Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
A wtedy My wszyscy tudzież nasze rodziny i znajomi, oraz znajomi znajomych mogliby w przyszłym roku 1% swojego podatku zamiast wpłacić na konto Skarbówki, przelać na konto Stowarzyszenia. :D

Dobra Spytko, tylko najpierw daj mi trochę dochodu, żebym mogła ten 1% odpalić :D .

Posted

Dobra Spytko, tylko najpierw daj mi trochę dochodu, żebym mogła ten 1% odpalić :D .

Z Łowicza do mnie kawałek drogi :wink:

Ja tylko tak, luzna propozycja, .. W dobie powszechnego notorycznego braku gotówki jest to jakiś sposób na zebranie kasy na np.coursingi, biegi itp.charcie zabawy. :D

A dochody na pewno ma rodzina, przyjaciele, znajomi, i znajomi znajomych. :D

Posted

No tak tylko jak udowodnic ,ze my to jestesmy pozytku publicznego . I tak wiekszosc spoleczenstwa mysli , ze nie mamy rowno pod sufitem .

Posted

Ty spytko coś wiesz... tylko nie chcesz do końca powiedzieć.

Ile ludków musi być na takie coś

Jakie są do tego potrzebne formalności

Jakie sa trudności w tym temacie

Pytań pewnie byłoby znacznie więcej

tylko, czy warto... czy jest dla kogo, no i czy rzeczywiście wspieranie i promocja charciarstwa w polsce może zostać uznana za pożytek publiczny

Posted

Co ja wiem ?

Wiem , że ustawa o pod.dochodowym dopuszcza mozliwość przekazania 1% podatku dochodowego na rzecz Organizacji Pozytku Publicznego.

Org.Pozytku Publicznego to nic innego jak organizacja nie przynosząca profitów, odpowiedni sposób iw odpowiednim miejscu zarejestrowana.

A cele statutowe takiej oraganizacji zawsze mozna tak sformułować, aby była organizacją pozytku publicznego. :lol: