Jump to content
Dogomania

Tragedia jednego psa... NIE MA OKA! Ale ma juz DOM w Warszawie :)

Recommended Posts

Posted

Ta druga suczka tej pani - Kinga tez jest ze schroniska, z Palucha. Jest bardzo towarzyska i łagodna, pani mówiła, że jesli chodzi o nią to nie ma obawy... A Lola tez jest bardzo grzeczna, w boksie była z suczkami (m.in. z Sagą z dogo) i nigdy nie sprawiała problemów...

Oby się wszystko udało. Reno jeszcze na pewno opisze jak wróci, bo ja pani osobiście nie widziałam, ale przez telefon to bardzo ciepła kobieta, z gatunku "dobrych" ludzi :)

• Replies 477
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Już jestem :razz:. Faktycznie nieco pobładziłyśmy w stolicy a wszystko przez nieszczęsną nawigację satelitarną, która w dzisiejszych warunkach pogodowych spisała się...kiepsko. Tzn po odstawieniu Loli zaczęła nam juz działac bez zarzutu-na całe szczęście. Fakt pozostaje faktem, ze razem z dwoma psiakami zwiedziłyśmy prawo i lewobrzeżną częśc Warszawy :cool3:. Lola faktycznie kiepsko zniosła podróż - wymiotowała dwa razy ilością hmmm...widac było, że jedzenia i picia w Pabianicach nie brakuje :evil_lol:.
Pal sześc auto, bo jest przygotowane na wożenie psów, ale sama sunia sie po prostu męczyła. Zasnęła dopiero pod samą Wawą kiedy wymiotowała - widac było, że jej ulżyło.

Nowa opiekunka suni to dusza człowiek. Baaardzo nie mogła doczekac sie naszego przyjazdu :loveu:. Wyszła nam na spotkanie a kiedy zobaczyła Lole po prostu sie popłakała.
Według mnie sunia nie mogła trafic lepiej.

Umowę podpisałyśmy, dostałyśmy pieniądze na opłatę adopcyją 40,00zł a dodatkowo 30zł na transport (pani nalegała!).
Do tego mam jeszcze małą paczuszkę dla schroniska - kilka smyczek i kagańczyków.

O opłatach za transport Loli nie ma więc tym bardziej już mowy.

I co wy na to???

Posted

cuudownieee :loveu:

:sweetCyb:

Dziekuje wszystkim zaangażowanym w sprawę Loli, Reno za transport i oczywiście Aleksandrze_B dzięki której ogłoszenia Loli ukazały się w Moim Psie!

Lolcia wreszcie masz wspaniały DOM!!!!

Posted

w weekend zadzwonie... ta pani to raczej dostepu do komputera nie ma ;) ale jesli ktos mieszka na pradze płd i ma chwile to na pewno pani nie bedzie miała nic przeciwko jeśli ktos obfotografuje Lolę w nowym domu

Posted

Rozmawiałam dzisiaj z p.Zofią - tj nową panią Loli.
Przyznam szczerze, że Lola wygrała naprawdę los na loterii a gdy słucham opowieści p. Zofii o Loli to aż nie moge uwierzyć, że ta biedna suczyna jest teraz tak szczęsliwa...

P.Zofia twierdzi, że Lola całe życie musiała byc poniewierana, nie raz musiała zostać w skóre... :shake: Lola chodzi za panią krok w krok, nawet do kibla. Pilnuje się strasznie, obserwuje gdzie jej pani.
Ani raz w domu nie narobiła :-o - pierwszej nocy obudziła panią o 1 w nocy bo chciała na dwór, ale w domu nie zrobiła :lol: Ponoć LOla jest tak wdzięczna i oddana, zadowolona wyleguje się na swoim posłanku, liże po rękach...

Lola była już z panią u weta na przeglądzie, miała zbadaną krew - żadnego choróbska w środku nie ma :lol: Ponieważ z oka tego zaszytego coś się sączyło, Lola dostała antybiotyk. Dostaje też serię antybiotyków bo strasznie się drapała. Jutro będzie Lola kąpana szamponem Dr Seidla.
Potem będzie jeszcze szczepiona na zakaźne, bo niestety w schronisku nie była, a pani si boi czy kiedykolwiek w ogóle była na to szczepiona.

p.Zofia chce ją także wysterylizować...No i pojawia się problem, bo sterylizacja w lecznicy kosztuje 450 zł(tam gdzie ona chodzi). Obiecałam, że spróbuję załatwić coś taniej - i mam prośbę, czy ktoś sie orientuje czy można gdzies w Warszawie załatwić tanszą sterylkę? Ta pani naprawdę kocha psy i sobie odejmuje żeby psom było lepiej, ale 450 zł z emerytury to niestety zbyt dużo :shake: