Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 184
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Od kwietnia miałam 11 tymczasowiczów. 9 super trafiło , 2 najwyraźniej zostały. Już nie przedłużajmy aukcji. Widocznie Titce było sądzone mieć dom u mnie. Będzie żyła w stadzie z Gerdą, Ozzym, Timonem i kotami (2 własne, 5 na tymczasie).;)

• 2 weeks later...
Posted

Pierwszy raz w ciągu 4 miesięcy była propozycja dobrego domu dla Titki. Boję się, że Titka wrosła w stado, przywiązała się do mnie i mogłaby uciec nowej właścicielce. Nie wybaczyłabym sobie jakby stało się coś takiego. Zaakceptowałam fakt, że zostanie jako 4 pies. Z drugiej strony jestem zablokowana i nie mogę być domem tymczasowym. Jeśli znajdę jakiegoś psa to mu pomogę ale świadomie nie zgłoszę się po żadnego. Nie wiem, czy słusznie robię ale zbyt boę się, że Titka przy zmianie miejsca będzie cierpiała.

Posted

Martwiłabym się cały czas ale to jest egoizm. Może Titka tak samo przywiązałaby się do nowej pani i za miesiąc nie byłoby zagrożenia ucieczką. Mój TŻ powiedział wczoraj, że robię pierwszy krok w stronę kolekcjonerstwa.

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']A moze ten dobry dom jakiegos innego psiaka by wziął jak boisz sie o titke?
Choc mysle,ze jesli to ludzie z sercem i pokochaja Titke tak jak Ty, to na pewno bezie wszytko dobrze.[/quote]
Ci ludzie wezmą jakiegoś pieska jeśli nie dam Titki. To kontakt od Karusiap.;)

• 1 month later...
Posted

Titka musiała zostać mnie. Tak rozkwitł jej charakterek w domowych pieleszach, że chyba nikt nie wytrzymałby z łobuzem. Titka jest plastikożercą. Załatwia komórki, ładowarki, długopisy itp. Na spacerze cały czas szczeka i bardzo chce gryźć starszych facetów z wąsami. Niestety, jednego ugryzła. Sika na posłania psów i łóżko. A zalety? Jest piękna, cudownie bawi się z psami i kotami i śmiesznie pilnuje zakupów, kiedy wracam ze sklepu. Martwi mnie to sikanie, zrobię jej badania.

Posted

Cała gromada jest u mnie. Kiepsko z adopcjami. Dobrze, że nie trzeba ich wyprowadzać.;) Cztery psy i siedem kotów, byłoby widowisko.:oops:

Posted

Nie wiem jak reagować na zachowanie Titki. Nie sikała na łóżko tylko dwa dni. Robi to tak: cały dzień jest bardzo czysta, załatwia się na spacerze a wieczorem bawiąc się z psami wskakuje na łóżko i sika. Nie przerywa sobie zabawy, zachowuje się jakby to było normalne. Na mówienie ostrym głosem "fuj" nie reaguje.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Niestety, Titunia sika dalej. Zawsze robi to do łóżka, na kanapę albo na kocyk, nigdy na podłogę. Robi to wieczorem mimo wyprowadzania. Zawsze w miejsce, na którym przed chwilą leżał Ozzi. Ozzi jest jedynym niekastrowanym psem. Kiedy ją przyłapałam i krzyknęłam "fuj, nie wolno!" przez tydzień był spokój. Dzisiaj znowu nasikała. Nie przyłapałam jej, sprzątałam milcząc.:shake: Czy ktoś ma jakiś pomysł? Nie mogę układać taboretów do góry nogami i innych przedmiotów na łózkach bo psy i koty nie mogą się spokojnie położyć. Nie mogę ograniczać Titce wstępu do wszystkich pomieszczeń bo będzie nieszczęśliwa. Nie chcę też cały czas sprzątać. Nie mam pomysłu.:-(

Posted

tamb napisał(a):
Niestety, Titunia sika dalej. Zawsze robi to do łóżka, na kanapę albo na kocyk, nigdy na podłogę. Robi to wieczorem mimo wyprowadzania. Zawsze w miejsce, na którym przed chwilą leżał Ozzi. Ozzi jest jedynym niekastrowanym psem. Kiedy ją przyłapałam i krzyknęłam "fuj, nie wolno!" przez tydzień był spokój. Dzisiaj znowu nasikała. Nie przyłapałam jej, sprzątałam milcząc.:shake: Czy ktoś ma jakiś pomysł? Nie mogę układać taboretów do góry nogami i innych przedmiotów na łózkach bo psy i koty nie mogą się spokojnie położyć. Nie mogę ograniczać Titce wstępu do wszystkich pomieszczeń bo będzie nieszczęśliwa. Nie chcę też cały czas sprzątać. Nie mam pomysłu.:-(

Tamara a to jest takie normalne wejscie i zalatwienie sie czy np jak lezy,bo czy to np nie moze byc popuszczanie po sterylce?
w sumie chyba cos znaczy fakt,ze robi to tam gdzie ozzy lezal,moze go nie toleruje?a moze wrecz odwrotnie ...tak po psiemu ja "pociaga"??

Posted

Ona wskakuje i sika. Kiedyś leżałam i czytałam na łóżku , rozbawiona Titka wskoczyła, minęła mnie i zaczęła sikać. Kiedy krzyknęłam, uciekła. Ozzi jest psem uległym, bojeźliwym i bardzo przyjaźnie nastawionym do innych zwierząt. Może jest najniżej w hierarchii.