Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ahedok']nie wolno kopiować :diabloti:

a cóż to za ponure napisy przy szkicach? O.o[/QUOTE]
Kopiować nie, ale rysując kopie już tak:lol:;-)
A o napisy to już nie do mnie z zapytaniem:razz:

Posted

[quote name='Doginka']Nie wiem, nie byłam;-)[/QUOTE]

Ja poszłam z ciekawości ;) To "Krwawię cicho żyjąc" i "Żyletki są moim przyjaciółkami..." to właśnie z SS. Notabene uważam, że rodzice nastolatków powinni oglądnąc ten film ;)

Posted

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=olive][B]Szczerze mówiąc to bym się zmartwiła jakbym zobaczyła takie rysunki u swojego dziecka.[/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE]

Podzielam...
Ale 'emo' chyba własnie takie jest ;) "Nikt mnie nie kocha, nikt mnie nie lubi, idę się pociąc!"

Posted

Ma Miśka talent do rysowania,ale powinna go wykorzystać w inny sposób.
EMO zdecydowanie mi się nie podoba, i .... jak ostatnio wróciłam się w Twojej galerii i zobaczyłam, jaką Miśka była śliczną dziewczyną, a jak wygląda teraz to się załamałam. Szkoda urody ,naprawdę...

Posted

[quote name='Korenia']Podzielam...
Ale 'emo' chyba własnie takie jest ;) "Nikt mnie nie kocha, nikt mnie nie lubi, idę się pociąc!"[/QUOTE]

[FONT=Georgia][COLOR=olive][B]W sumie to myślałam że to ostro przesadzony stereotyp ale z drugiej strony stereotypy też nie biorą się z niczego.
Chyba nigdy mnie nie przestanie zadziwiać ta subkultura a to dlatego że jest tak różna od mojego punktu widzenia świata. Nie jestem w stanie zrozumieć takiego pesymistycznego, mrocznego i smutnego podejścia do życia...szczególnie u osób młodych, które mają całe życie przed sobą i tak na prawdę nie wiele jeszcze przeżyły i widziały.

[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='eria']Ma Miśka talent do rysowania,ale powinna go wykorzystać w inny sposób.
EMO zdecydowanie mi się nie podoba, i .... jak ostatnio wróciłam się w Twojej galerii i zobaczyłam, jaką Miśka była śliczną dziewczyną, a jak wygląda teraz to się załamałam. Szkoda urody ,naprawdę...[/QUOTE]
nie chciałam pisać , ale żem cham :diabloti: to też to napiszę .... Miśka WRACAJ DO LUDZI , nie pasuje ci ta maskarada ..
rysunki technicznie fajne , to co na rysunkach masakra !!!!
poproś Miśkę , niech nabazgra mi mojego Frania :)

nie rozumiem subkultur , nie lubię tego , trzeba mieć swoje JA , być sobą , nie utożsamiać się z kimś ... można być chamem , bezczelem jak ja , ale to ja , nie jakieś EMO ...
może jestem przewrażliwiona , ale oglądam sporo i czytam o młodzieży , bo mnie obecna przeraża .... w tym w czym tkwi ...
brną w jakieś kultury , można rzec sekty ... brak zainteresowań , dążenia do celu , hobby , pasji w życiu , brak optymizmu , kopa do przodu ..... dramat

Miśka fajna panna , fajnie rosła tu z nami .... już pytałam delikatnie , co jej się stało - mam nadzieje , że to chwilowe ...
szkoda takiej dziewczyny , w takie Emo

