modliszka84 Posted February 7, 2008 Author Posted February 7, 2008 no nie wiem Magda, jak myslisz... zbiórka? jeszcze nie dzwoniłam do tej pani. wiec jak zadzwonie to musze wiedziec co mówic... nie wiem czy ta pani bedzie chciala przyjac pieniadze w ogole... ona sama mowila ze tak 150-200 zl to moze wydac na sterylizacje, tylko ze potem jeszcze zastrzyki dochodza, ubranko itp Quote
Madzik77 Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 A z Sally nic nie zostanie? Co mowi ta Pani -chce kase na amputacje? A jelsi tak to ile to wyjdzie... Kobiet ama skromna emeryturke - przydałaby sie pomoc Duzo nie trzeba. Byly dizewczyny co oferowaly co mieisac pieniadze na hotel dla Loli moze grosikiem wspomoga ...myls eze nawet 100 zl tal pani to bylaby zawsze jakas pomoc Quote
modliszka84 Posted February 15, 2008 Author Posted February 15, 2008 Dzwoniła wczoraj pani Loli :loveu: Lolcia ma się dobrze, wczoraj była na szczepieniu p/zakaźnym chorobom, pani zamówiła też suczkom obrózki przeciwpchelne i przeciwkleszczowe. Lolcia już wykąpana, wypachniona. Pani ją rozpieszcza bardzo, kupiła w lecznicy suchą karmę specjalną dla owczarków :razz: bo mówi, że przecież Lola to trochę owczarek jest ;) Lolcia ma też nową czerwoną obroże, a pani Zofia się zachwyca jak jej ładnie i do twarzy w czerwonym :loveu: Nad sterylizacją trzeba się jeszcze zastanowić, bo Lola cały czas utyka na tylną łapkę. Wetka stwierdziła, że prawdopodobnie Lola miała uderzoną miednicę w wyniku wypadku, stąd też ten uraz oka. I łapa niestety nie jest w wyniku tego całkiem sprawna. Lola za chuda nie jest i jest obawa, że po sterylizacji może utyć, co źle wpłynie na stawy i kości... Poza tym, pani razem z córką bardzo dziękowały, że mogą mieć Lolę, mówiła że jest kochana, grzeczna, zupełnie niekłopotliwa, nie szczeka, grzecznie zostaje sama, na spacerku pilnuje się i że jest cudowna :loveu: Quote
Madzik77 Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 :loveu: z nieba nam ta Pani spadła ...jak taki piękny anioł.. DZIEKUJEMY! Quote
*zaba* Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 modliszka84 napisał(a):... Poza tym, pani razem z córką bardzo dziękowały, że mogą mieć Lolę, mówiła że jest kochana, grzeczna, zupełnie niekłopotliwa, nie szczeka, grzecznie zostaje sama, na spacerku pilnuje się i że jest cudowna :loveu: I tak oto psi aniol odnalazl swojego Aniola. Dziekujemy PANI bardzo,bardzo. Quote
kasia14 Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Lola szczęśliwa! ;) i Pani wspaniała! Quote
Madzik77 Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 wiesz cos? nioch nie mysli ze zapomnialysmy!! Quote
modliszka84 Posted March 9, 2008 Author Posted March 9, 2008 moge dac numer tel, na pewno sie ucieszy z telefonu :cool1: ja nie mam czasu zeby dzwonic do kazdego co tydzien i nie mam kasy na rachunki telefoniczne potem Quote
Madzik77 Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 chetnie zadzwoniejesli pani nie bedzi enic miala przeciw chodzi mi o to zeby pani nie poczula sie ze wziela psa to teraz jzu zapomnielismy o niej i sama zostaje z problemem. pisalas ze pani ma mala rente i ze sunia ma jakies problemy zdrowotne do tego chce ja wysterylizowac - a nie stac ja... chodiz mi o rozmowe czy czasem nie potrzebuje pomocy by czola ze to ze wziela psa to jzu nie znaczy ze zostala sama z nim Quote
