jbk Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Witanko piątkowe ;-) Pięknie wiosennie nam się zrobiło, nic, tylko iść na spacerek ;-) Filmik słodki, normalnie piękne masz białaski Loluś ;) Quote
lolka75 Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 czesc dziewuszki:loveu: Tutaj dzisiaj tak goraco ze nawet psy nie chcialy wyjsc z domu. Normalnie przesada, 29stopni:shake:. Leza jak byki pod wentylatorem z wywieszonymi jezorami. Az mi ich szkoda:-(. U nas dzisiaj byl targ staroci i kupilam sobie znow kilka ksiazek o psach... niektore starsze ode mnie:evil_lol:. Czytam ostro:roll:...znaczy na tyle ostro na ile pozwala mi moja znajomosc jezyka:grab:. Ale ksiazka "Narodziny psa" jest super. Dowiedzialam sie wielu ciekawych rzeczy. Druga ksiazka: "Kynologia: terminologia i zasady ogolne" wrecz obrazkowo wyjasnia sporo dziedzin psich. Ksiazka typowo dla milosnikow wystaw, bo pokazuje prawidlowosci i wady, nazewnictwo (holenderskie i angielskie) poszczegolnych dziedzin. Nastepna ksiazka "Podstawowa wiedza kynologiczna` jest napisana dosc trudnym jezykiem... i chyba przez nia nie przebrne. Mam tez atlas ras z 2003 roku i jest w nim ze Jack Russel Terier nie jest rasa zatwierdzona przez FCI :crazyeye:... a za to w psach zatwierdzonych sa psy grenlandzkie:niewiem: Kurcze ale bzdurki wypisuje...chyba upal mi zaszkodzil:grins: Pozdrowki serdeczne:multi: Quote
malawaszka Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 :crazyeye: no ja nie wiedziełam, że Nl jest w tropikach :crazyeye: Quote
Alicja Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 [FONT=Arial][COLOR=Red][B]:multi::multi::multi:u nas dziś też już było lato ... ale w najbliższych dniach podobno załamanie pogody więc cieszkamy ...aczkolwiek takie skoki temp . psiakom też nie służą Ale fajnie masz z takimi targami staroci ,też lubie pomyszkować [/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=Red][B]No i WITAJ LOLUŚ :multi::multi:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
M&S Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 [quote name='lolka75']czesc dziewuszki:loveu: Tutaj dzisiaj tak goraco ze nawet psy nie chcialy wyjsc z domu. Normalnie przesada, 29stopni:shake:. Leza jak byki pod wentylatorem z wywieszonymi jezorami. Az mi ich szkoda:-(. U nas dzisiaj byl targ staroci i kupilam sobie znow kilka ksiazek o psach... niektore starsze ode mnie:evil_lol:. Czytam ostro:roll:...znaczy na tyle ostro na ile pozwala mi moja znajomosc jezyka:grab:. Ale ksiazka "Narodziny psa" jest super. Dowiedzialam sie wielu ciekawych rzeczy. Druga ksiazka: "Kynologia: terminologia i zasady ogolne" wrecz obrazkowo wyjasnia sporo dziedzin psich. Ksiazka typowo dla milosnikow wystaw, bo pokazuje prawidlowosci i wady, nazewnictwo (holenderskie i angielskie) poszczegolnych dziedzin. Nastepna ksiazka "Podstawowa wiedza kynologiczna` jest napisana dosc trudnym jezykiem... i chyba przez nia nie przebrne. Mam tez atlas ras z 2003 roku i jest w nim ze Jack Russel Terier nie jest rasa zatwierdzona przez FCI :crazyeye:... a za to w psach zatwierdzonych sa psy grenlandzkie:niewiem: Kurcze ale bzdurki wypisuje...chyba upal mi zaszkodzil:grins: Pozdrowki serdeczne:multi:[/quote] Ale Ci zazdroszczę, jak ja lubię taką pogodę:loveu:, byłaś na "brokandzie", nie pamiętam jak to się pisze:oops:, fajne są byłam kiedyś..... a w tej encyklopedii mieli rację odnośnie psów grenlandzkich, ale słyszłam opowieści o nich od człowieka, który był na misji polarnej i choć bardzo mi sie podobają i lubię wyzwania, to chyba nie zdecydowałabym się na takiego. Znany sędzia z Danii miał hodowlę grenlandów ciekawe, czy jeszcze je ma. A. Quote
