Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 478
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[B]przepraszam [/B]bardzo za offa :oops: ale piszecie tu o ONku
a ja mam pytanie o ONka też i też z krakowskiego schroniska
chodzi mi o :
[B]REX[/B]

[B]P 88/07/02[/B]
Nieco nieufny lecz przyjazny pies wciąż czeka na nowego właściciela w boksie Y-5

[IMG]http://www.schronisko.krakow.pl/gallery/eb6dac455cf43334b6d5dbaeadb56ea8[/IMG]

czy ja bym sie mogła coś dowiedzić coś o tym piesku ?:niewiem:
może on ma już wątek swój?
odkąd go zobaczyłam na stronie schroniksa to powracam do niego myślami i jakoś chciałabym mu pomóc - chociaż może on już żadnej pomocy nie może przyjąć tak starsznie smutnie i zrezygnowanie wygląda na tym zdjęciu :-(

jeszcze raz przepraszam ale jak zobaczyłam że jest tutaj tyle osób z K-wa i ze schronu to nie mogłam nie zapytać o Rex'a.

Posted

[quote name='Dogo07'][B]przepraszam [/B]bardzo za offa :oops: ale piszecie tu o ONku
a ja mam pytanie o ONka też i też z krakowskiego schroniska
chodzi mi o :
[B]REX[/B]

[B]P 88/07/02[/B]
Nieco nieufny lecz przyjazny pies wciąż czeka na nowego właściciela w boksie Y-5

[IMG]http://www.schronisko.krakow.pl/gallery/eb6dac455cf43334b6d5dbaeadb56ea8[/IMG]

czy ja bym sie mogła coś dowiedzić coś o tym piesku ?:niewiem:
może on ma już wątek swój?
odkąd go zobaczyłam na stronie schroniksa to powracam do niego myślami i jakoś chciałabym mu pomóc - chociaż może on już żadnej pomocy nie może przyjąć tak starsznie smutnie i zrezygnowanie wygląda na tym zdjęciu :-(

jeszcze raz przepraszam ale jak zobaczyłam że jest tutaj tyle osób z K-wa i ze schronu to nie mogłam nie zapytać o Rex'a.[/quote]

Wątku nie ma, jeszcze .. Rex niestety taki smutny jest cały czas .. czasem jak mi funduszy starczy:oops: to kostkę dostaje i leci z nią do budy od razu /
Jest to jeden z weteranów, nr wskazuje na to ze jest w schronisku od lipca 2002 roku :-(

Przymierzałam się do brania go na spacery, o ile będzie taka możliwość. ale co mi się udało Grzanka "pozbyć" z listy spacerowej, to Iskra wróciła :oops: , a i tak ostatnio nie"wyrobiłam"z zabraniem jej na spacer ... za mało ludzi za dużo psów :-(

Posted

przez kraty nie wykazuje agresji, jak się mówi do niego itd .

na stronie schron pisze ze przyjazny :evil_lol: .. może to taki Demonek drugi ? :evil_lol:

jest potęzny , wiec planowałam wpierw złapać opiekuna boksów Y i wypytać o Rexa itd . . Jeszcze tego nie zrealizowałam . ale w sumie ciekawe, ze na stronie pisze tak jak pisze, a w schroniku z deka odmienna opinia .

Posted

[quote name='Ewaem']Witam, wszystkich. To ja jestem chetną na Balziego. ;)[/quote]
witaj ewo.
cieszę się że się zalogowałaś.zapewne przeczytałaś wątek i wiesz jakie były wątpliwości co do kojca u ciebie.ciekawa jestem jak się do tego ustosunkujesz i czy już są jakieś zmiany.
mam nadzieję że balzak w końcu znajdzie swoje szczęście:cool3:

a jak wypadła wizyta w schronisku?balzak był grzeczny?polubił się z nutką?

Posted

agaguś... Nutka jeszcze nie była u Balzaka, na razie sama Ewa przyjechała.. wizyta dość udana, mimo iż Balzi warknął na Ewe jak próbowała dotknąć mu rogów, a raczej blizn po nich, i potem już się nie dał dotknąć, mimo że caly czas zanim to się stało Ewa głaskała zbója :mad:

Posted

Asior, a czy jak Balzak warczy to dajesz mu jakiś smakołyk ?
albo wcześniej zanim wyciągniesz rękę do jego rogów to dajesz mu kawałeczek czegoś dobrego do zjedzenia?

Posted

nieee no jak warczy to nie dostaje nic, bo to było by chyba pochwaleniem jego warczenia...
On nie da sobie gmerać przy tych bliznach i tyle :roll:
I chyba trzeba to uszanować, bo chyba nie naprostujemy go w tej kwestii...

Posted

Czy to znaczy,że może go w tych miejscach boleć?
I co to w ogóle było,te jego rogi? Drwal też nie dawał się ruszać po głowie-nie wiem,czy teraz daje- to było związane z jego uchem i okiem.

Posted

[quote name='Asior']nieee no jak warczy to nie dostaje nic, bo to było by chyba pochwaleniem jego warczenia...
[/quote]

tak wyglądają pozytywne metody szkolenia psów

z czasem pies powinien się przekonać że nie opłaca mu się warczeć ani inaczej okazywać niezadowolenia swojemu opiekunowi

ja wiem że to dla człowieka jest troche sprzeczne postępowanie
człowiek sie wtedy cofa ze strachu

albo ... reaguje agresją na agresję - i wtedy to jest już tragedia

Posted

To jak tak,to mu to powinno minąć,to warczenie-spytaj dziewczyn od Drwala,co by się stało,gdyby chciały go na początku dotknąć choćby, w łeb:evil_lol: Rączek by nie miały- tak,że warczenie Balzaka,to małe piwo!
Napewno mu przejdzie,jak się zorientuje,że już przecież nie boli:evil_lol:

Posted

[quote name='epe']Drwal też nie dawał się ruszać po głowie-nie wiem,czy teraz daje- to było związane z jego uchem i okiem.[/quote]
Z Drwalem faktycznie był ten probem, związane to było z tym, że w przeszłości gdy miał zabieg w tych okolicach był to zabieg bardzo dla niego bolesny, może Balzaka też bolało samo usówanie i teraz jak tam mu się chce gmerać to kojarzy mu się to z potworny bólem.
Drwal, już się nie rzuca, ale odnosze wrażenie, że nadal nie bardzo lubi jak ktoś za długo coś mu majstruje w tych okolicach.

Posted

nie rozumiem, dlaczego psa miało coś boleć podczas zabiegu - przecież pies jest pod narkozą a potem środki przeciwbólowe

w takim razie pies tym bardziej powinien zostać nauczony pozytywnych skojarzeń dla miejsc dla niego wrażliwych - ale to już jest raczej sprawa dla przyszłego właściciela

Posted

[quote name='Dogo07']nie rozumiem, dlaczego psa miało coś boleć podczas zabiegu - przecież pies jest pod narkozą a potem środki przeciwbólowe
[/quote]
Dogo07... nie wiem jak to jest z tymi przeciwbólowymi potem... :roll:
I same zabiegi przy tym musiały być nieprzyjemne, jemu tam jakąś ropę odsysali czy coś, ja nie wiem czy do tego się znieczula.