Sloneczko Posted March 24, 2004 Posted March 24, 2004 Moi drodzy, chciałabym poznać Wasze zdanie na temat ostatnio baardzo polecanej mi karmy kanadyjskiej firmy NUTRAM. W porównaniu w EUKANUBĄ czy RC jest droższa ale porcje za to oszczędniejsze ... skład wydaje się całkiem nieźle zbilansowany i skomponowany ... :-? Quote
KORONA Posted March 24, 2004 Posted March 24, 2004 Moje dogi od jakiegoś czasu są na Nutram i ostatni miot też tą karmę pożerał ze smakiem :eating: Moja siostra mieszka w Kanadzie i to ona namówiła mnie na tą karmę, tam uważana jest za lepszą od Eukanuby, nie chodzi tu raczej o zbilansowanie składników gdyż w obu karmach są one podobne,ale o świeżość surowców itd. Quote
Nea Posted March 24, 2004 Posted March 24, 2004 Może ktos poda również cenę tej karmy. Ja dotychczas karmię moją sunię NUTRĄ, alo ostatnio straciła apetyt i zastanawiam się nad zmianą. Quote
Sloneczko Posted March 24, 2004 Author Posted March 24, 2004 :D dziękuję za odpowiedzi. Słyszałam, zę dodatkowo wyciąg z Jucca Schidigera zapobiega wielu rzeczom, działa antyrakowo itede. Co do cen to to, co mnie interesuje: Chicken & Rice dla dużych psów - 3,5 kg 79,99PLN; 15 kg 264,99 PLN Lamb & Rice with Chicken - 3,5 kg 74,99 PLN; 15 kg 249,99 PLN dzienna racja dla mojej suni to max 325g. Quote
briards Posted March 24, 2004 Posted March 24, 2004 cena jak u eukanuby chyba,ze mozna ja dostac gdzies w hurtowniach albo ma klub hodowcy, bo ja jej nie widzialam w sklepach a 260 to dla mnie za drogo:( Quote
KORONA Posted March 24, 2004 Posted March 24, 2004 Z tego co sie orientuje planowali założenie klubu hodowców, ale nie wiem jak sprawa sie toczy. Quote
Nea Posted March 24, 2004 Posted March 24, 2004 Jak dla mnie taka cena też jest za wysoka. :roll: , Zdecydowanie preferuję karmy z niższej półki takie w granicach 150zł. za 15kg. worek. Quote
KORONA Posted March 24, 2004 Posted March 24, 2004 Ja też takie preferuje, ale kiedy ma sie w domu młode psy dużych ras lepiej wydać troche więcej kasy i mieć pewność że zdrowo jedzą. Moje suńki jedzą Nutram kiedy chodzą w ciąży i podczas karmienia, potem przechodzą na karmę z niższej pułki. Szczeniątka też jedzą Nutram, czasem lepiej nie oszczędzać. Quote
briards Posted March 24, 2004 Posted March 24, 2004 czy mozna gdzies dostac probki tej karmy bo moze jak dawkowanie byloby nizsze niz np royala i moim by smakowalo to bym pomyslala nad zakupem Quote
KORONA Posted March 24, 2004 Posted March 24, 2004 Nie wiem, ale tu masz strone głównego dystrybutora Nutram http://www.petservice.pl/ Quote
briards Posted March 24, 2004 Posted March 24, 2004 dzieki, szukal w google ale nic nie znalazlam pod nutram Quote
briards Posted March 24, 2004 Posted March 24, 2004 napisalam email i dostalam odpowiedz,ze mi wysla probki jutro takze czekam :) Quote
Sonya-Nero Posted March 24, 2004 Posted March 24, 2004 Ja również karmiłam moje psiaki Nutram i uważam ją za jedną z lepszych karm na rynku i bardzo chętnie kiedyś do niej wrócę. Co do cen - zapraszam do zaglądnięcia na stronę www.candy.cz, podstrona "nabidka a ceny". Quote
Sloneczko Posted March 25, 2004 Author Posted March 25, 2004 :lol: Bardzo dziękuję za wszystkie uwagi. Powiem szczerze, że zdecydowałam się na tę karmę, bo jak porównałam dawkowanie dzienne dla mojej suni i okazało się, że w porównaniu do serwowanego obecnie RC dawkowanie NUTRAM jest prawie o połowę niższe (spadek z 540g do 325g) więc mnie się opłaca. :wink: Quote
maw Posted March 25, 2004 Posted March 25, 2004 a co z ochroną stawów (chodzi mi o NUTRAM) :-? dla 8 miesiecznego laba :wink: m Quote
KORONA Posted March 25, 2004 Posted March 25, 2004 Nutram zawiera chondroityne i glukozamine, wyciągi z różnych roślin o działaniu leczniczym, przeciwbólowym i przeciwzapalnym, a co najważniejsze jest odpowiednio zbilansowana. Quote
maw Posted March 25, 2004 Posted March 25, 2004 nie zdążyłam dopisać- oczywiście info na stronie przeczytałam, ale zależało mi na opinii praktyków.. m P.s.teraz karmię Moli eukanubą..( ale ostatni zaczęła się intensywniej lizać, wet mówi, że nie widzi niepokojących objawów np. na skutek alergii-ale tak sobie myślę, że skoro są inne karmy, które też chronią stawy to czemu nie spróbować :-? ) Quote
Mysha792 Posted July 31, 2006 Posted July 31, 2006 Czy ktoś karmi swojego psiaka tą karmą? Mam zamiar ją zamówić, słyszałam dużo dobrych opini na temat tej karmy. Więc czekam na wasze opinie ;) Quote
ma Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 Prosze podajcie maila pod ktorym mozna zamowic probki karmy Nutram. Bo pod wczesniej poodanym linkiem jest temat o Chapii :-o Quote
Quelthalas Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 Może spróbuj tu: [URL]http://www.karmy.eu/[/URL] lub tu: [URL]http://www.sklep.apport.pl[/URL] Quote
Mysha792 Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Moi rodzice byli w tamte wakacje w kanadzie i szczerze mówiąc tam rodzinka tez żywi swoje psiaki nutram. Duzo osób chwali tą karme, moj psiak jest na tym od około 5mc i nie mam zamiaru tej karmy zmieniać ;) Quote
lupak Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 [quote name='Mysha792']Czy ktoś karmi swojego psiaka tą karmą? Mam zamiar ją zamówić, słyszałam dużo dobrych opini na temat tej karmy. Więc czekam na wasze opinie ;)[/quote] Jakiś czas karmie Nutramem swoje malamuty. Jestem bardzo zadowolona. Psy w swietnej kondycji,futro lśniące, kupy ładne i nie duze. (Sporo mniejsze niz po Eukanubie czy RC i zapach jakby przyjemniejszy :evil_lol: ). W dodatku dystrybutora masz po sąsiedzku w Przebieczanach .(Ja sie tam zaopatruje ). Quote
Recommended Posts