Jump to content
Dogomania

Tragedia jednego psa... NIE MA OKA! Ale ma juz DOM w Warszawie :)

Recommended Posts

Posted

Suczka trafiła do schroniska tydzień temu.
To jak wyglądała sami zobaczcie:

[uwaga drastyczne!]

Oko (a własciwie jego pozostałość) zostało usunięte i zaszyte...
Nie wiemy co było przyczyną takiego stanu - czy wyobraźnia "człowieka" posunęła go do takiego czynu, czy wypadek suni, czy może jakiś nowotwór...

Sunia ma ok 6 lat, nie jest wychudzona, mam nadzieję, że nie jest w ciąży... :shake:

Jest przeraźliwie smutna i zdezorientowana. Nie wie co się stało, jest na pewno obolała. Utyka lekko na łapę, a poza tym to rzadko wstaje. Jest zmęczona i słaba.

I jeszcze to oko.

Po operacji wygląda tak:

Na szczęście je. Nie przepada za suchym, dostaje więc suchą karmę wymieszaną z puszkową - zjada.

Bardzo proszę - pomózcie znaleźć jej domek. Teraz, jako kaleka, nikt jej tu nie zechce... Nie ma szans na adopcję. A ona zasługuje na dobry domek do końca swych dni, który nie będzie z obrzydzeniem odwracał głowy na jej widok...

tel do mnie 0603 046 770

• Replies 477
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja mysle, ze bidulka wyglada lepiej niz przed operacja.Teraz poprostu nie ma oczka a przedtem wygladala tak jakby to oczko mialo w kazdej chwili wyplynac:-(
czy ona miala znieczulenie ogolne do tej operacji no i srodki przeciwbolowe itp, nie znam sie co jeszcze? bo jak jest w ciazy to jak takie znieczulenie dziala na maluchy:-(
...(.moze sie zdazyc , ze np na sterylke za pozno )

Posted

Niech będzie Lola.

ona miała chyba narkozę podaną podczas tej operacji, ale nie jestem pewna do końca. Dostaje leki przeciwbólowe i jakis antybiotyk. W środe bedzie miała zdejmowane szwy.

Wiem ,ze po usunięciu tego oka wygląda duzo lepiej niz przed. Wtedy widok był duuuzo gorszy niz na zdjęciach :shake: Miejmy tylko nadzieję, że nie jest w ciązy.