Posted

[quote name='Korenia']Ja poszłam z ciekawości ;) To "Krwawię cicho żyjąc" i "Żyletki są moim przyjaciółkami..." to właśnie z SS. Notabene uważam, że rodzice nastolatków powinni oglądnąc ten film ;)[/QUOTE]
Nie zamierzam oglądać tego filmu, wychowuję Miśkę po koleżeńsku i wydaje mi się, że z dobrym skutkiem;-) Nie pije, nie pali, nie ćpa, ma zainteresowania, ma cele w życiu, które stara się realizować (na razie małe, ale ma), ma swoje zdanie, dobrze się uczy, pięknie śpiewa, a rysunki nie świadczą jeszcze o człowieku;-) Dominika je po prostu kopiuje z netu na papier. Ja to pochwalam, bo nawet kopiować trzeba umieć:lol: A napisy na rysunkach - takie były, takie spisała:lol: Nie są to Jej myśli:shake:
Wygląd - Miśka NIE JEST EMO! tylko SCENE, a właściwie to raz jest Scene a raz Gothic i mi ten styl odpowiada, bo ja całe życie utożsamiałam się z Gotką, a styl Miśki jest podobny - chodzi mi o ubiór i o muzykę;-) Obie słuchamy rocka, metalu i innej cięższej muzy, a ja dodatkowo kocham Operę:loveu: Dogadujemy się doskonale. Mamy nieraz małe zgrzyty, ale w każdej rodzinie się to zdarza:lol:
[quote name='Saththa']Suoper;) tez kiedys sporzadzałam takie rysunki :)[/QUOTE]
Ja tak samo:lol:
[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=olive][B]Szczerze mówiąc to bym się zmartwiła jakbym zobaczyła takie rysunki u swojego dziecka.[/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE]
A ja się nie martwię, bo znam swoja córkę i wiem, że to tylko rysunki;-)
[quote name='klaudusia0219']mi się podoba, bo ja akurat talentu do tego typu rzeczy nie posiadam :D[/QUOTE]
Ja posiadam talent do kopiowania, a przynajmniej tak mi się wydaje, natomiast nie umiem nic rysować z pamięci:oops:
[quote name='Korenia']Podzielam...
Ale 'emo' chyba własnie takie jest ;) "Nikt mnie nie kocha, nikt mnie nie lubi, idę się pociąc!"[/QUOTE]
I to jest właśnie błędne myślenie. EMO to przede wszystkim "Nie ćpam, nie piję, nie palę", a reszta to dopiski małolatów, co zmieniają stereotypy:razz: I raczej Dominika doskonale wie, że ja Ją kocham i że zawsze ma we mnie oparcie;) I mówi to głośno:lol: a napisy na rysunkach, to tylko napisy ściągnięte z plakatu, który kopiowała:diabloti:

Posted

[quote name='eria']Ma Miśka talent do rysowania,ale powinna go wykorzystać w inny sposób.
EMO zdecydowanie mi się nie podoba, i .... jak ostatnio wróciłam się w Twojej galerii i zobaczyłam, jaką Miśka była śliczną dziewczyną, a jak wygląda teraz to się załamałam. Szkoda urody ,naprawdę...[/QUOTE]
A ja właśnie taką ją kocham. Sama ją stylizuję na SCENE i na Gothic, nie lubię różowych, plastikowych lal na szpilkach:eviltong: Kocham glany, pieszczochy, ćwieki, łańcuchy itp. I tak Miśka słabo jeszcze wygląda:lol: W wakacje ufarbuję jej włosy na niebiesko:roflt::diabloti:
Tak juz tez wygladała:roflt:
[IMG]http://i54.tinypic.com/9ibhaq.jpg[/IMG]

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=olive][B]W sumie to myślałam że to ostro przesadzony stereotyp ale z drugiej strony stereotypy też nie biorą się z niczego.
Chyba nigdy mnie nie przestanie zadziwiać ta subkultura a to dlatego że jest tak różna od mojego punktu widzenia świata. Nie jestem w stanie zrozumieć takiego pesymistycznego, mrocznego i smutnego podejścia do życia...szczególnie u osób młodych, które mają całe życie przed sobą i tak na prawdę nie wiele jeszcze przeżyły i widziały.

[/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE]
Zgoda, ale Dominika raczej tylko wyglądem przypomina EMO:roflt:, czasem Gotkę;-)
[quote name='Vectra']nie chciałam pisać , ale żem cham :diabloti: to też to napiszę .... Miśka WRACAJ DO LUDZI , nie pasuje ci ta maskarada ..
rysunki technicznie fajne , to co na rysunkach masakra !!!!
poproś Miśkę , niech nabazgra mi mojego Frania :smile:

nie rozumiem subkultur , nie lubię tego , trzeba mieć swoje JA , być sobą , nie utożsamiać się z kimś ... można być chamem , bezczelem jak ja , ale to ja , nie jakieś EMO ...
może jestem przewrażliwiona , ale oglądam sporo i czytam o młodzieży , bo mnie obecna przeraża .... w tym w czym tkwi ...
brną w jakieś kultury , można rzec sekty ... brak zainteresowań , dążenia do celu , hobby , pasji w życiu , brak optymizmu , kopa do przodu ..... dramat

Miśka fajna panna , fajnie rosła tu z nami .... już pytałam delikatnie , co jej się stało - mam nadzieje , że to chwilowe ...
szkoda takiej dziewczyny , w takie Emo[/QUOTE]
Ja mam nadzieję, że styl ubierania i muzyka jaką słucha pozostanie jej na długo. Ja to kocham, ja byłam taka sama i w środku nadal jestem, może dlatego tak świetnie się z Miśką dogadujemy:lol:
[quote name='Justa']Hmm.. Ja przez całę LO - glany, czarne ubrania, ciężka muzyka i.. przeszło ;-)[/QUOTE]
Mi przeszło tylko ubieranie, ale to z racji mojego wieku:cool3: W środku nadal jestem taka sama:roflt:

