Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Diuna']Rybc!a, poczekaj, poczekaj, czegos nie rozumiem... Od jakiegos czasu sledze Twoje posty i losy Elblaskich psow, poniewaz miasto te nie jest mi obce i jakos palam sentymentem :cool3:
Czegos nie rozumiem tylko- piszesz w paru watkach ze nie wolno Ci wyjmowac psow z klatek, psy nie wychodza na spacery, nie ma mozliwosci CZEGOKOLWIEK sprawdzic nawet gdyby mialo to pomoc w adopcji psiaka, nie podadza przywiezionej karmy psom- z tego co rozumiem- "bo tak". Co to za schronisko? Jak tam wyglada sprawa wolontariatu? Przeciez jakiekolwiek dzialania, jesli sa prowadzone nawet przez osoby postronne, majace na celu pomoc w adopcji lub polepszeniu bytu czworonogom powinny byc wspierane i popierane przez pracownikow i kierownictwo schronu a z tego co widze jest kompletnie odwrotnie:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Dlaczego tak wielkim problemem dla wolontariuszki jest sprawdzenie czy suka ma mleko, zrobienie zdjecia bez krat czy spacer z psem? hymmm....[/quote]
Fajnie, że śledzisz wątki elbląskich psów- zainteresowanie moimi wątkami jest naprawdę śladowe. Tak, to, że nie wolno mi wyjmować psów z klatek, psy nie wychodzą na spacery, nie mam możliwości czegokolwiek zrobić- to wszystko prawda. Jak wygląda sprawa wolontariatu? Wolontatiatu nie ma w ogóle. Ja jestem , jak wszyscy inni, osobą, która nie ma prawa robić tego, czego ode mnie oczekujecie.
Dostałam pozwolenie na fotki- to wielki sukces.

• Replies 426
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale czy wiesz jaki jest powód tak dziwnego zachowania schroniska.
Nie chcą aby psy znajdowały domy?
Boją się że jak wszystkie sobie pójdą to stracą pracę?
A może boją się że osoby z zewnątrz dostrzegą coś czego widzieć nikt nie powinien. :mad:
Niech się nie martwią tego "towaru" nie zabraknie. :-(

Posted

[quote name='Puchatek']Ale czy wiesz jaki jest powód tak dziwnego zachowania schroniska.
Nie chcą aby psy znajdowały domy?
Boją się że jak wszystkie sobie pójdą to stracą pracę?
A może boją się że osoby z zewnątrz dostrzegą coś czego widzieć nikt nie powinien. :mad:
Niech się nie martwią tego "towaru" nie zabraknie. :-([/QUOTE]
Puchatku,dobrze myślisz, dobrze. Ja za dużo pisać nie mogę- powinniście mnie zrozumieć, w razie czego, proszę o PW.

Posted

[quote name='Puchatek']Wiesz Rybc!a ja mam bardzo podejrzliwy umysł. Wychowanie na kryminałach się kłania. ;-)[/QUOTE]
Domyśliłam się. A tak na marginesie: dziękuję za wklejenia bannerka Chałwy do siebie, jest taka śliczna ;)
Czy mogłabym cię jeszcze prosić o banner dla Sary, Cymeska i Julci? Filipowi proszę narazie nie robić. Będę dozgonnie wdzięczna ;)

Posted

[quote name='becia66']Kocham sunie rudaski ale mam już dwie...:shake:[/quote]
2 czy 3, co za różnica? :eviltong:
Żartuję, wiem, że w tych sprawach należy zachować umiar...

Posted

Już napisałam do [B]Blaira[/B] - trzeba też uważać, bo pod Warszawą (niestety ie znam dokładnego adresu) jest wielka rozmnażalnia. Jej właścicielka miała kiedyś samca, rodowodowego Tollera ( z odzysku, znudził sie poprzednim właścicielom :angryy:) w końcu i ona go sprzedała. W końcu rozmnażaczka sprzedała go - ale podejrzewam, ze nie miała by nic przeciwko podobnej do Tollera suczce :shake: Może też coś próbować załatwić przez osoby trzecie- uważajcie!!

Posted

A co powiecie na sprawdzenie czy sunia jest zdrowa... i przeprowadzenie zabiegu sterylizacji? Wtedy będzie wiadomo, że nie stanie się fabryką szczeniąt...

Posted

a w schronisku nie ma weterynarza?

Kilka miesięcy temu znajoma adoptowała kotkę ze schroniska (chyba z Mielca) i dostała kocicę już po zabiegu, za zabieg oczywiście zapłaciła, ale nie były to wielkie pieniądze...coś koło 50-80 PLN

Jeśli ktoś chce adoptować sunię, to chyba nie powinien mieć problemu z zapłatą za zabieg...dzięki temu nie będzie później miał problemów z cieczką... no chyba, że adoptująca osoba ma zamiar zrobić z suni fabrykę szczeniąt...