Jump to content
Dogomania

DRAMAT JACUSIA - Jacus zamieszkal w nowym domu w Warszawie

Recommended Posts

• Replies 324
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ulaa napisał(a):
A jak wyglądają utwardzone poduszeczki? Jak się to robi i po co? :-o

pewnie o to chodzilo, że jak pies jest na podworku - kojec, lancuch i buda - to ma twardsze poduszki od chodzenia po podlożu, a jak pies domowy to ma "miękkie" - łóżka, kanapy, dywany itd - tak to zrozumiałam!;)

I ja dziękuję wszystkim bardzo, bardzo, bardzo za pomoc dla Jacusia!!!!:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Szkoda tylko,że pies w typie bull może dopiero doczekać się konkretnej pomocy w skrajnych wypadkach....dopiero wtedy większość zauważa, ze to też pies w potrzebie...:shake: - ale to taki moj offik

Posted

andzia69 napisał(a):
pewnie o to chodzilo, że jak pies jest na podworku - kojec, lancuch i buda - to ma twardsze poduszki od chodzenia po podlożu, a jak pies domowy to ma "miękkie" - łóżka, kanapy, dywany itd - tak to zrozumiałam!;)

Aha, myślałam, że jakoś specjalnie np do walk :roll:
Moje w takim razie mają "utwardzone" :razz:

Posted

Ulaa napisał(a):

Aha, myślałam, że jakoś specjalnie np do walk :roll:
Moje w takim razie mają "utwardzone" :razz:

goopia właśnie o to pytałam:roll:
Twoje mają normalne:evil_lol:
Tengusia obłędne są te zdjęcia po przeróbkach Jacusia:eek2::mdleje:piękne:loveu:!

Posted

i dla przypomnienia konto gdzie można oprócz bzarków wpłacac dobrowolnie pieniążki:

AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych
79 1160 2202 0000 0000 8061 3463

ul. Żwirki i Wigury 1b/37
02 – 143 Warszawa

KONTO DLA PRZELEWÓW Z ZAGRANICY:
BIGBPLPWXXX
Bank Millennium S.A.
Branch Millennium
79 11602202 0000 0000 8061 3463

Posted

andzia69 napisał(a):

Szkoda tylko,że pies w typie bull może dopiero doczekać się konkretnej pomocy w skrajnych wypadkach....dopiero wtedy większość zauważa, ze to też pies w potrzebie...:shake: - ale to taki moj offik

umknął mi ten post-a Tobie teraz o co chodzi-jakaś aluzja do mnie?

Posted

oktawia6 napisał(a):
umknął mi ten post-a Tobie teraz o co chodzi-jakaś aluzja do mnie?

No co ty oktawia:lol: - żadnych żaluzjii nie robię!
Mnie tylko przykro,że...tyle bulowatych gnije w schronach i malo jest chętnych do pomocy tym psom... dopiero drastyczne przypadki(Beniu, Jacus, Mamba) sprawiają,że inni zaczynają inaczej patrzeć na te psy...:-( a szkoda,że tylko wtedy...

Posted

aaa. ok:pmnie najbardzie deprymuje i to maxymalnie, że są w posiadaniu ludzi nizin-dresy, pozerzy itd., tak to ujmę-moja koleżanka ma Asta-championa i podchodzi taki gośc i pyta:b"eeeee, to ten no...Budweiser? eeee, ładny, no"
tak...... po prostu:flaming:
oczywiście są kradzieże i to różnymi sposobami i idą na walki na stracenie a potem............

Posted

Jacuś - do gory!!!!! Pokaż się światu!!!

a co do tych "nizin - dresow" - to wlasnie przez tych debili te psy mają zszarganą opinię i tak trudno znaleźć im dobry - normalny!!!! - dom!:shake:

Kiedyś szlam z moją Torą i podeszlo do mnie 3 chlopaczkow - mniej więcej 12-15 letnich i pytają:"czy ona już walczyla???" Zbaranialam:angryy:

Posted

andzia69 napisał(a):

Kiedyś szlam z moją Torą i podeszlo do mnie 3 chlopaczkow - mniej więcej 12-15 letnich i pytają:"czy ona już walczyla???" Zbaranialam:angryy:

:-?:mdleje:rodzice w dupę powinni dac-gównażeria respektu nie ma to tak potem się kończy.
i do tego wciągnęli dres-drech też jest zszargany:mad:a kiedyś było inaczej:roll:

Posted

mieszkam obecnie w angli i powiem wam ze tu jest duzo bullowatych i jest inne traktowanie tych psow nikt tu ich nie ma za mordercow sa normalnymi pieszczochami jak powiino to byc takze i w zacofanej Polsce

Posted

pati napisał(a):

mieszkam obecnie w angli i powiem wam ze tu jest duzo bullowatych i jest inne traktowanie tych psow nikt tu ich nie ma za mordercow sa normalnymi pieszczochami jak powiino to byc takze i w zacofanej Polsce

no proszę to są jednak normalni właścicele:roll:

Posted

[FONT=Verdana]Dziękujemy Oktawi6, wszystkim wpłacającym, wystawiającym bazarki, tym którzy o Jacusiu pamiętają. [/FONT]

[FONT=Verdana]Poprosiłam Beatę Dorobczyńską, by w wolnym czasie wstawiła listę wpłacających (z góry przepraszamy za zwłokę, ale Beti ma mało czasu bo cierpi na totalny pracoholizm). [/FONT]

[FONT=Verdana]My szukamy dla Jacusia domku tymczasowego – raz z większym raz z mniejszym skutkiem, ale jak już kogoś wynajdziemy to oczywiście damy znać. [/FONT]

[FONT=Verdana]W środę jadę do Halinowa rozwiesić ogłoszenia o znalezieniu Jacusia. [/FONT]

[FONT=Verdana]Ponadto szukamy także docelowego domu, ideałem byłoby gdyby od razu Jacuś trafił do kochającego Pana i nie musiał już się tułać po świecie. [/FONT]