Ela i Luna Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Ale Wy macie tam cieplutko... mmm... Ja dziś wygrzewałam się w wiosennym słoneczku. Pewnie złapię kilka piegów ;) Luna chodzi z wywieszonym językiem. Ale ona i tak woli ciepło niż deszczową i wietrzną pogodę. Kiedy pada deszcz nawet nie chce wyjsc na podwórko a co dopiero dłuższy spacer. Super że z Maxinką już wszystko w porządku. Pozdrawiamy! Quote
lolka75 Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 [quote name='malawaszka']:crazyeye: no ja nie wiedziełam, że Nl jest w tropikach :crazyeye:[/quote] noo:shake:...sama sie dziwie...odkad tu przyjechalam to sa takie gorace okresy... A gadali zebym sie przygotowala na mokradla. Ja chce zimno bo chodze jak zombi:placz: [quote name='jbk']O jesoo, to ile będziecie mieć stopni w lecie???[/quote] az nie chce myslec:placz:... jak juz pisalam klimatyzacja w tym roku bedzie kupiona... przeciez Borys to jezor ma juz do ziemi:-(. Dzisiaj kobity chodzily w sukienkach na ramiaczkach:roll:... Modle sie o ochlodzenie bo zostal tydzien do wystawy i musimy ostro cwiczyc a w taki gorac sie nie da... No i Maxina calkiem wylysieje:shake: [quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=red][B]:multi::multi::multi:u nas dziś też już było lato ... ale w najbliższych dniach podobno załamanie pogody więc cieszkamy ...aczkolwiek takie skoki temp . psiakom też nie służą [/B][/COLOR][/FONT] [B][FONT=Arial][COLOR=red]Ale fajnie masz z takimi targami staroci ,też lubie pomyszkować [/COLOR][/FONT][/B] [FONT=Arial][COLOR=red][B]No i WITAJ LOLUŚ :multi::multi:[/B][/COLOR][/FONT][/quote] No moj Eryk jest maniakiem rommelmarktow (tak sie to u nas nazywa) bo zawsze sobie cos fajnego wynajdzie. Ostatnio poluje na figurki z roznych filmow i dzisiaj znalazl kolekcje z South Park. Ja szukam najczesciej moich ukochanych skrzynek, pudelek drewnianych..takich starych...albo stare udajacych. A czasem da sie normalnie dom umeblowac jesli ktos lubi stare meble...takie z charakterem. Ja niezbyt dobrze znosze gorac.... tesknie za zimnem:roll: Czesc Alutka:loveu: [quote name='Maks i Spark']Ale Ci zazdroszczę, jak ja lubię taką pogodę:loveu:, byłaś na "brokandzie", nie pamiętam jak to się pisze:oops:, fajne są byłam kiedyś..... a w tej encyklopedii mieli rację odnośnie psów grenlandzkich, ale słyszłam opowieści o nich od człowieka, który był na misji polarnej i choć bardzo mi sie podobają i lubię wyzwania, to chyba nie zdecydowałabym się na takiego. Znany sędzia z Danii miał hodowlę grenlandów ciekawe, czy jeszcze je ma. A.[/quote] Kurcze wlasnie sprawdzilam te grenlandy na stronie holenderskiego zwiazku kynologicznego... i zgadza sie:crazyeye:. Bylam przekonana ze nie sa w FCI:roll:...coz czlowiek uczy sie cale zycie:p Nasze targi staroci nazywaja sie rommelmarkt (czyli targ z gratami) i vlooienmarkt (czyli pchli targ) oba sa niesamowite:p. A tego co piszesz to nie znam...ale jak pisalam, czlowiek uczy sie cale zycie;) [quote name='Ela i Luna']Ale Wy macie tam cieplutko... mmm... Ja dziś wygrzewałam się w wiosennym słoneczku. Pewnie złapię kilka piegów ;) Luna chodzi z wywieszonym językiem. Ale ona i tak woli ciepło niż deszczową i wietrzną pogodę. Kiedy pada deszcz nawet nie chce wyjsc na podwórko a co dopiero dłuższy spacer. Super że z Maxinką już wszystko w porządku. Pozdrawiamy![/quote] No ja tez mam piegi od slonca:roll:.... Moje kundle leza pod wiatrakiem.... a jak ogladalam film i wachlowalam sie wachlarzem to mi sie Borysidlo wpakowal zeby jego tez powachlowac:evil_lol:. Maxina wali juz balaski:multi::roll::evil_lol::evil_lol: Quote
