Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Agent0007']A to chodzi o takie zwykle maslo orzechowe?
Takie jak w hameryce jedza na kanapkach z galaretka? ;) [/quote]

Yeeeesss!!! Peanut Butter Jelly sandwich... trzeba się tam urodzić, żeby to lubieć :evil_lol: Ale samo masełko to...

Czy to istnieje w Polsce pod nazwą masło orzechowe? Bo nie chciałabym nikogo wprowadzić w błąd. :oops: Z orzeszków ziemnych=fistaszków (peanut) produkują to tutaj.

Ja już wiele lat tułam się po świecie (choć niekoniecznie za oceanem), więc proszę mi wybaczyć niedoinformowanie, bo fanką owego masełka jestem od niedawna!

Posted

[quote]A czym nafaszerować psu mięcho, żeby go nie ruszył ( aby oduczyć zbierania śmieci na spacerze ) :cool1: [/quote]
Ja obtoczyłam parówkę w pieprzu i soku z cytryny i suńka nie ruszyła. Uczyłam nie kradnięcia ze stołu. Ale tylko na jeden dzień dała sobie spokój i następnego dnia zjadła mojemu bratu ser z kanapek :roll:.

Oto moja sunia z nowym przysmakiem:
[IMG]http://www.photoape.com/album/photo/getPhoto.cfm?albumID=16307&photoID=776689[/IMG]

A tu zbliżenie tego co niunia sobie wcinała :evil_lol::

[IMG]http://www.photoape.com/album/photo/getPhoto.cfm?albumID=16307&photoID=776690[/IMG]

Zdążyłam zrobić zdjęcia, bo tak piękną chwilę trzeba było uwiecznić :cool3:. Prawie wszystkożerny pies :p.

Posted

[quote name='*Monia*']Ja obtoczyłam parówkę w pieprzu i soku z cytryny i suńka nie ruszyła. Uczyłam nie kradnięcia ze stołu. Ale tylko na jeden dzień dała sobie spokój i następnego dnia zjadła mojemu bratu ser z kanapek :roll:.

[/quote]

Mam nadzieję, że w moim przypadku, poskutkuje na dłużej :diabloti:

Posted

[B]dunia77[/B] u nas masło orzechowe, od razu kojarzone jest z Nutellą ;) Ale takie z fistaszków widziałam w sklepie, tylko jest duuużo droższe :p

Posted

Ale ono nie jest słodkie - mnie np, nie smakuje :eviltong: Owszem mogę nim posmarowac jakieś ciastka i zjeść, ale nie za dużo :p Ale jest pyszne z kurczakiem ... :razz:

Posted

Masło orzechowe jest mniam mniam tylko nie w za dużych ilościach bo jak dla mnie to takie zbyt sklejające jest.

Ale offa robicie :evil_lol:, aż mi się jeść zachciało.

[QUOTE]Zeby moja tak wszystko jadła.... w sumie nie mam co narzekać no ale...[/QUOTE]
Hexolina jak na razie nie lubi cytrusów i to jedyna rzecz, która ją odstrasza. Ja bym się cieszyła gdyby nie lubiła większej ilości potraw, bo wtedy nie musiałabym się martwić czy ich przypadkiem nie ukradnie. Dzisiaj z tatą o kanapkę się kłócili, bo tata chciał zjeść i ona razem z nim :lol:. Tak ją nauczył to teraz ma :diabloti:. Niunia lubi też herbatki (melissa, męta, bo musiała pić).

Posted

Hyhyhyhy, i znów głos pańci rozpieszczonego psiuna :cool3:
Mój dzidziuś to suchej karmy bez sosu nie ruszy... i pomyśleć, że jeszcze niedawno włóczył sę głodny po ulicach :mad:
Używamy sosów Iams:
[url]http://us.iams.com/iams/en_US/jsp/IAMS_Page.jsp?pageID=PCA&articleID=3[/url]
Są bardo wydajne, ślicznie pachną (aż sama robię się głodna :p), no i ogólnie jestem z nich bardzo zadowolona.

Co do masła orzechowego/fistaszkowego to właśnie chodzi o to typowo z orzeszków ziemnych, a nie Nutellę! Ono jest rzeczywiście mniej słodkie, ale przez to chyba lepiej nadaje się dla psa.

Posted

Ale mój mąż (urodził się w Alpach) tęskni za śniegiem. Tak więc nie ma tak, żeby wszystkim dogodzić :cool3:
A żeby nie był to taki :offtopic: to napiszę, że mój psiun ciągle ma chrapkę prażone pestki słonecznika, oczywiście z łupinkami... jak mi jakaś spadnie na podłogę, to wystarczy sekunda i zostanie wessana... mam nadzieję, że psu to nie zaszkodzi :shake:

Posted

[quote name='Ola164']Różne psiaki mają różne upodobania co do jedzonka... Moje psy chyba najbardziej lubią mleko i to co jest w misce kota:evil_lol:
A wasi pupile? Co oni lubią najbardziej?[/quote]

fakt :lol: to co jest w misce kota jest dla mojego psa najlepsze :lol:
ale dla kota to co jest w misce psa jest o niebo lepsze od tego, co jest w jego misce, ciekawe :cool3:

Posted

[B]dunia [/B]przyjadę do Was kiedyś ;)

A wracając do kociego jedzenia ... spróbujcie kupić suszone sardynki ( dla kota ) mój pies to uwielbia :diabloti:

Posted

[quote name='dunia77']mój psiun ciągle ma chrapkę prażone pestki słonecznika, oczywiście z łupinkami... jak mi jakaś spadnie na podłogę, to wystarczy sekunda i zostanie wessana... mam nadzieję, że psu to nie zaszkodzi :shake:[/quote]

Moja Sara też lubi pestki.. a nawet same łupinki :roll: kiedyś sie ich najadła na podwórku i potem zwymiotowała :shake:

Posted

[quote name='nezia']fakt :lol: to co jest w misce kota jest dla mojego psa najlepsze :lol:
ale dla kota to co jest w misce psa jest o niebo lepsze od tego, co jest w jego misce, ciekawe :cool3:[/quote]

To zamień miski psu dawaj jego karmę w misce dla kota a kotu odwrotnie :evil_lol:

Funia ostatnio zjadła mi kawałek jabłka :-o