modliszka84 Posted March 16, 2008 Author Posted March 16, 2008 Lola jest po sterylizacji. Wczoraj była na zdjęciu szwów. Pani za całośc (sterylka+antybiotyki+zdjęcie szwów) zapłaciła 200 zł i jest zadowolona. Lola dostała też nowe posłanie-materacyk, którego nie opuszcza na krok ;) Ranka po sterylizacji ładnie się zagoiła, chociaz sam zabieg był ryzykowny, bo w dzień sterylizacji okazało się, że sunia dostała cieczkę. Na szczęście obyło się bez komplikacji w trakcie. Lola ma nowe przezwisko "rabuś" :evil_lol: Ma ogromny apetyt i kradnie co się da ze stołu - kanapki, ciastka itd. Pani mówi, że jej sie odmieniło po tej sterylizacji, bo wcześniej to słodkiego nie lubiła, a teraz to ciastka też kradnie :evil_lol: Pani kolejny raz dziękowała za sunię, mówiła że ją bardzo kocha i jest dużo lepsza od tej drugiej suni, którą ma :eviltong: bo zupełnie niekłopotliwa. A tamta druga niestety jest chora, ma nerwicę, posikuje w domu, musi zażywać leki. No ale, poza tym, to ta pani jest wprost niemozliwa i takich ludzi to ze świecą szukać :multi: Tak sobie myślę, że może jakąs kartkę wysłać do niej z okazji świąt albo jakiś przysmak dla piesków... jak myślicie? Quote
kasia14 Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 modliszka84 napisał(a): Tak sobie myślę, że może jakąs kartkę wysłać do niej z okazji świąt albo jakiś przysmak dla piesków... jak myślicie? ja jestem w 100% za;) i mogę pomóc, a pani napewno byłoby bardzo miło może właśnie w paczce wysłać jakieś przysmaki dla piesków i do tego życzenia wielkanocne dla pani... :) Quote
katya Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Super pomysł z tymi życzeniami i paczuszką Modliszko :) Cieszę się, że Lola ma super dom , no i że imię wymyślone przeze mnie zostało :) Quote
Madzik77 Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 ciesze sie ogromnie dorzuce tez cos do paczki dla LOLI Quote
*zaba* Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Swietny pomysl z ta kartka i paczuszka.Chetnie tez cos dorzuce :) Trzebaby sie jakos zgrac z tym kompletowaniem paczuszki. Quote
kasia14 Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 I trzeba się troszkę pośpieszyć, bo swieta tuż tuz ;) chętnie się dorzucę do paczuszki Quote
madziulek Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 ale sliczny piesek i ma juz domek :) :) :) :loveu::loveu::loveu: Quote
modliszka84 Posted March 17, 2008 Author Posted March 17, 2008 no to decydować szybciorem dziewczyny co kupujemy :cool3: tak zeby najpóxniej w srode wysłac Quote
kasia14 Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 modliszko chciałabyś coś dla piesków rozumiem? ale bardziej w stronę jedzenia czy zabawek itp.? ;) Teraz jest dużo naprawde fajnych rzecz dla psiaków... no i jakąś ładną kartkę dla pani trzeba :) Quote
*zaba* Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 no i smaczki jakies przeciez tez.Czy mam cos jutro rano kupic? Jakies uszy,czy takie patyczki,ktore tez czyszcza zeby,ciasteczka psie na wage i cos w tym kieunku..??To bym podrzucila do Agi?? Co?? Quote
modliszka84 Posted March 17, 2008 Author Posted March 17, 2008 oo super! kartke moge zrobić sama :p jakies smaczki psie itp jak najbardziej ale gdzie u nas kupic adresówki ... ? Quote
kasia14 Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 adresówki są, tylko, zależy jaką byśmy chciały : jakiej wielkości, i jak miały by wyglądac. Są takie małe, jak naparstek, tam wkłada się karteczkę z adresem do środka i przyczepia do obroży. I to jest mały koszt, niecale 5zł z tego co pamiętam. Jeżeli chodzi o takie grawerowane, w jakimś kształcie, to trzeba zamówić, w zoologicznym lub w internecie, tylko wtedy trzeba by bylo trochę poczekać... ja w zoologicznych niestety takich nie widziałam... czy każdy ma kupić coś od siebie? jeżeli tak, to mogę kupić i podrzucic też jutro coś od siebie Quote
kasia14 Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 to jest cos w tym stylu, i jest ogólnie dostępne w zoologicznych... te sa właśnie dla dużego psa, ja mam mniejszą dla małego ;) te są bardzo ładne i niedrogie... ale na allegro, wiec jest już trochę zapózno chyba... zresztą, jest bardzo dużo też innych http://www.allegro.pl/28076_gadzety_zoologiczne.html?order=t&view=gtext Quote
Recommended Posts