Posted

Jej, ja często rysuję (czy raczej rysowałam..) coś podobnego, ja co prawda jestem typowe beztalencie ale klimaty były podobne ale w cale się tak nie czułam, po prostu podobały mi się takie obrazki XDD
Niebieskie włosy, ja też będę mieć 8DD ale grzywkę tylko bo ja niestety muszę rozjaśniać żeby cokolwiek było widać ;(

Posted

szczerze, to ty robisz swojemu dziecku krzywdę, robisz z niej lalkę dla swoich upodobań. Rodzic nie może być całe życie koleżanką, czasem trzeba też opierdzielić żeby nabrało rozumu do głowy. Z resztą rodzic też musi mieć rozum.. Nie mówię że nie jest inteligentna, ale na pewno tak nie wygląda. Miśka wygląda okropnie a jest śliczną dziewczyną.
Salę samobójców polecam obejrzeć- przede wszystkim dlatego, że to świetny film, zwłaszcza jak na poleskie realia.

Żeby nie było ja też nie noszę bluzeczek z kołnierzykiem i spódniczek za kolano, włosy mam fioletowe, lubię piercing- ale takie kukiełki, reprezentujące sobą nie wiadomo co to nie jest dla mnie nic fajnego, a na pewno nic lepszego od różowych panienek.

Posted

[quote name='Shetanka']Jej, ja często rysuję (czy raczej rysowałam..) coś podobnego, ja co prawda jestem typowe beztalencie ale klimaty były podobne ale w cale się tak nie czułam, po prostu podobały mi się takie obrazki XDD
Niebieskie włosy, ja też będę mieć 8DD ale grzywkę tylko bo ja niestety muszę rozjaśniać żeby cokolwiek było widać ;([/QUOTE]
Ja Dominice też całych nie ufarbuję, bo musi jeszcze zostać miejsce na czerwone akcenty:roflt:;-)

Posted

[quote name='Doginka']Nie zamierzam oglądać tego filmu, wychowuję Miśkę po koleżeńsku i wydaje mi się, że z dobrym skutkiem;-) Nie pije, nie pali, nie ćpa, ma zainteresowania, ma cele w życiu, które stara się realizować (na razie małe, ale ma), ma swoje zdanie, dobrze się uczy, pięknie śpiewa, a rysunki nie świadczą jeszcze o człowieku;-) Dominika je po prostu kopiuje z netu na papier. Ja to pochwalam, bo nawet kopiować trzeba umieć:lol: A napisy na rysunkach - takie były, takie spisała:lol: Nie są to Jej myśli:shake:[/QUOTE]
Nie pisałam tego jako, że Ty musisz. Po prostu warto. Trochę otwiera oczy - rodzicom wydaje się, że jest wszystko pięknię, a tak nie jest. Poza tym jak jak Unbeliev napisała - dobry film jak na to, że polski ;)

Posted

Hmmm wiecie ja tez słucham rocka, metalu i jeszcze cięzszej muzyki do tego czasem muzyki jeszcze jakies innej... I ja wcale nie umieram się w glany na czarno i w ogóle.
Baaa glany miałam kiedyś na nogach przez 40 minut (na poczet "występu" i powiedziałam, że nigdy więcej :lol:

Doginko nie rób niebieskich włosów... Bardzo dużo opinii słyszałam o tym, że niebieskie na głowie wyglądają tragicznie.

Posted

[quote name='Unbelievable']szczerze, to ty robisz swojemu dziecku krzywdę, robisz z niej lalkę dla swoich upodobań. Rodzic nie może być całe życie koleżanką, czasem trzeba też opierdzielić żeby nabrało rozumu do głowy. Z resztą rodzic też musi mieć rozum.. Nie mówię że nie jest inteligentna, ale na pewno tak nie wygląda. Miśka wygląda okropnie a jest śliczną dziewczyną.
Salę samobójców polecam obejrzeć- przede wszystkim dlatego, że to świetny film, zwłaszcza jak na poleskie realia.

