szajbus Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Kto przygarnie do swego domu Puszka? On tak bardzo potrzebuje pomocy. Quote
szajbus Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 TEKST DO OGŁOSZEŃ Puszek - ŁÓDŹ Kiedy był szczeniakiem ktoś powiesił go na płocie z rozprutym brzuszkiem. Po tym zdarzeniu została blizna. Znalazł się ktoś, kto się nim zaopiekował. Był wdzięczny za to co zrobili dla niego nowi właściciele. Starał się jak mógł, żeby okazać im swoją miłość i oddanie. Mijały lata i nastały gorsze czasy dla Puszka. Wszyscy przestali się zajmować swoim pupilem. W domu coraz częściej wszystkiego brakowało poza jednym – alkoholem. Psiak nie mógł zrozumieć dlaczego teraz nie może wyjść na dwór jak dawniej i załatwić swoich potrzeb fizjologicznych? Dlaczego wszystko to musi robić w domu? Przecież to wbrew jego naturze. Od tamtej pory życie na zewnątrz, zabawy przyjaciół mógł oglądać tylko przez okno . Patrzy więc Puszek tęsknym wzrokiem i wzdycha. Czym były skaczące po nim pchły , uczulenie na ich jad, rany na ciele i wyłysiałe futerko wobec pustego brzuszka , braku miłości i spacerków na świeżym powietrzu? Czy kiedykolwiek życie przyniesie mu szczęście i prawdziwy dom? Czy może mieć nadzieję na lepsze jutro? Puszek to około 8 letni pies, który zaniedbany, niedożywiony mieszka wraz z rodziną alkoholików w urągających wręcz warunkach. W chwili obecnej jest pod opieką Fundacji Niechciane i Zapomniane SOS dla Zwierząt w Łodzi. Jest w trakcie leczenia skóry , dokarmiany i wyprowadzany na spacery. Jest to kundelek średniej wielkości (do kolana), któremu natychmiast jest potrzebny dom tymczasowy lub stały. W stosunku do obcych nieufny, jednak nie wykazujący cech agresji. Po kilku dniach przyjaźnie nastawiony do nowych osób. Ze względu na brak miejsca w hoteliku Fundacja pilnie poszukuje domku dla tego pokrzywdzonego przez los zwierzęcia. Jeśli ktokolwiek z państwa jest w stanie podać temu biednemu psu pomocną dłoń proszony jest o kontakt z wolontariuszką Tel. 604 172 408 e-mail [email protected] CZŁOWIEK MOŻE DOKONAĆ WYBORU – PIES MOŻE TYLKO WZNOSIĆ NIEMY KRZYK I CIERPIEĆ! Nie pozwólmy na to! Quote
Niewiasta_21 Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Aniu,super,bardzo dziekujemy!!!! Quote
hanka456 Posted September 23, 2007 Author Posted September 23, 2007 Zdjęcia postaram się szybko przesłać bardziej odpowiednie. Quote
xxxx52 Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 SOS-dom na cito !potrzebny dla Puszka bez puszka!!!!! Quote
hanka456 Posted September 23, 2007 Author Posted September 23, 2007 Puszek jutro idzie na konsultacje do lekarza. Zobaczymy co dalej..... Quote
hanka456 Posted September 23, 2007 Author Posted September 23, 2007 Puszku mój Puszku tak dlugo czekałeś, może teraz coś pięknego się dla Ciebie wydarzy? Quote
szajbus Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Niech sie ktos zlituje nad losem tej psinki Quote
xxxx52 Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 leczenie pojdzie" na darmo",jezeli piesek bedzie przebywal w takich b.zlych warunkach!:-( Pomocy,czy zadna dogomanianka ,nie moze dac DT temu biedakowi?:-( Quote
Szyszka Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Ja niestety nie mogę, ale podniosę chociaż bidulka. Quote
szajbus Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Puszek pilnie potrzebuje choćby tymczasu Quote
xxxx52 Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 SOS-puszek potrzebuje natychmist DT:-( Quote
Szyszka Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Puk, puk. Domku pokaż się. Rozpaczliwie wołamy o pomoc. Quote
hanka456 Posted September 24, 2007 Author Posted September 24, 2007 O pomoc rozpaczliwie prosimy, to psiak w ogromnej potrzebie. dzis idziemy ponownie do pani doktor. wieczorem napisze, co u nas slychać. Quote
xxxx52 Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 a moze ciocie dog.zrobia nowe zdjecia i pokaza piekno Puszka bez puszka;) Quote
szajbus Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Puszka ogłosiłam na : http://www.allegro.pl/item248636338_puszek_czeka_na_pomoc.html http://ale.gratka.pl/ogloszenie/672510_puszek_czeka_na_pomoc_lodz.html http://www.kupiszpsa.pl/detail.php?id=3098 http://www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,22996074,Lodz_Zwierzaki___Adopcja,146-192.html http://www.kupsprzedaj.pl/secure/myAdverts.do Quote
hanka456 Posted September 24, 2007 Author Posted September 24, 2007 Dziekuję za ogloszneia dla Puszka. dzisiaj bylismy u p. doktor. Puszek ma przewlekle alergiczne zapalenie skóry z powiklaniem bakteryjnym, nie leczone latami dalo koszmarne efekty. Dzisiaj wyraźnie sie ucieszył gdy mnie zobaczył i grzecznie pomaszerowal. Musiał niestety tam wrocić, boję sie, bo mieszkaja na pierwszym pietrze, okno otwarte, gdyby jakis nieprzewidziany ruch, to............ moja wyobraźnia mi podpowiada dość koszmarne sceny. Leczenie Puszka będzie trwało ok. 6 tygodni, nie może być w pełni z całą mocą przeprowadzone, bo w warunkach w jakich teraz przebywa nie da się tego zrobić. Quote
Niewiasta_21 Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Czy niema zadnego ratunku dla Puszka? Czy ten pies juz na nic nie zasługuje?! Pomocy! Quote
Szyszka Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Ludzie pomóżcie! On jeszcze może normalnie funkcjonować, ale nie w tych warunkach. Quote
Niewiasta_21 Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Quote
Recommended Posts