shangri_la Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 [quote name='Amber'] Nie wiem jak u pseudo-jamników, ale [B]prawdziwe[/B] jamniki kłusują bez problemów...[/quote] dla jasnośći- mowimy o prawdziwych jamnikach :diabloti: niewiem moze nasz i by klusowal ale od zawsze ma smycz flexi a na wystawie nigdy nie był ale pewnie jakby wymusic na nim taki bieg to i by klusowal ale faktem jest ze [U]sam z siebie[/U] tego nie robi zbyt czesto :eviltong: pozdrawiam Quote
Amber Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 Moje też na co dzień chodzą na smyczach flexi, a kłusują ;). Myślę, że to zależy od psa, jednak nie chciałabym mieć takiego niekłusującego wystawowego jamnika :eviltong:. Jeżeli jednak pies nie bierze udziału w wystawach to niech sobie chodzi jak chce, bo w sumie co to za różnica? :roll: Quote
Greven Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 Skoro koniarze tu zaglądają, to pozwolę sobie wstawić link - zapraszam! [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=77597[/URL] Zainteresował mnie ten problem niekłusowania. Ja może nie mam zbyt dużo kontaktu z jamnikami, ale te które widuję, raczej nie galopują. Albo wleką się rozmemłane (niestety dotyczy to głównie tych z nadwagą), albo kłusują i to zazwyczaj bardzo wydajnie (spokojnie dotrzymując tempa większym psom). To tyle z moich osiedlowych obserwacji ;) Ascaia, konsultowałaś niekłusowanie jamniczki z weterynarzem - ortopedą? Quote
Migori Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 [quote name='Ascaia']Waży za dużo .[/quote] No to wszystko jasne. Wszystko powoli, daj jeść mniej (o 30%).To typowe ze po sterylce tyje, ale ona sama sie nie karmi, Ty musisz tego pilnować. Dużo spacerów, szkolenie a zobaczysz że psiak zrzuci pare kilo. Najpierw zaczniesz od spaceków, a potem zobaczysz jak psinka przyspieszy. Quote
puchu Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 [quote name='Tunia_']a ma ktoś psa chodzącego inochodem?[/quote] Ulubiony chód mojej psicy. Nawet kiedy mogła by spokojnie kłusować, idzie inochodem. Z ciekawości który chód jest wydajniejszy - inochód czy kłus? Btw. jak dla mnie paskudny chód do jazdy konnej. Quote
Greven Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 [quote name='puchu']Btw. jak dla mnie paskudny chód do jazdy konnej.[/quote] Kłus, czy inochód? :-o Bo dla mnie inochód (przyznam - parę razy w życiu tak jeździłam) to poezja, a kłus... no kłus, jak kłus, sie jedzie ;) Quote
puchu Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 A dla mnie właśnie odwrotnie. Wole kłusem Quote
Recommended Posts