Żeby nie było ja też nie noszę bluzeczek z kołnierzykiem i spódniczek za kolano, włosy mam fioletowe, lubię piercing- ale takie kukiełki, reprezentujące sobą nie wiadomo co to nie jest dla mnie nic fajnego, a na pewno nic lepszego od różowych panienek.[/QUOTE]
Będziesz rodzicem, to wtedy pogadamy;-)
Wybacz, ja nie narzuciłam Dominice stylu, ja tylko pomagam jej dobrać ciuchy, żeby nie wyglądała jak "manga" Rodzic może być koleżanką, ja dla Miśki jestem i więcej o niej wiem, niż moja matka wiedziała o mnie:cool3: Rozmawiamy na każdy temat - dosłownie, znam ja jak samą siebie:p I nie mów mi, że krzywdzę soją córkę! Więcej widzę skrzywdzonych dzieci, niby z bogatych domów, a rodzice o nich nic nie wiedzą.
Ja jak trzeba, to zamieniam się w tyrana:roflt: Dominika wie, że jak trzeba to i opie..przyć mogę i nawet w łepetynę ździelić:roflt:
Mam doskonały kontakt ze swoim "dzieckiem;)
A film zaczęłam oglądać, ale mi się nie podobał, więc wyłączyłam;-)
I pamiętaj NIE WYGLĄD ŚWIADCZY O CZŁOWIEKU, TYLKO TO CO MA W GŁOWIE;)
A i na przyszłoś nie obrażaj podobnymi stwierdzeniami - "Z resztą rodzic też musi mieć rozum..." - sugerujesz, że jestem głupia?:razz:
[quote name='Korenia']Nie pisałam tego jako, że Ty musisz. Po prostu warto. Trochę otwiera oczy - rodzicom wydaje się, że jest wszystko pięknię, a tak nie jest. Poza tym jak jak Unbeliev napisała - dobry film jak na to, że polski ;)[/QUOTE]
Mi się nic nie wydaje, ja wiem, co robi moje dziecko, znam jej poglądy, wiem gdzie chodzi, z kim się zadaje, znam jej chłopaka - brzydki ale super, też ma poukładane w głowie, chociaż jest Punkiem:angryy:;-)
[quote name='Saththa']Hmmm wiecie ja tez słucham rocka, metalu i jeszcze cięzszej muzyki do tego czasem muzyki jeszcze jakies innej... I ja wcale nie umieram się w glany na czarno i w ogóle.
Baaa glany miałam kiedyś na nogach przez 40 minut (na poczet "występu" i powiedziałam, że nigdy więcej :lol:

Doginko nie rób niebieskich włosów... Bardzo dużo opinii słyszałam o tym, że niebieskie na głowie wyglądają tragicznie.[/QUOTE]
Chyba nie myślisz, że całe włosy na niebiesko bym zrobiła. Napisałam tak z przekory:roflt: Ale akcenty na pewno jakieś będą;-)
Ja teraz też nieczęsto ubieram się w ten sposób, ale przyznaję, że na Metalmanię nie pojechałabym inaczej ubrana:roflt: zdarza mi się czasem ubrać na Gotkę, ale rzadko, bo mamy społeczeństwo mało tolerancyjne;-)

[IMG]http://i52.tinypic.com/2znpn9i.jpg[/IMG]

[IMG]http://i51.tinypic.com/orpc06.jpg[/IMG]

[IMG]http://i52.tinypic.com/n1cshd.jpg[/IMG]

A tak wygląda właśnie w tej chwili:eviltong:
[IMG]http://i55.tinypic.com/288wpyf.jpg[/IMG]

[IMG]http://i52.tinypic.com/24g6lq0.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Doginka']Będziesz rodzicem, to wtedy pogadamy;-)
Wybacz, ja nie narzuciłam Dominice stylu, ja tylko pomagam jej dobrać ciuchy, żeby nie wyglądała jak "manga" Rodzic może być koleżanką, ja dla Miśki jestem i więcej o niej wiem, niż moja matka wiedziała o mnie:cool3: Rozmawiamy na każdy temat - dosłownie, znam ja jak samą siebie:p I nie mów mi, ze krzywdzę soją córkę! więcej widzę skrzywdzonych dzieci, niby z bogatych domów, a rodzice o nich nic nie wiedzą.
ja jak trzeba to zamieniam się w tyrana:roflt: dominika wie, że jak trzeba to i opie..przyć mogę i nawet w łepetynę ździelić:roflt:
mam doskonały kontakt ze swoim "dzieckiem;)
A film zaczęłam oglądać, ale mi się nie podobał, więc wyłaczyłam;-)
I pamiętaj NIE WYGLĄD ŚWIADCZY O CZŁOWIEKU, TYLKO TO CO MA W GŁOWIE;)[/QUOTE]
ja mam rodziców którzy nic o mnie nie wiedzą, ale za to mam swój rozum, potrafię ocenić sytuację, i mając córkę nie wypuściłabym jej z domu ubranej, wystylizowanej na kukłę. Jestem tolerancyjna ale do pewnego stopnia. Trzeba mieć własny styl i osobowość a nie robić wszystko na pokaz. I gdyby moja córka reprezentowała taką subkulturę to bym się zaczęła martwić.

No nie powiesz mi że miśka wygląda inteligentnie :)

Posted

[IMG]http://i55.tinypic.com/es2ty0.jpg[/IMG]

[IMG]http://i55.tinypic.com/2nbsy0z.jpg[/IMG]

[IMG]http://i55.tinypic.com/5mx26t.jpg[/IMG]

[IMG]http://i51.tinypic.com/ej9a3t.jpg[/IMG]

[IMG]http://i55.tinypic.com/29p7yhy.jpg[/IMG]