Negro_ Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 zaprzęgam swojego huska już od jakiegoś czasu do roweru, ale zawsze biega sam, chciałbym zacząć zaprzęgać go z innymi pieskami... np. 2, 3 lub więcej psów... pewnie z waszego doświadczenia możecie coś powiedzieć na temat spotkania takich 2 nieznajomych piesków, czy się gryzły? jak ustalały hierarchię? czy można zaprzęgać huska z malamutem? czy w ogóle można dołączyć 'mało doświadczonego' psa do profesjonalnego zaprzęgu? no i gdzie mogę znaleźć chętnego? (kluby, organizacje, osoby prywatne...) najlepiej z okolic olsztyna:) Quote
Miśka Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 z Olsztyna na Warmii czy pod Czestochową? Jeśli chodzi o spotkanie dwóch obcych psów - to wszystko zależy od charakteru obu więc cięzko przewidzieć scenariusz... Są psy które od poczatku się kumplują, inne będą się obchodzić szerokim łukiem... Na pewno powinny się poznać w neutralnym terenie. Można podczepić "laika" do psów, które już wiedzą co to praca w zaprzegu, byle to był na początek skład 4-psi maksymalnie... Husky i malamut to złe połączenie - mają inne tempo biegu, nie będą pracowały równo Quote
HUSKYTEAM Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Kolego, pomyliłeś fora jeżeli chodzi o sprawy zaprzęgowo-sportowe. Wskocz na stake-out. Pzdr! Quote
Negro_ Posted September 24, 2007 Author Posted September 24, 2007 faktycznie to chyba nie to forum ... albo 'wyniki z ringu' albo 'wystawy' ... sorry ... ale kierowałem się nazwą 'zaprzęgowe' no i jestem zdecydowanie początkujący dzięki za skierowanie mnie na http://forum.stake-out.org/portal.php i tym bardziej dziękuje 'Miśce' za odpowiedź... mieszkam w Olsztynie tym w Warmińsko-Mazurskim (z jeziorami :)) Quote
Szamanka Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 HUSKYTEAM napisał(a):Kolego, pomyliłeś fora jeżeli chodzi o sprawy zaprzęgowo-sportowe. Wskocz na stake-out. Pzdr! Huskyteam, to wy kreujecie te forum. O czym piszecie, o tym jest. Fachowe tematy sa tu chętnie widziane. Quote
SiberijaEl Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 [video]www.youtube.com/watch?v=7d-Z9LAksxE&feature=player_embedded[/video] Tak"]Tak pracujemy z haski na Litwie... Quote
Recommended Posts