!!

Recommended Posts

Posted

w związku z tym , że kora została adoptowana a dwa maluchy zostały w schronie to
Wątek został przeniesiony tu:

http://www.dogomania.pl/forum/showth...06#post7629406

Nora
to czarna , drobniutka sunia w typie Teriera a może sznaucerka ?, szorstkowłosa i bardzo delikatna sunia. Młodziutka ok roczna mamusia wspaniale zajmuje się maluchami.
Bedzie do adopcji za jakiś tydzień lub dwa jak maluchy już dorosną do wieku w którym można je bedzie oddać do domków :p

Noreczka jest z lekka zaniedbana i ma niewielkie szanse na przetrwanie zimy w schronisku :-(. Ma bardzo słabiutką sierść ...

Sunia sięga głową pod kolano i do tego taka drobnizna potrzebuje cieplutkiego domu

takie troszke niewyraźne zdjęcia ...ale sunia przeurocza

maluchy cały czas sie na Norke gramoliły ...

Maluchy mają ok 5-6 tygodni
piekne kolorowe kluseczki :loveu:

A teraz pojedyńczo najciekawsze kolorki :loveu:
Rudy z białym

Teraz wygląda tak: Adoptowany

Czarny z bialym ( ulubieniec Ludwy :razz:) Adoptowany

zobaczcie na jego ogonek i białą plamke na karku :cool3:

..i te skarpety :loveu:

I najmniejszy i najdrobniejszy z całego miotu

Mikrus :-o

Teraz wygląda tak: Adoptowany

W schronisku z mamą zostały :
[SIZE=2]do pilnej adocji !!!

Sunia Mikrusia

i piesek Spike

;) I mamusia Norka

Norka też chciała na rączki jak widziała , że bierzemy maluchy :-(

a uszka ma cudne jak kucyki :loveu:

Prosze pomóżcie całej rodzince w znalezieniu domków :placz:
W schronisku nie mają szans a robi sie coraz zimniej :-(

Aneta
511-233-970

• Replies 118
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie mozna znalezc dla rodzinki domkow zastepczychß
W jakim schronisku ta psia rodzinka przebywa?
Moze i zareklamowac mamusie,skad sie wziela w schronisku,jaki ma charakter,ile ma lat?,czy pieski sa odrobaczone?
Mysle ,ze mama bobaskow jest mieszancem sznaucera.

Posted

xxxx52 napisał(a):
nie mozna znalezc dla rodzinki domkow zastepczychß
W jakim schronisku ta psia rodzinka przebywa?
Moze i zareklamowac mamusie,skad sie wziela w schronisku,jaki ma charakter,ile ma lat?,czy pieski sa odrobaczone?
Mysle ,ze mama bobaskow jest mieszancem sznaucera.

Cała rodzinka jest w Schronisku w Ostrowi Mazowieckiej
Domki zastepcze mamy zapchane po uszy , psiaki siedzą także w hotelikach ( a wszystko kosztuje :placz:) Bardzo chętnie przywieziemy cała rodzinkę do domku zastępczego tylko gdzie ? do kogo ? :shake:

Sunia jest bardzo przytulaśne i bardzo ładnie opiekuje się swoimi mluchami
to młoda sunia i pewnie chętnie wtuliłaby sie do jakiejść podusi na fotelu a najchętniej na kolanach :-( Uwielbia głaskanie i drapanie za uszkiem.

Nie mam pojęcia czy były ale i tak po pobycie w schronie trzeba jeszcze raz powtórzyć odrobaczanie. Maja być szczepione pierwszy raz jak ukończą 6 tyg czyli chyba już w tym tygodniu.

Trzeba jak najszybciej im znaleźć domki !!!

Posted

Fajna ta sunia, podobna troszkę do Gumisi.
Owieczko, czy ona ma już ogłoszenia w necie? Jeśli nie to mogę się zająć ogłaszaniem.
Maluszków mi strasznie szkoda. Poprzednim razem, jak były takie maleństwa, to wszystkie padły w schronisku. Nie wiem, co robić, żeby taka historia się znów nie powtórzyła.

