mulinka Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Na początku wakacji do szkoły przy ul.Irysowej 2 (odzieżówka) w Łodzi przybłąkała się śliczna, malutka sunia pracownicy nazwali ja Żabka, ma około 3-4 lat Jest bardzo mądra, potrafi np. tańczyć na tylnych łapkach! czysta i wyjątkowo posłuszna pracownicy szkoły byli z nią u weterynarza, gdzie została zaszczepiona i przebadana,wystawiono jej książeczkę zdrowia zakupiono jej smycz, miseczki itp. Żabka jest biało-szara ma czarne oczy i czarny nosek jest lekka jak piórko i bardzo kochana bardzo chce być czyjaś, lgnie do ludzi całym sercem podaje obie łapki na zmianę niestety nie może dłużej zostać w szkole, rozpoczął sie rok szkolny dlatego bardzo pilnie szukamy dla niej domu chociaż tymczasowego pani Jola (kierowniczka ze szkoły) powiedziała, że gdyby ktoś chciał suni dać dom tymczasowy, to pracownicy złożą się i według ich możliwości pomogą finansowo dodała jeszcze, że zawiezie sunię nawet na koniec świata jeśli tam znajdzie dobry dom tel. do szkoły: 042/ 659 99 10 proszę pytać o panią Jolę mój adres e-mail: [email protected] Łódź Quote
mulinka Posted September 4, 2007 Author Posted September 4, 2007 zobaczcie jaka ona śliczna: kliknij aby powiększyć! Quote
mulinka Posted September 4, 2007 Author Posted September 4, 2007 Żabka ma wątek na forum Niechciane i Zapomniane S.O.S. dla Zwierząt: http://niechcianeizapomniane.org/forum/1-vt758.html?postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=d6e229885243d969ab78f21c3b7f3170 i na forum miau: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=64737&postdays=0&postorder=asc&start=0 ma też ogłoszenie na ale.gratka.pl: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/654967_malutka_zabka_nie_moze_zostac_w_szkole.html Quote
Agnie Koty Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Jakie wdzięczne maleństwo! I to imię do niej pasuje, :evil_lol: . Żabunia, po prostu. Fajna psinka szuka domu, może jakiejś aktywnej starszej pani? Tak mi jakoś pasuje... Quote
mulinka Posted September 4, 2007 Author Posted September 4, 2007 a to kod do bannerka Żabuni (dziękuję graszka_gn) : [noparse][/noparse] Quote
szajbus Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Sliczna maluśka dziewusia. Jak ktoś mógł wywalić takie cudo? Quote
mulinka Posted September 4, 2007 Author Posted September 4, 2007 Agnie Koty, szajbus - dziękuję za wsparcie :) sunia jest wdzięczna i kochana, może się zgubiła... niestety w nocy musi mieszkać w starej budzie, ponieważ w szkole jest monitoring a teraz jest tylko 7 stopni :shake: jutro może mi się uda zrobić jej nowe zdjęcia będę miała wreszcie okazję poznać Żabkę i panią Jolę Quote
szajbus Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Nie rozumiem? Nie ma w szkole żadnego pomieszczenia, żeby można było gdzieś pościelić suni wewnątrz, gdzie nie ma czujników wywołujących alarm? Quote
DuDziaczek Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Do gory skarbie domek sie nalezy!!! Quote
Niewiasta_21 Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Kto pokocha Zabke? Sprawa jest pilna bo sunia nie moze zostac w szkole!!! Szajbus,moze jakis malutki tekścik? Trzeba jej zrobic allegro. Quote
szajbus Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Juz nad tym pracuje , spoko. Walne ja na allegro. Quote
szajbus Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 allegro malutkiej http://www.allegro.pl/show_item.php?item=241210211 i gotowy tekścik do ogłoszeń dla chętnych Żabka Był piękny, słoneczny dzień, a ja wędrowałam przed siebie zastanawiając się dlaczego nagle stałam się samotna, bezdomna, niepotrzebna nikomu. Z głodu burczało mi w brzuszku i nie miałam siły iść dalej. Weszłam na jakiś plac i chciałam sobie odpocząć. Nagle podeszli do mnie jacyś ludzie i zaczęli się mną zachwycać. Nakarmili , napoili moje zmęczone ciałko i wnieśli do budynku. Byłam pewna, że już nie będę samotna. Poszli ze mną do lekarza, zaszczepili, wyrobili mi książeczkę zdrowia. Było mi tak dobrze. Po czasie dowiedziałam się, że miejsce, w którym przebywam – to szkoła. Rozpoczął się rok szkolny i nie mogę w niej dłużej zostać. Tak bardzo bym chciała znaleźć prawdziwy domek. Sama potrafię się zareklamować. Jestem malutka, nie sprawiam kłopotów, kocham ludzi, potrafię podawać na zmianę obie łapki, a nawet zatańczyć na tylnych łapkach. Dużo potrafię prawda? Nad życie kocham ludzi. Czuje się wspaniale w ich towarzystwie. Uwielbiam się do nich przytulać i czuć bijące od nich ciepełko. Jest wtedy tak miło i bezpiecznie. Czy możesz podarować mi dom i kącik w twoim sercu? Proszę! Na początku wakacji do szkoły przy ul.Irysowej 2 (odzieżówka) w Łodzi przybłąkała się śliczna, malutka sunia pracownicy nazwali ja Żabka, ma około 3-4 lat Pilnie poszukujemy domku dla tej bezdomnej suczki. Kontakt w sprawie adopcji: tel. do szkoły: (042) 659 99 10 proszę pytać o panią Jolę bezpośredni tel kom do p. Joli 603 031 117 lub na adres e-mail: [email protected] Quote
Agnie Koty Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Słuchajcie, a może ona rzeczywiście się komuś zgubiła? Czy młodzieży nie może porobić ogłoszeń i rozwiesić gdzieś w pobliżu, w miejscach strategicznych typu piekarnia? :evil_lol: Każda szkoła ma pracownię komputerową , może to by coś dało. Hm? Może ktoś ją rozpozna? Quote
jola od jadzi Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Pomysł jest dobry ale sunia chyba już nie ma na to czasu, dla niej domek musi znaleźc się natychmiast... Quote
mulinka Posted September 5, 2007 Author Posted September 5, 2007 przed chwilą zadzwoniła do mnie pani Jola z informacją, że Żabka ma dom :) :) :) :multi: :multi: :multi: dzisiaj zabrała ją jedna z uczennic, której siostra prowadzi sklep zoologiczny, więc niczego małej nie zabraknie :) sunia wtuliła się w swoją nową panią :loveu: panie ze szkoły są uszczęśliwione :) i ja też bardzo się cieszę i dziękuję Wam wszystkim za wsparcie i pomoc (szajbus tekst do ogłoszenia przepiękny) Quote
szajbus Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 ok, zdejmujemy ja z allegro. Mała szczęściara! Niech będzie szczęśliwa. To najważniejsze. Quote
Szyszka Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Dotarłam dziś i już takie wieści. Ale się cieszę :multi: :multi: :multi: Quote
Recommended Posts