M&S Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 [quote name='lolka75'] Kurcze wlasnie sprawdzilam te grenlandy na stronie holenderskiego zwiazku kynologicznego... i zgadza sie:crazyeye:. Bylam przekonana ze nie sa w FCI:roll:...coz czlowiek uczy sie cale zycie:p Nasze targi staroci nazywaja sie rommelmarkt (czyli targ z gratami) i vlooienmarkt (czyli pchli targ) oba sa niesamowite:p. A tego co piszesz to nie znam...ale jak pisalam, czlowiek uczy sie cale zycie;) [/quote] to jest nazwa targów staroci w Belgii i Francji, myślałam że u Ciebie też nazywają się podobnie. W Wwie też jest i swego czasu bywałam tam baaardzo często i mam trochę mebelków i lampy i inne "pierdymansy"....do jadalni kupilam stół i krzesła...superowe. A ten sędzia duński nazywa się Fredi Klindrup....świetny od V gr. polecam. A. Quote
AlKil Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Rany koguta!!!! 29 stopni???!!!!! Ja też tak chcę..........:lol: Quote
Unbelievable Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 [quote name='lolka75'] Mam tez atlas ras z 2003 roku i jest w nim ze Jack Russel Terier nie jest rasa zatwierdzona przez FCI :crazyeye:... a za to w psach zatwierdzonych sa psy grenlandzkie:niewiem:[/QUOTE] to chyba jakiś przedruk/dodruk z wcześniejszych lat:roll: bo tak pomyślałam- przed 2001 była rasa jack parson russell terrier, może to dlatego nie zatwierdzone...? bo inaczej się nie zgadza:shake: U nas też dzisiaj gorąco, jakieś 25 na słońcu- ale jeszcze od ziemi chłodek bije, bo trochę ponad tydzień temu wszędzie śnieg leżał;) Quote
Cordia Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 dobrze ze jestes :p ja tez musze pocwiczyc z Cordia, ale narazie ta bawi sie w dziczy z psami :cool3: zaraz wstawie zdjecia z zabaw z bullterierka i samej Cordii ten dunski sedzia oceniał moja sunie, a odnosnie czego byl on napomniany bo jakos nie moge sie zorientowac narzekalas ze nie dodaje zdjec to masz :cool3: nie sa ani ladne ani ostra ale staram sie brac na kazdy spacer aparat [URL="http://www.flickr.com/ivoo"]Flickr: Iv0o's Photostream[/URL] jakby ktos inny chcial zobaczyc moja jednoosobowe stado Quote
M&S Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 [quote name='Cordia'] ten dunski sedzia oceniał moja sunie, a odnosnie czego byl on napomniany bo jakos nie moge sie zorientowac narzekalas ze nie dodaje zdjec to masz :cool3: nie sa ani ladne ani ostra ale staram sie brac na kazdy spacer aparat [URL="http://www.flickr.com/ivoo"]Flickr: Iv0o's Photostream[/URL] jakby ktos inny chcial zobaczyc moja jednoosobowe stado[/quote] Duński przy okazji psów grenlandzkich;) fajne foty:lol::lol::lol::lol: A. Quote
M&S Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 [quote name='Cordia']Maks i Spark wielkie dzieki! :) o mojej suce powiedzial ze ma za duze uszy :lol::lol:[/quote] Mojemu Maksowi (weteranowi) chyba 3 lata temu dał CWC:p A. Quote