Posted

lika napisał(a):
Fajna ta sunia, podobna troszkę do Gumisi.
Owieczko, czy ona ma już ogłoszenia w necie? Jeśli nie to mogę się zająć ogłaszaniem.
Maluszków mi strasznie szkoda. Poprzednim razem, jak były takie maleństwa, to wszystkie padły w schronisku. Nie wiem, co robić, żeby taka historia się znów nie powtórzyła.

Lika , z nieba mi spadłaś !!
Ronja zalatana biedna a ogłoszeń nie ma kto powystawiać :shake:
Będzę bardzo wdzięczna

I allegro może ktoś zrobi ...jak znajdę chwilkę to sama zrobię ale nie wiem czy i jak sie wyrobię :-(

Wiesz , ja tez nie wiem co możemy zrobic , najlepiej byłoby zabrać maluchy na tymczas ale nie ma gdzie, więc staram się powystawiac gdzie się da , może szybko znajdą domki bo to niewielkie pieski będą.

Posted

lika napisał(a):
Będę w takim razie dawała dwa ogłoszenia - jedno suni, a drugie dla szczeniaków. Podawać numer tel z pierwszego postu, tak?

Tak, to moje namiary , dzieki wielkie :p

Posted

Wiem, że pytanie jest idiotyczne ale czy takie Małe może być odosobnione (np w kuchni ) na 9 godzin ? Pracujemy oboje i nie ma nas od 7 do 16.15. Boję się, że zostawione "luzem" może sobie zrobić krzywdę. Tylko czy to nie za długo ? być samym ?

Posted

Wilejkaros napisał(a):
Beatka, to weź więcej niż 1 szczeniaczka (ja to mam pomysły), to już nie będzie sam, a Ty po tych 9 godzinach nie poznasz kuchni :)

Spokojnie mogły by takie dwa lub trzy maluchy te godziny przesiedzieć, trzebaby im tylko misia dać i dużo zabaweczek i mogą siedzieć, a po powrocie do domku wyściskać , wyprzytulać, nakarmic i tyle :eviltong:

Posted

Myślę o dwóch :oops: szczeniorkach.
Sikania, koopek i wysmarowanej żarciem kuchni nie boję się wcale :razz:.
Boję się tylko, że będą płakały :shake: w samotności

Posted

Wilejkaros napisał(a):
Offieczka, ile tych maluchów jest? Beatka na razie nie protestuje wcale i nawet w liczbie mnogiej o szczeniorkach myśli. Coś mi się wydaje, że chce zmusić TZa do remontu. Hehehehehe.

Wilejkaros nie przeginaj :mad: - szczeniorków jest 6 sztuk.

Posted

beam6 napisał(a):
Myślę o dwóch :oops: szczeniorkach.
Sikania, koopek i wysmarowanej żarciem kuchni nie boję się wcale :razz:.
Boję się tylko, że będą płakały :shake: w samotności

Jesli będą dwa to nic im nie będzie a i dobrze jakby były z jakimś dorosłym opiekuńczym psiakiem - szybko by się uczyły i czuły bezpieczniej

Posted

beam6 napisał(a):
Mam wątpliwości czy Lolek jest dorosły i opiekuńczy. Kota molestuje :razz:

Molestować to będą Lolka te dwa brutusy :evil_lol:
Prawdopodobnie będę w sobote w schronisku to przywozić ??

Szkoda , że cała gromadka nie ma DT ...:-(

Posted

Owieczko, muszę przynajmniej "dla zasady" zapytać TZ-ta :evil_lol:

Jutro dam znać - zastanawiam się tylko - czy nie bezpieczniej byłoby jakby były zaszczepione ? - żeby Lolek im czegoś nie przywlókł z podwórka

Posted

beam6 napisał(a):
Owieczko, muszę przynajmniej "dla zasady" zapytać TZ-ta :evil_lol:

Jutro dam znać - zastanawiam się tylko - czy nie bezpieczniej byłoby jakby były zaszczepione ? - żeby Lolek im czegoś nie przywlókł z podwórka

W schronie maja jeszcze wieksze zagrożenia i mają być szczepione w przyszłym tygodniu więc jak je przywiziemy to można je będzie zaszczepić na miejscu i tyle :eviltong:
OKI to czekam na wieści ;)

Kto weźmie szczeniora na tymczas !!!
malutkie drobniutkie psinki drobinki :placz: