Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 974
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No właśnie.... nie każdy jest w stanie wziąć takiego psa, nie tylko z takich względów, że ludzie się boją, boją, że nie podołają, ale mogą nie mieć możliwości domowych i w ogóle....

Posted

Kurcze no to widzę, że Dick to już na całą Polskę sławny... gdyby mógł to by autografy rozdawał... :p Kilkoro moich znajomych właśnie mi mówiło, że go widzieli i że to jest mieprawdopodobne żeby taki pies był w schronisku.

Posted

[quote name='OlaLola']No właśnie.... nie każdy jest w stanie wziąć takiego psa, nie tylko z takich względów, że ludzie się boją, boją, że nie podołają, ale mogą nie mieć możliwości domowych i w ogóle....[/QUOTE]

Ale to niestety jest błędne myślenie;). Pies który nie widzi lub niedowidzi, jest psem z wyostrzonym najczęściej zmysłem węchu i słuchu. Nauka nowego domu, otoczenia zajmuje mu czasami miej czasu niż psom w pełni zdrowym. I jestem o tym przekonana, bo już nie jednego niewidomego psa miałam pod opieką.
Oczywiście Dick musi trafić do osób które są bardzo cierpliwe i nauczą go wszystkiego w swoim domu, muszą być na początku dla niego przewodnikiem, ale takie domy są, tylko trzeba do nich dotrzeć. A Hani się to uda!!!

Posted

[quote name='feliksik']:placz::placz::placz:
nic, dalej nic[/QUOTE]

Bo ludzie myślą i muszą się zastanowić!!
I tak jest lepiej Haniu.
Gdyby dzwonili, bo chcą gwiazdę telewizyjną adoptować, to bym była zaniepokojona.
Przypomnij sobie kiedy robiłaś galerię dla dogomaniackich psów a odzew w sprawie Patoska jest dopiero teraz.
No co? Pocieszyłam?;)

Posted

[quote name='irenaka']Bo ludzie myślą i muszą się zastanowić!!
I tak jest lepiej Haniu.
Gdyby dzwonili, bo chcą gwiazdę telewizyjną adoptować, to bym była zaniepokojona.
Przypomnij sobie kiedy robiłaś galerię dla dogomaniackich psów a odzew w sprawie Patoska jest dopiero teraz.
No co? Pocieszyłam?;)[/QUOTE]

no Ty to jednak umiesz dać utuchę. Dzięki

Posted

[quote name='irenaka']I co, dalej czekamy? Nikt się nie zgłosił?:shake:[/QUOTE]

no właśnie nikt.:-(

[B]Macho[/B] odezwij się, twój telefon jest podany jako kontaktowy - nawet głupich żartów nie ma? (bo też czasem się zdarzają)

Posted

[quote name='feliksik']no właśnie nikt.:-(

[B]Macho[/B] odezwij się, twój telefon jest podany jako kontaktowy - nawet głupich żartów nie ma? (bo też czasem się zdarzają)[/QUOTE]

Haniu:loveu: a może to nie będzie tym razem?Może trzeba jeszcze poczekać na TEN DOM?
Wiesz jak to jest?;) Czasami trzeba więcej cierpliwości;)
Zrobiłaś wszystko na maxa, poruszyłaś niebo i ziemię, ale jeszcze nie dotarłaś do tej igły w stogu siana.

Posted

to gdzie ta igła - chyba nie w tym stogu. Ale jak nie tu to gdzie, co jeszcze można zrobić - nie mam pomysłu. Tzn. poddała mi pomysł EVA2406 - pokazać go w pytaniu na śniadanie, ale ktoś musi z nim jechać do w-wy

Posted

[quote name='feliksik']to gdzie ta igła - chyba nie w tym stogu. Ale jak nie tu to gdzie, co jeszcze można zrobić - nie mam pomysłu. Tzn. poddała mi pomysł EVA2406 - pokazać go w pytaniu na śniadanie, ale ktoś musi z nim jechać do w-wy[/QUOTE]

Jak "Pytanie na śniadanie", to trzeba dzwonić do KRZYSIA!!!:loveu::loveu::loveu:
Krzyś może wszystko!! :multi:Znajdzie nawet igłę w stogu siana:evil_lol:
Tylko czy Pan Michał się zgodzi? Pewnie tak? ;)To super facet!!!
Mogę Ci dać telefon do Krzysia.
Tylko najpierw musi być ktoś chętny ze schroniska, aby jechać z Dickiem.
Ale to wielka szansa, myślę, że powinien się ktoś chętny znaleźć:shake:

Posted

[quote name='togaa']No to kto zadzwoni ?[/QUOTE]

Problem chyba nie leży w telefonie do Krzysia.
Moim zdaniem zanim zaczniemy dzwonić i ustalać termin trzeba mieć zgodę schroniska na przewiezienie psa do programu oraz znaleźć kogoś, kto z tym psem pojedzie.

[quote name='ihabe']ja w miedzyczasie zbieram na facebooku i u siebie na wigilii na nową super budę dla Dickusia, taką dużą z wielkim napisem " super Pies, pies roku" :-)[/QUOTE]

Taką super wypasioną?;)
Ale by się Dick ucieszył i ciocię Ihabe kochał:loveu::loveu:

Posted

[quote name='ihabe']ja w miedzyczasie zbieram na facebooku i u siebie na wigilii na nową super budę dla Dickusia, taką dużą z wielkim napisem " super Pies, pies roku" :-)[/QUOTE]

ale świetny pomysł. To byłoby coś!!!!

Posted

[quote name='irenaka']Problem chyba nie leży w telefonie do Krzysia.
Moim zdaniem zanim zaczniemy dzwonić i ustalać termin trzeba mieć zgodę schroniska na przewiezienie psa do programu oraz znaleźć kogoś, kto z tym psem pojedzie.[QUOTE]

też myślę, że od tego trzeba zacząć.
Jeśli chodzi o budę, to wiem, że Dick ma całkiem dobrą budę, dostał ją chyba z dwa lata temu, od wirtualnych opiekunów czy jakoś tak to było. ;) Ale jak zbieracie to zbierajcie ;)

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

[B]sleeping[/B] dzięki serdeczne. a ja się już zastanawiam nad namiarem który jest podany do ogłoszeń, bo Macho się nie udziela od jakiegoś czasu na wątku, a to jej namiar jest - czy coś jest nie tak z tym telefonem, bo może tu tkwi problem?