Cordia Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Maks i Spark wielkie dzieki! :) o mojej suce powiedzial ze ma za duze uszy :lol::lol: Quote
lolka75 Posted April 4, 2009 Author Posted April 4, 2009 Agatko...swietne zdjecia!! Zawsze z checia ogladam Twoje fotki bo jestes taka pelna zycia na nich...az samemu chce sie zyc:p Aniu... bo Twoje psy sa tak swietne ze tylko najlepsze oceny zbieraja:multi: Quote
M&S Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 [quote name='lolka75'] Aniu... bo Twoje psy sa tak swietne ze tylko najlepsze oceny zbieraja:multi:[/quote] Lolka, jesteś bardzo miła, dziekuję, ale z tą "świetnością" to nie przesadzajmy....... A. Quote
Cordia Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 A. jak pokazalam znajomym Twoje szpice to oni do mnie z wyrzutem "przeciez mowilas ze samojedy moga byc tylko białe" :lol: ale tez sie i im i mi spodobały, wiec Karola ma duzo racji a czy Maks i Spark maja galerie?a z raszta :d poszukam sama :D Quote
M&S Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 [quote name='Cordia']A. jak pokazalam znajomym Twoje szpice to oni do mnie z wyrzutem "przeciez mowilas ze samojedy moga byc tylko białe" :lol: [/quote] ....a widzisz, samki też mogą być w innym kolorze:cool3::cool3::cool3: A. Quote
agaciaaa Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Cześć Lolka :multi: Fajnie że wróciłaś :p widziałam fajny filmik :loveu: tylko jeszcze fotki bym chciała :lol: Quote
lolka75 Posted April 6, 2009 Author Posted April 6, 2009 Czesc Dziewczynki:loveu: W niedzielke jestem tylko z doskoku na kompie, bo spedzamy czas z rodzinka... no i szkolenia i obiadek zrobic i mezulka odwiezc. Ale juz jestem:p... i chyba zaraz pojeade z kundelami w plenery zeby wybiegaly sie porzadnie. Dzisiaj troszke chlodniej. Wczoraj na szkoleniu probowalismy agility z Maxina:evil_lol:. Ale to jest bojaca doopka:shake:. Prezeszla tylko tunel i przeskoczyla kilka przeszkod... nic poza tym:evil_lol:. No i szkolenie jest trudne bo ona nie chce ode mnie odejsc na krok:roll:. I cwiczenie przywolania do nogi, gdzie instruktora odchodzi z nia ode mnie wyglada tak ze prawie musi orac lake Maxina:shake: zebym mogla ja przywolywac. Troszke za silne to jej przywiazanie do mnie:roll:. Za to ona wczoraj stawiala sie do buldoga amerykanskiego:evil_lol:.... bo ten chcial jej powachac doopke:evil_lol:. Tyson (ten buldog) jest ogromny, leb ma jak sklep a dal sie Maxinie pogonic:evil_lol:. No co? przeciez nikt nie bedzie dybal na cnote ksiezniczki:evil_lol:. Za tydzien wystawa:crazyeye:.... Wlasnie sie dowiedzialam ze hodowcy Boryska tez sie beda wystawiac. Moze mi cos podpowiedza, poradza jak pokonac treme i nie zestresowac psa przed ocena. Wczoraj uporzadkowalam psie lapki... bo Maxinie kudly na lapach roska jak jorkowi i trzeba sporo tego podstrzygac zeby ladnie wygladaly. Borysowi prawie nie bylo co strzyc....a ostatnio jednoczesnie im wyrownywalam. Chlopak mial jedynie miedzy poduszkami zarosniete. Ale stol trymerki stoi juz sobie w pokoju i psy z niepokojem patrza na mnie czy ich czasem nie wolam do lazienki:diabloti:... Swiat jakos nie czuje.... Zwlaszcza ze bedziemy w rozjazdach. W niedziele szkolenie z Maxina a w poniedzialek wystawa. Ale to lepiej bo kolejne swiateczne dni spedzilibysmy przed TV obzerajac sie do granic. Raju...znow natworzylam:roll: Pozdrowki Dziewuszki i milego dnia:loveu: Quote
Recommended Posts