Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ok 3 letnia goldenka, przez 2 lata mieszkała u sióstr zakonnych. Wróciła do schroniska gdyż przechodzi jak "pająk" po 1,5 metrowej siatce. Dosyć agresywna do ludzi więc trzeba jej poświęcić sporo czasu. Nadaje się do domu lub ogrodu ale tylko z murowanym ogrodzeniem. Przy 2 i 3 podejściu agresja zaczęła zanikać i w ruch idzie praca ogonem -więc nie taki diabeł straszny....Jest prześliczna i spragniona miłośći.

Posted

Z tego co mówiła pracownica to wcale nie chciały jej oddać tylko musiały, właśnie dlatego że przechodziła przez płot i straszyła okolicznych sąsiadów którzy grozili że ją otrują.

Posted

dałam info o suni na "Szansie". A czy możecie określić dokładnie co znaczy "dosyć agresywna do ludzi" i "straszyła okolicznych sąsiadów"? Jak wygląda ta agresja, w takich sytuacjach się pojawia?

Posted

Już wyjaśniam, pani w schronisku powiedziała że jej agresja objawia się w ten sposób iż wychodząc z nią na spacer kazdemu obcemu człowiekowi trudno będzie podejść gdyż tak obszczekuje i warczy! Podejrzewam iż właśnie dlatego okoliczni mieszkańcy byli tak sceptycznie nastawieni. Wyjaśnila jednak iż jest to tylko kwestja czasu i sunia o tym zapomni.

Posted

:-( no nie możliwe aby nikt sie nie interesował taką piękną sunią:placz:, ona jest przecież do ułożenia, potrzeba tylko odpowiedniego i kochającego pana:loveu:.

Posted

Śliczna, szkoda, że jest agresywna
ludzie wolą łagodne psy takie odrazu do kochania
z nią trzeba pracować a wielu ludziom się poprostu nie chce
smutne ale prawdziwe

Posted

nie jest tak żle!!! wydaje mi sie że gdy zobaczy i wyczuje miłość to całkowicie zmieni swoją postawę. Przebywała przecież przez 2 lata w towarzystwie sióstr, więc cały czas miała kontakt z ludzmi a jej agresja to moze pilnowanie swojego terytorium....:evil_lol:

• 3 weeks later...
Posted

Czy ktos był moze ostatnio w schronisku i widział te sierotkę? jezeli tak to dajcie znac to ja zabierzemy na tymczas...ale wiadomoąci muszą byc pewne, ja jeszcze na pw poprosze dziewczyny z Wrocławia aby tam zajrzały w wolnej chwili
Prosze to pilne!!!