Jump to content
Dogomania

Tragedia jednego psa... NIE MA OKA! Ale ma juz DOM w Warszawie :)

Recommended Posts

Posted

no nie wiem Magda, jak myslisz... zbiórka?
jeszcze nie dzwoniłam do tej pani. wiec jak zadzwonie to musze wiedziec co mówic...
nie wiem czy ta pani bedzie chciala przyjac pieniadze w ogole... ona sama mowila ze tak 150-200 zl to moze wydac na sterylizacje, tylko ze potem jeszcze zastrzyki dochodza, ubranko itp

• Replies 477
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A z Sally nic nie zostanie?
Co mowi ta Pani -chce kase na amputacje?
A jelsi tak to ile to wyjdzie...

Kobiet ama skromna emeryturke - przydałaby sie pomoc
Duzo nie trzeba. Byly dizewczyny co oferowaly co mieisac pieniadze na hotel dla Loli moze grosikiem wspomoga ...myls eze nawet 100 zl tal pani to bylaby zawsze jakas pomoc

Posted

Dzwoniła wczoraj pani Loli :loveu:
Lolcia ma się dobrze, wczoraj była na szczepieniu p/zakaźnym chorobom, pani zamówiła też suczkom obrózki przeciwpchelne i przeciwkleszczowe. Lolcia już wykąpana, wypachniona. Pani ją rozpieszcza bardzo, kupiła w lecznicy suchą karmę specjalną dla owczarków :razz: bo mówi, że przecież Lola to trochę owczarek jest ;)
Lolcia ma też nową czerwoną obroże, a pani Zofia się zachwyca jak jej ładnie i do twarzy w czerwonym :loveu:

Nad sterylizacją trzeba się jeszcze zastanowić, bo Lola cały czas utyka na tylną łapkę. Wetka stwierdziła, że prawdopodobnie Lola miała uderzoną miednicę w wyniku wypadku, stąd też ten uraz oka. I łapa niestety nie jest w wyniku tego całkiem sprawna.
Lola za chuda nie jest i jest obawa, że po sterylizacji może utyć, co źle wpłynie na stawy i kości...

Poza tym, pani razem z córką bardzo dziękowały, że mogą mieć Lolę, mówiła że jest kochana, grzeczna, zupełnie niekłopotliwa, nie szczeka, grzecznie zostaje sama, na spacerku pilnuje się i że jest cudowna :loveu:

Posted

modliszka84 napisał(a):
...

Poza tym, pani razem z córką bardzo dziękowały, że mogą mieć Lolę, mówiła że jest kochana, grzeczna, zupełnie niekłopotliwa, nie szczeka, grzecznie zostaje sama, na spacerku pilnuje się i że jest cudowna :loveu:

I tak oto psi aniol odnalazl swojego Aniola.

Dziekujemy PANI bardzo,bardzo.

• 2 weeks later...
Posted

chetnie zadzwoniejesli pani nie bedzi enic miala przeciw
chodzi mi o to zeby pani nie poczula sie ze wziela psa to teraz jzu zapomnielismy o niej i sama zostaje z problemem. pisalas ze pani ma mala rente i ze sunia ma jakies problemy zdrowotne do tego chce ja wysterylizowac - a nie stac ja...
chodiz mi o rozmowe czy czasem nie potrzebuje pomocy
by czola ze to ze wziela psa to jzu nie znaczy ze zostala sama z nim

Posted

Lola jest po sterylizacji. Wczoraj była na zdjęciu szwów.
Pani za całośc (sterylka+antybiotyki+zdjęcie szwów) zapłaciła 200 zł i jest zadowolona. Lola dostała też nowe posłanie-materacyk, którego nie opuszcza na krok ;)
Ranka po sterylizacji ładnie się zagoiła, chociaz sam zabieg był ryzykowny, bo w dzień sterylizacji okazało się, że sunia dostała cieczkę. Na szczęście obyło się bez komplikacji w trakcie.

Lola ma nowe przezwisko "rabuś" :evil_lol: Ma ogromny apetyt i kradnie co się da ze stołu - kanapki, ciastka itd. Pani mówi, że jej sie odmieniło po tej sterylizacji, bo wcześniej to słodkiego nie lubiła, a teraz to ciastka też kradnie :evil_lol:

Pani kolejny raz dziękowała za sunię, mówiła że ją bardzo kocha i jest dużo lepsza od tej drugiej suni, którą ma :eviltong: bo zupełnie niekłopotliwa. A tamta druga niestety jest chora, ma nerwicę, posikuje w domu, musi zażywać leki.
No ale, poza tym, to ta pani jest wprost niemozliwa i takich ludzi to ze świecą szukać :multi:
Tak sobie myślę, że może jakąs kartkę wysłać do niej z okazji świąt albo jakiś przysmak dla piesków... jak myślicie?

Posted

modliszka84 napisał(a):

Tak sobie myślę, że może jakąs kartkę wysłać do niej z okazji świąt albo jakiś przysmak dla piesków... jak myślicie?

ja jestem w 100% za;) i mogę pomóc, a pani napewno byłoby bardzo miło

może właśnie w paczce wysłać jakieś przysmaki dla piesków i do tego życzenia wielkanocne dla pani... :)

Posted

modliszko chciałabyś coś dla piesków rozumiem? ale bardziej w stronę jedzenia czy zabawek itp.? ;) Teraz jest dużo naprawde fajnych rzecz dla psiaków... no i jakąś ładną kartkę dla pani trzeba :)

Posted

no i smaczki jakies przeciez tez.Czy mam cos jutro rano kupic? Jakies uszy,czy takie patyczki,ktore tez czyszcza zeby,ciasteczka psie na wage i cos w tym kieunku..??To bym podrzucila do Agi?? Co??

Posted

adresówki są, tylko, zależy jaką byśmy chciały : jakiej wielkości, i jak miały by wyglądac. Są takie małe, jak naparstek, tam wkłada się karteczkę z adresem do środka i przyczepia do obroży. I to jest mały koszt, niecale 5zł z tego co pamiętam. Jeżeli chodzi o takie grawerowane, w jakimś kształcie, to trzeba zamówić, w zoologicznym lub w internecie, tylko wtedy trzeba by bylo trochę poczekać... ja w zoologicznych niestety takich nie widziałam...

czy każdy ma kupić coś od siebie? jeżeli tak, to mogę kupić i podrzucic też jutro coś od siebie